15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Nyttige egenskaper av reddiker

Deilige reddiker fra hagen din På våren og forsommeren, når resten av hageavlingene nettopp har blitt plantet i bedene og får styrke, er de saftige knasende reddikrøttene klare til å spise. Men verdien av en tidlig grønnsak er ikke bare i sin tidlige modenhet og søtlig, med en svak smak, men også i de fordelaktige egenskapene til reddiker..

Hvis rotavlinger ble samlet fra sengene hovedsakelig med en rød-rosa nyanse, tilbys gartnere i dag varianter som gir reddiker av hvite, blekrosa, gule og lilla farger. På bordet til elskere av tidlige grønnsaker faller ikke bare avrundede, men også avlange rotvekster, opptil 10-15 cm lange,.

Hva er fordelene med reddik? Hva er sammensetningen av denne grønnsaken, og er rotgrønnsaker i forskjellige farger like nyttige??

Sammensetning og kaloriinnhold av reddik

Vitaminsalat Siden menneskekroppen etter vinteren opplever konsekvensene av mangel på vitaminer, vil inkluderingen av saftige reddiker i kostholdet raskt fylle opp reservene til slike vitale forbindelser som vitamin A, K og PP, askorbinsyre, B1 og B2, B3, B4 og B5, B6 og B9.

Listen over mineralske elementer i sammensetningen av reddik er ikke mindre omfattende. Dette er kalsium som er nødvendig for dannelse av bein, jern som er uunnværlig i prosessen med hematopoiesis, som sikrer at nervesystemet og kardiovaskulære system, magnesium og kalium fungerer. Røttene og toppen av reddik inneholder også fosfor, sink og natrium, kobber og jod, som er involvert i arbeidet med det endokrine systemet. Hvorfor er reddiker nyttige??

I tillegg er det mange fytoncider i sprø masse og ungt løvverk som har en naturlig antimikrobiell, antiseptisk effekt. Sennepsolje har en lignende egenskap, som bestemmer smaken av grønnsaken og dens karakteristiske intensitet..

Den mettede fargen på reddik indikerer en stor mengde antocyaniner.Selv den rosa-røde fargen på rotgrønnsaken er viktig når det gjelder helsemessige fordeler av reddik..

Jo rikere fargen er, desto mer antocyaniner i overflatelaget, som har uttalte antioksidantegenskaper..

Det er viktig at kaloriinnholdet i reddiker er veldig lavt. Avhengig av variasjon og vekstforhold er det bare 16–21 kcal per 100 gram rotvekster og topper. Samtidig består 94,8% av reddik av fuktighet, 2,4% av vekten er karbohydrater, og ytterligere 1,5% er fiber..

Nyttige egenskaper av reddik

Salater bruker ikke bare en saftig rotgrønnsak, men også reddikgrøntInnholdet av virkestoffer i alle spiselige deler av planten avgjør fordelene med reddiker.en i forhold til menneskers helse. Først og fremst er det verdt å merke seg at med gleden av å spise tidlige rotvekster glemmer mange en slik kilde til vitaminer, sporstoffer, tanniner og organiske stoffer som reddikstopper..

Unge greener inkludert i salater og kalde snacks vil gi kroppen ikke bare disse vitaminene og mineralene, men også fiber..

Kostfiber i tarmene fungerer som en børste, feier ut giftstoffer, stimulerer fordøyelsessystemet og øker stoffskiftet. En slik nyttig egenskap av reddik kan ikke ignoreres i forebygging og behandling av åreforkalkning, siden en overdreven mengde kolesterol forlater kroppen med fiber..

Å spise fiberrikt løvverk og rotgrønnsaker er bra for:

  • med svekket tarmmotilitet;
  • hvis du vil redusere vekten og rense kroppen for giftstoffer;
  • å aktivere fordøyelsesprosesser og metabolisme;
  • hvis du har problemer med avføringen.

Reddik har en desinfiserende, oppvarmende egenskapFordelene med reddik og effekten av bruk suppleres med organiske syrer, fytoncider og essensielle oljer, som har en oppvarmende, desinfiserende og tonisk effekt. Vitaminene som kommer inn i kroppen med de første salatene av reddik og vårgrønt er også ekstremt viktige. Dette er et utmerket middel ikke bare for vitaminmangel, men også for det medfølgende dårlige humøret, redusert vitalitet og stress..

Anthocyaniner bidrar også til buketten med nyttige egenskaper av reddik, som er ansvarlig for den rike fargen på overflaten av rotvekster, samt aktivt forhindrer utvikling av svulstformasjoner og har en gunstig effekt på blodkar og vev..

Hakket reddik brukes til kompresser etter blåmerker.Hvis du vil bruke grønnsaken som et naturlig kreftmiddel, er det bedre å foretrekke røde eller lilla rotgrønnsaker, de har et høyere innhold av antocyaniner, noe som betyr at de fordelaktige egenskapene til reddik er mer merkbare. Om våren, når immuniteten reduseres, vil fytoncider i reddik bli et naturlig forsvar mot forkjølelse, infeksjoner og betennelser. Og en slik fordel med reddik er vanskelig å overvurdere.!

Dessuten kan plantens desinfiserende effekt også merkes ved ekstern bruk av velling fra knuste blader og rotvekster. Tradisjonell medisin anbefaler å bruke dette middelet som kompresser for smertefulle opplevelser i leddene, etter blåmerker og andre mellomstore skader..

Saften og fruktkjøttet av reddik er nyttig i form av et improvisert middel for desinfeksjon og mild bedøvelse for slitasje og sykdommer ledsaget av skade på huden..

På grunn av den lokale irriterende effekten kan en slik lotion:

  • distrahere fra smertefulle opplevelser;
  • lindre betennelse;
  • vil stoppe utviklingen av bakteriell infeksjon.

Det lave kaloriinnholdet i reddiker, kombinert med tilstedeværelsen av naturlig sukker og fiber, tiltrekker ernæringseksperter oppmerksomhet til grønnsaken..

Hvordan er reddik nyttig i dette tilfellet? En salat med sprø rotfrukter vil skape en metthetsfølelse, fylle energireservene, men vil ikke etterlate en eneste centimeter ekstra i livet..

Reddik, agurk og løksalatSamtidig bør ikke alle som bryr seg om utseendet sitt være begrenset til salater og forretter med reddiker. Denne grønnsaken vil hjelpe:

  • fukte huden i ansiktet og halsen;
  • lindre akne betennelse;
  • lindre kløe og desinfiser huden under håret med seboré.

Masker og gni med fruktkjøtt eller reddikjuice vil forbedre huden, øke fargen og fjerne overflødig talg.

Kontraindikasjoner for bruk av reddik

Vitaminrik grønnsaksalatMen med mange nyttige egenskaper kan reddik i noen tilfeller også føre til en forverring av trivsel. Dessuten er de samme forbindelsene i stand til å provosere en forverring av en bestemt sykdom, noe som er gunstig ved bruk av rotvekster og unge topper.

Først og fremst bør det høye innholdet av stoffer med en irriterende effekt tas i betraktning av personer som lider av gastritt, magesår og andre sykdommer i mage -tarmkanalen. Hvis en person har alvorlige tarmproblemer, kan det å spise reddiker forårsake smertefulle kramper og forverre situasjonen..

Oksalsyre i grønnsaker og rotgrønnsaker er ikke alltid trygt for nyrepasienter.

I store mengder er reddiker slett ikke nyttig for personer som er utsatt for slag og hjerteinfarkt, så vel som med en disposisjon for åreknuter..

Ikke alle kan spise reddikerDet er også en individuell intoleranse for en grønnsak, uttrykt i lokale allergiske reaksjoner og en generell forverring av velvære. Den vanligste årsaken til dette er den essensielle sennepsoljen, samt naturlige pigmenter som gir rotavlingen et så lyst utseende..

For ikke å være redd for helsen din og fortsatt konsumere reddiker i små mengder, er det bedre å ta hensyn til hvite varianter eller fjerne det øvre malte laget før du spiser rotavlingen.

Uansett hvor mirakuløs effekten av en grønnsak på kroppen er, er de virkelige fordelene med reddik bare mulig når de brukes i kombinasjon med andre matgrupper og tar hensyn til menneskers helse og anbefalinger fra medisinske spesialister. I tillegg bør bare ferske saftige rotgrønnsaker dyrket i miljøsikre områder legges på bordet..

Video om fordelene med reddik

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea