15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Lærer å ta vare på Kalanchoe hjemme

Kalanchoe blomstrer i vinduskarmen Den saftige planten, innfødt på øya Madagaskar, kom til Russland med en handelsvogn. Kalanch betyr helse i oversettelse. Bladene på denne fremmede planten reddet sjømannen fra tropisk feber, og han tok dem med på veien. Omsorg for Kalanchoe hjemme er ikke veldig vanskelig. Han ble bosatt i russiske vinduskarmer for dekorativitet. Planten tilhører Tolstyanka -familien, er en slektning av radiola og steinstein.

Reproduksjon og stell av planten

Reproduksjon av Kalanchoe For å vokse Kalanchoe må du fylle på jord som passer til disse innfødte i tørre regioner. Jorden skal ha en litt sur reaksjon, og være lys. Den ideelle sammensetningen for Kalanchoe vil være en sammensetning av like store mengder løvrike jord, torv, murstein, sand og bjørkekull og småstein. Et dreneringslag legges på bunnen av fatet, og et lite glass fylles med den tilberedte blandingen. Kjøpt pelargonjord er egnet. Den samme sammensetningen vil være nødvendig for transplantasjon av Kalanchoe etter kjøp..

Blad stiklingerFor reproduksjon brukes stiklinger og ferdige miniplanter skilt fra bladbladet:

  1. Legg babyen på overflaten av det forberedte underlaget og dryss basen med jord.
  2. Vann daglig dråpe for dråpe med sedimentert mykt vann i to uker.
  3. Legg merke til veksten av planten, stopp daglig vanning og gjør det en gang i uken litt.

Unge planter vokserKlipping gjøres ved å velge de apikale segmentene. På samme tid vokser stiklinger som holdes i vann for roting, verre enn i våt sand. For forankring opprettes et drivhus med et mikroklima, mens sanden fuktes. Etter at røttene dukker opp, plantes planten i en beholder. Potter for planting velges under hensyntagen til at det hvert år vil være nødvendig å overføre planten til en beholder som er 1-2 cm stor. Etter en uke vil det allerede være merkbart at planten har begynt å vokse..

Du kan plante unge planter i potterNår du transplanterer, må du trekke blomsten forsiktig ut av beholderen – siden den har veldig skjøre blader og stilker. Er det nødvendig og hvordan transplantere Kalanchoe hjemme? Under forberedelsen før salg stimuleres planten til å blomstre, landet er utarmet og en transplantasjon er nødvendig. Det er nødvendig å transplantere Kalanchoe i en pott større enn den forrige med 2-3 cm i diameter.Baby Kalanchoe med ryggrad

Kalanchoe blomst hvordan du bryr deg og hva den elsker

Kalanchoe elsker lysGod belysning uten direkte sollys om sommeren vil gi planten god klorofyllfotosyntese. Samtidig er sommersolens direkte sollys ødeleggende for ham. Vintersolen brenner ikke så mye, og om vinteren kan plantene stå på sørvinduet. Å la Kalanchoe stå i skyggen med dårlig belysning anbefales ikke, det deprimerer planten. Du kan ikke vente med å blomstre.

For rikelig blomstring fra august til desember er det nødvendig å forkorte plantens dagslys til 10 timer i sterkt lys, det vil si å lage en Madagaskar -sommer. Fra 8 til 18 timer er planten i sterkt lys, resten av tiden er under en hette eller i et skap. Slike forhold i hvileperioden vil bidra til å oppnå langsiktig rikelig blomstring..

Det er andre teknikker for å ta vare på Kalanchoe hjemme for å oppnå blomstring:

  1. Vanning en gang i måneden med gjødsel for blomstrende planter og kaktuser I august øker andelen fosfor i gjødselblandinger.
  2. Temperaturregime innen 18 grader i hvileperioden.
  3. Beskjæring av planter i begynnelsen av hvileperioden, i august.
  4. Overholdelse av plantepleiesykluser: om våren, transplantasjon og fôring, om sommeren aktivering av vekst, om høsten en sovende periode og beskjæring.

Riktig pleie stimulerer blomstringFrisk luft på balkongen, lufting av leiligheten er hyggelig for blomsten. Derfor pryder Kalanchoe ofte balkonger med grøntområder hele sommeren. Den blomstrer om vinteren. Vann blomsten regelmessig, men ikke rikelig. Det tåler tørke bedre enn vannlogging. Om vinteren utføres vanning to ganger sjeldnere. Støv fra bladene fjernes under dusjen en gang i måneden eller med en fuktig klut. Denne blomsten liker ikke sprøyting, og bladene med pubescens tåler ikke fuktighet i det hele tatt. Bare sedimentert mykt vann brukes.

Stilkene og bladene på Kalanchoe er dekket med en vanntett film. Derfor brukes disse plantene i naturen som en kilde til fuktighet i ørkenen. Plantens saft har en behagelig syrlighet, slukker tørsten godt. Knuste Kalanchoe -blader gni huden fra dehydrering i varmen. Plante temperaturområde 15 til 25 grader.

Beskjæringen nevnt i planteomsorgstiltakene er svært viktig for dekorativiteten. Hvordan trimme Kalanchoe hjemme når du drar, kan du forstå, og vite betydningen av operasjonen:

  1. Først etter opphør av blomstring begynner de å danne en vakker krone, fjerne gamle stammer og lenker av tørkede skudd med en skarp desinfisert barberhøvel.
  2. Beskjæring i august, med begynnelsen av en sovende periode.
  3. Reduser sommertid, reduser temperaturen og vannet til desember eller begynner å vokse.

For å danne en vakker krone beskjæres KalanchoeI dette tilfellet kan de resulterende petioles brukes til rooting..

Hvem og hva som forstyrrer plantehelsen

Alle problemer kan deles inn i fysiologiske, oppnådd med feil omsorg, og sykdommer og skadedyr som kommer inn fra utsiden. Samtidig er Kalanchoe, svekket av utilstrekkelig omsorg hjemme, sårbar.

Det viktigste skadedyret i Kalanchoe er skalainsektetNoen av årsakene til svekkelsen av anlegget er tydelig identifiserbare. Så hvis bladene blir bleke, tynne og langstrakte, har blomsten ikke nok lys. Hvis planten etter blomstring frøs, ikke utvikler seg, er deprimert, må den omlastes til en stor beholder og gjødsel. I varmen dør bladene, med overløp begynner de å bli gule. Hvis utseendet til en blomst snakker om velstand, men det ikke er blomster, er dette overmating..

Skadedyrene som irriterer Kalanchoe er skalainsekter, edderkoppmidd og ormer. Dessuten kan slike skadedyr ødelegge planten fullstendig. Ved å bruke en spesiell pinne for stueplanter “Doctor Verm”, som sitter fast i bakken, vil du beskytte blomsten mot skadedyret. Men bruk av rengjøring med tannbørste vil også hjelpe, etterfulgt av bruk av Aktara, Aktelik, Iskra og lignende insektmidler..

Fra sykdommer kan mugg vises på varm, fuktig jord, i kulden – mugg, rotrot. I dette tilfellet må du bruke soppdrepende preparater..

Hvordan ta vare på Kalanchoe – video

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea