15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi bruker fikenes gunstige egenskaper i kampen mot alvorlige plager

nyttige egenskaper til fig I århundrer har folk prøvd å finne et “magisk” stoff som ville beskytte kroppen mot sykdom. Over tid oppdaget forskerne de gunstige egenskapene til fiken – en ubeskrivelig eksotisk frukt. Den avlange formen på bærene ligner miniatyrløker eller pærer. Innsiden er frø-frø, som er spredt gjennom fruktkjøttet. Fargen på frukten avhenger hovedsakelig av plantetypen. Det er både lyse gule og svarte og blå varianter..

Ferske fiken er vanligvis øm og myk. Har ingen synlig skade. Når den er tørr, ser frukten ut som skinnende gullmynter. Noen ganger er hvit blomst tilstede. Mange av våre landsmenn vet imidlertid ikke hva en fiken er, og “hva de spiser den med.” La oss se nærmere på et eksotisk tre som bærer fantastiske frukter.

Generell informasjon og egenskaper ved anlegget

fikentre I sitt naturlige miljø finnes fiken i Tyrkia, Hellas, Tunisia, Spania, Portugal, Georgia, Aserbajdsjan. Den dyrkes i de sørligste områdene i Russland, så vel som i delstaten California (USA).

Anlegget har flere navn:

 • fikentre;
 • ficus Karika;
 • fiken;
 • fikentre;
 • Fig.

Selv om treet er kjent under forskjellige navn i hvert land, påvirker dette ikke verdien for kroppen. I tillegg regnes det som en langlever. For eksempel ble det funnet et fikentre i India, som antas å være omtrent 3000 år gammelt..

fiken modnesPlanten er en frodig busk eller et tre, og når en høyde på omtrent 12 m. I naturen vokser den på fjellkalkskråninger. Innendørsversjonen vokser opp til 1,5 m. De første fruktene vises 3 år etter planting. Siden planten tilhører Ficus -familien, skiller løvverk og skudd ut en tykk hvit juice..

Moden frukt har en rik, søt smak som ikke går tapt når den tørkes..

Se også artikkelen: kaprifol nyttige egenskaper og kontraindikasjoner.

En skattekiste av verdifulle ingredienser

nyttige egenskaper til figSiden antikken ble det antatt at fiken er et utrolig sunt bær. Den berømte filosofen Sokrates elsket å glede seg over fruktkjøttet av en mør frukt, og så den gunstige effekten på kroppen. Han mente at fiken renser blodet og fjerner skadelige elementer fra kroppen. Den greske forskeren Galen inkluderte fiken i et spesielt kosthold for idrettsutøvere. Takket være dette gjenopptok utøverne raskt sin styrke for å aktivt delta i konkurranser. Moderne leger har gått lenger. Ved hjelp av et mikroskop avslørte de hemmeligheten bak fikenes gunstige egenskaper og presenterte den for alle fans av frukten..

Hovedsakelig består den av et unikt sett med kjemiske forbindelser:

 • proteiner (ca. 3%);
 • karbohydrater (70%);
 • aminosyrer;
 • glukose;
 • sukrose;
 • fruktose.

I tillegg inneholder fiken vitaminer fra gruppe B, A, PP, folsyre, askorbinsyre. De uvurderlige molekylene kalsium, jern, fosfor og natrium regnes som viktige byggesteiner i menneskekroppen. Takket være dette settet med komponenter vakte bæret oppmerksomheten til ikke bare tradisjonelle healere, men også respekterte leger..

Fersk frukt inneholder omtrent 15% sukker. I det tørkede produktet øker innholdet til 50%.

Dyp forskning av forskere og fikenes gunstige egenskaper for kroppen

saftig fikenmasseDet er en oppfatning at en person består av det han spiser. Hvis moderne produkter var av høy kvalitet, ville folk ikke bli syke. Heldigvis er det en unik frukt som stimulerer kroppens forsvar. Det må konsumeres ikke bare av syke mennesker, men også av de som alltid vil være sunne. La oss først finne ut hvordan fiken er nyttig for kroppen som helhet. Og så, hvordan dens verdifulle elementer påvirker menn og kvinner.

De kjemiske forbindelsene som finnes i fikenfrukter stimulerer immunsystemet. På grunn av dette, under en influensaepidemi, produserer den komponenter som ødelegger virus og mikrober. Det er spesielt nyttig å bruke fiken for å forebygge forkjølelse, bronkial astma, bronkitt..

normalisering av kolesterolnivået i blodåreneVerdifulle egenskaper av fiken påvirker antall sammentrekninger av hjertemuskelen og gjenoppretter rytmen. I karene er kolesterolnivået normalisert, hemoglobinparametrene øker, blodet tynnes. Overfloden av vitaminer, mineraler forhindrer dannelse av ondartede svulster.

Kalium i bærene stimulerer syre- og vannbalansen i kroppen. Virker på cellefornyelse inne i kroppen.

forbedre fordøyelsenPå grunn av fikenes unike egenskaper blir fordøyelsesprosessen forbedret, noe som fører til eliminering av forstoppelse og tarmlidelser. Tilstedeværelsen av kalsium i produktet sikrer dannelse av beinvev. Fiken brukes til å behandle stomatitt, lindre tannpine. De fjerner overflødig væske fra kroppen og forbedrer nyrefunksjonen.

fiken for å behandle sår og kuttDe medisinske egenskapene til fiken gjør at den kan brukes som omslag eller komprimerer. Fruktmassen legges i en liten gasbindpose. Påfør på ulike sår og kutt på huden. Som et resultat lindres betennelse og helbredelsesprosessen stimuleres..

Jernmolekyler som finnes i fiken er ansvarlige for dannelsen av røde blodlegemer og blodpropp.

De uvurderlige fordelene med fiken for kvinner

nyttige egenskaper av fiken for kvinnerForskning fra forskere har vist at fikenes gunstige egenskaper har en spesiell effekt på kroppen til den vakre halvdelen av menneskeheten. Regelmessig forbruk av produktet renser de indre organene for giftstoffer og alle slags giftstoffer. Berry ansiktsmasker gjenoppretter og gir næring til huden. For dette blir produktet forsiktig knust. Påfør deretter forsiktig på vasket og dampet hud. Stå i 15 minutter. Vask av med kaldt vann. Etter prosedyren blir ansiktet ømt, som en baby uten akne og akne..

fiken under graviditetI den kalde årstiden hjelper bæret med å gjenopprette fysisk styrke etter en travel dag på jobben. Den delikate søte smaken av fiken er avslappende, spesielt i perioder. Tilstedeværelsen av folsyre i frukt gjør det til et uunnværlig produkt når en kvinne venter baby. Takket være bare en frukt, er det to personer som tjener på en gang. Hvis en kvinne regelmessig spiser fiken under graviditeten, får kroppen en overflod av vitaminer og mineraler. Det er bedre å spise frukt 30 minutter før måltider. I noen tilfeller, i stedet for å spise middag før sengetid, men under oppsyn av en gynekolog.

I tillegg inneholder bæret en enorm mengde vitamin B9. Det har en sentral innflytelse på dannelsen av fosteret og bevaringen av morkaken. Fiken normaliserer også hemoglobinnivået hos kvinner som bærer et barn. Ofte brukes bærens avføringsvirkning for å normalisere tarmene..

nyttige egenskaper av fiken for en perfekt figurHvor trist det er når damer går opp i vekt og mister sin grasiøse figur. Mange klarer fortsatt ikke å gå tilbake til sine tidligere former. Du bør imidlertid ikke neglisjere kostholdet ditt. Fiken brukes aktivt for vekttap. Selv å spise en fiken kan bli kvitt den ubehagelige sultfølelsen i lang tid. Som et resultat er prosessen med å skilles med ekstra kilo mye mer behagelig..

Før du spiser, bør tørket frukt vaskes grundig med varmt vann..

Fordelene med fiken sees også i kampen mot åreknuter. Så snart et maske med syrinfarger dukker opp på kalvene, begynner damene å slå alarm. Men for å unngå en slik skjebne er det nok å inkludere ferske eller tørkede fiken i kosten. Over tid får karene naturlig elastisitet, og beina mister ikke sin tidligere skjønnhet..

Eksotisk frukt og menn

fikenbær for mennHelsen til det sterkere kjønn avhenger direkte av riktig ernæring. Grønnsaker, frukt, kjøtt og frokostblandinger bør inkluderes i det daglige kostholdet. Menn som vet hva det er – fiken blir mindre syke og forblir seksuelt aktive lenger.

På grunn av forbruk av fosteret skjer det en rekke prosesser i kroppen:

 • hormonet for lykke blir produsert;
 • blodsirkulasjonen forbedres;
 • en spennende effekt oppstår i kjønnsorganene;
 • gjenoppretting av styrke etter intimitet.

Menn som liker å spise fiken har sterke tenner og ledd. De lider ikke av forstoppelse, lider ikke av anemi. Det kardiovaskulære systemet i kroppen fungerer på 100%. Hvis en mann blir syk av forkjølelse, vil et unikt avkok, som er tilberedt ganske enkelt, hjelpe ham..

unike egenskaper ved fikenavkok300 ml fersk hjemmelaget melk helles i en kjele og varmes opp ved moderat varme. Ha deretter fikenfrukt (4 stykker) i væsken. Kok opp, reduser varmen. Kok i ca 2 timer. Mengden melk bør reduseres med 3 ganger. Beholderen fjernes fra ovnen. Pakk den inn med et frottéhåndkle til buljongen er helt avkjølt. Dette tar omtrent 4 timer. Drikken tas i 10 dager (0,5 kopper) før måltider. De helbredende egenskapene til fiken, som kommer inn i buljongen, forsyner kroppen med de nødvendige komponentene for å bekjempe forkjølelse.

Gastrointestinale problemer kan løses ved å tilberede en “velsmakende” medisin fra følgende komponenter:

 • tørkede fiken;
 • tørkede svisker;
 • tørkede aprikoser;
 • honning;
 • nype ekstrakt;
 • høy gress;
 • rosin.

Fruktene hakkes med en blender. Den resulterende blandingen helles med nypeekstrakt (100 ml). 200 g honning og 50 g høy tilsettes. Ta morgenen på tom mage i en spiseskje, og like før sengetid.

tørkede fikenSykdommer i galleblæren og leveren behandles med stoffet ved bruk av tørket fiken, sitron, granulert sukker og honning. Ingrediensene hakkes med en kjøttkvern og blandes deretter med honning og sukker. Ta 2 ss av stoffet før måltider. Som du kan se, bidrar de medisinske egenskapene til vinbæret til en god helse hos menn..

Mulige kontraindikasjoner

fiken er kontraindisert for magesårUavhengig av kjønn er forbruk av produktet noen ganger skadelig for kroppen.

Leger fraråder bruk av fiken til personer som får diagnosen:

 • magesår;
 • gastritt;
 • pankreatitt;
 • diabetes;
 • gikt.

Det er andre kontraindikasjoner av fosteret for menneskekroppen:

 1. Med lav blodpropp er det bedre å utelukke fiken fra dietten. Studier har vist at bæret har en tynnende egenskap.
 2. I tillegg fremkaller den økte sødmen hos fiken en økning i kroppsvekt..
 3. Avføringsegenskaper kan forårsake ubehag under reise eller lange forretningsreiser.
 4. Det er farlig å bruke produktet til personer som er utsatt for allergiske reaksjoner. Rødhet i huden, hevelse, utslett kan være starten på alvorlige plager.

Krydret mat med vinbær

fiken dessertLangt å spise fiken fersk er det beste alternativet. Imidlertid er det mange sunne retter som bevarer produktets verdifulle kvaliteter. De gunstige egenskapene til fiken forsvinner ikke under varmebehandling. La oss se på noen eksempler.

Stew

gryte med fikenKalvekjøttet skjæres i biter. Fordel i en stekepanne og stek til den er gyllenbrun. Tilsett finhakket løk og bland. Deretter settes biter vin i blandingen. Stew i 7 minutter. Server med hvilken som helst siderett eller urter.

Vitaminsalat

vitaminsalatFiken blir finhakket og lagt i en bolle. Dryss med ruccola på toppen. Fetaostskiver tilsettes. Krydret med olivenolje.

Curd gryte med bær

cottage cheese gryteLegg fiken skåret i sirkler på et smurt bakeplate. Fordel en blanding av ostemasse med krydder på toppen. Stek til brun skorpe vises.

Fikenhoppdrikk

fikenvinBærene kuttes i små biter. Hell i en glassbeholder. Sukkersirup med høy konsentrasjon tilberedes. Hell i fiken, tilsett vingjær. Insister 30 dager. Fjern fra sedimentet og sett på et mørkt, kjølig sted.

De gunstige egenskapene til fiken vises bare ved aktivt og regelmessig forbruk. Derfor er det viktig å passe på det i supermarkedhyllene for å kjøpe det i tide. Planten kan også dyrkes hjemme. Og på territoriet til de sørlige regionene samles fiken direkte fra trær. Uansett vil vi bruke eksotiske frukter for å opprettholde kroppen..

Vi studerer de gunstige egenskapene til fiken for kroppen – video

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea