15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Funksjoner ved bruk, fordeler og skader ved bønner

Både grønne og modne bønner har helsemessige fordeler Belgfrukter var blant de første som ble brukt av mennesker til mat. Ukrevende for vekstforhold, tidlig modning og ganske produktive planter har blitt en rimelig og næringsrik mat for representanter for mange mennesker. Bønner er hjemmehørende i Sør -Amerika, hvor arkeologer har oppdaget bønnene til denne grønnsaksavlingen i lag som går tilbake til tiden for den gamle aztekernes sivilisasjon. Siden den gang har kulturen spredd seg over hele verden, og takket være deres fordelaktige egenskaper har bønner blitt en velkommen gjest på bord rundt om i verden..

Bønnefrøkomposisjon og kaloriinnhold

Bønner er gode til både skall og bønner Hva bestemmer fordelene med bønner, er det skadelig hvis det er helseproblemer, og hvilke plager er lettere å kurere ved å inkludere retter med denne typen belgfrukter i kostholdet? Bønnens ernæringsmessige og medisinske egenskaper bestemmes av sammensetningen, som kan misunnes av mange produkter og legemidler. For 100 gram bønnefrø er det:

  • 54,5 gram karbohydrater, hvorav 4,5 gram er sukker, og resten er stivelse;
  • 22,5 gram protein;
  • 1,7 gram fett;
  • 14 gram fuktighet;
  • 3,9 gram fiber.

Nesten en fjerdedel av bønner består av protein, verdifullt for menneskekroppen, som allerede bestemmer dets betydelige betydning i kostholdet til moderne mennesker. I tillegg er bønner rike på vitamin B1, B2, B3 og B6, B9, E og PP. Hva annet er nyttig for bønner? Eldre frø og saftige ventiler inneholder stoffer som er viktige for menneskeliv, for eksempel fluor og jern, fosfor og kalsium, kalium og molybden, jod, mangan og magnesium, samt kobber, sink og natrium..

Det høye kaloriinnholdet i bønner bør tas i betraktning hvis du vil gå ned i vekt, så vel som for gravide som kontrollerer kroppsvekten. For 100 gram frø, avhengig av sorten, er det fra 298 til 301 kcal. Men grønne belger, som har ikke mindre nyttige egenskaper enn skallebønner, inneholder bare 31 kcal.

Bønner kan med rette betraktes som et produkt som inneholder nesten alle stoffene som er nødvendige for en person i de mest riktige mengdene.

Bønner er rike på proteinerBønneproteiner absorberes overraskende lett, noe som lettes av tilstedeværelsen av vitaminer i sammensetningen, den viktigste blant dem er askorbinsyre og forbindelser som tilhører gruppe B. Vitamin PP støtter proteinmetabolismen, bidrar til effektiviteten til det kardiovaskulære og nervesystemet . Nikotinsyre støtter også tilstanden i tarmslimhinnen, deltar i fordøyelsessystemets arbeid og har en gunstig effekt på blodtrykket..

Nyttige egenskaper av bønner

Bønner er rike på fosfor og magnesium, som er nødvendig for hjertet, øynene og blodåreneBønnefrø er også nyttige i mineralene som utgjør dem. Det er en naturlig kilde til jern, som er svært etterspurt i forhold nær anemi, når vev og organer på grunn av mangel på dette elementet trues med oksygen sult. De nyttige egenskapene til bønner er uvurderlige ved smittsomme sykdommer, trusselen om sesongforkjølelse og virussykdommer. Og fosfor og magnesium blir utmerket støtte for syn, hjerte og blodårer..

Hovedeffekten av bønneretter er på fordøyelsessystemet, stimulerer rensing av kroppen fra patogene mikroorganismer, giftstoffer og giftstoffer. Sterke og smakfulle bønner er forebygging av åreforkalkning, hypertensjon og diabetes. Derfor er bønner ofte anbefalt for mennesker i moden og eldre alder..

Med den observerte svekkede tarmmotiliteten vil nyttige bønner i sammensetningen av kulinariske retter aktivere fordøyelsen, få alle organer som er involvert i prosessen til å fungere klart og effektivt. Og i tillegg til dette, vil alle akkumulerte giftstoffer, ufordøyd matrester og giftstoffer forlate tarmene..

Bønner spiller også rollen som en slags børste i forhold til kolesterol. Denne nyttige egenskapen til bønner har lenge vært kjent for leger, som anbefaler å inkludere bønner i menyen for alle som er disponert for åreforkalkning eller allerede føler sine negative effekter på seg selv..

Til tross for det høye kaloriinnholdet, er bønner en komponent i kosthold og medisinsk ernæring med en mengde plager og metabolske lidelser. Bønner finner også et sted i dietten til mennesker som opplever effekten av langvarig fysisk og nervøs stress. Retter fra bønnene til denne planten kan gjenopprette styrke, gjenopprette mental balanse og styrke immunforsvaret. Det er derfor leger anbefaler bønner i tilfelle en trussel eller allerede utvikler tuberkulose..

Bønner er vanndrivendeDen vanndrivende egenskapen til bønner ble også notert, som sammen med den antiinflammatoriske effekten gjør det mulig å snakke om fordelene ved å bruke bønner for ulike sykdommer i genitourinary sfære, inkludert blærebetennelse og urolithiasis..

Det er en legende om at knuste belgfrukterfrø var en del av pulveret som Cleopatra en gang brukte..

I dag er mer effektiv kosmetikk tilgjengelig for kvinner, men det er fullt mulig å bruke de gunstige egenskapene til bønner til fordel for huden. Kokt bønnevelling vil normalisere separasjonen av talg, lindre irritasjon og stramme rynker forsiktig. Selv et avkok av frø har en lignende effekt..

Forebyggende tiltak

Proteiner og karbohydrater i bønner er vanskelige for kroppen å ta oppMed de store fordelene med bønner er skaden ved å spise bønner ikke mindre vekt, hvis du ikke tar hensyn til noen enkle regler. Først og fremst bør du ikke spise frø og blader som ikke har gjennomgått varmebehandling. Faktum er at bønnene i tillegg til nyttige stoffer inneholder en rekke proteiner og karbohydrater, som er ekstremt vanskelige eller umulige for kroppen å assimilere. I tillegg inneholder fargerike, røde eller svarte bønner glykosider som er giftige for kroppen..

For å kjenne fordelene med bønner, og ikke skade, blir de ikke bare kokt før bruk, men også gjennomvåt i flere timer. Dette tiltaket lar hoveddelen av skadelige stoffer forlate produktet og gå i vann..

Og likevel kan glykosider, en overflod av fiber og proteiner ha en negativ effekt på velvære, forårsake smerte og tyngde i magen. Et slående symptom etter å ha spist utilstrekkelig kokte og gjennomvåt bønner er rikelig gassdannelse og til og med tegn på forgiftning. Gitt disse funksjonene, bør du være ekstremt forsiktig med å bruke bønner under graviditeten, ellers er smertefulle kramper, skadelige for både mor og baby, ikke utelukket. Når den vordende moren vil skjemme bort seg selv med favorittbønnefatet, kan du tilsette litt fennikel eller dillfrø i vannet der bønnene kokes. Og krydder porsjonen din med de friske urter av disse urter som reduserer gassdannelse..

Bønner bør spises forsiktig under graviditet.Hvis det er slike advarsler i forhold til gravide, er det mulig for en ammende mor å ha bønner? Siden et barn kan motta noen skadelige stoffer og allergener gjennom melk, er det bedre å unngå bønner ved amming hvis det er negative reaksjoner på produktet av morens kropp. Ellers ligner anbefalingene på bønneretter under graviditet. Det er viktig å huske at røde bønner er farligere for risikogrupper enn hvite bønner..

Ikke la deg rive med bønner for eldre mennesker, men med en forverring av pankreatitt, gastritt og magesår, kolecystitt og kolitt, er dette produktet fullstendig kontraindisert.

Video om fordelene med grønne bønner

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea