15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Nyttige egenskaper og omfang av reddik

Medisinske egenskaper av svart reddik Alles favoritt reddik og, ufortjent tilbaketrukket i bakgrunnen, er reddik de nærmeste slektningene. Tvillinger, kan du si. For eksempel kalles en daikon noen ganger en japansk reddik, deretter en reddik, og dette er en hvit reddik. Det er også svart, grønn og rød reddik. De har mye til felles i sammensetning og utvikling av planter, men hver art har sine egne egenskaper. Imidlertid er de fordelaktige egenskapene til reddik ubestridelig..

Hva er bruken av en rotgrønnsak?

Reddik Daikon Reddik har lenge vært brukt i matlaging av folkene i Europa og Asia som et helbredende produkt. Rotgrønnsaken var et lager av vitaminer og næringsstoffer i lavsesongen, da grøt og kjøttretter var mat. Reddiken ble godt lagret om vinteren og mistet ikke bruken til våren. Så revet som en forrett, salat eller turi, det ga variasjon til det magre vinterdiet. Det er nå mulig å kjøpe greener når som helst, for å forsørge deg selv med syntetiske vitaminer. For et halvt århundre siden var det ingen frysere, vitaminer kom på bordet bare med utseende av greener om våren.

Svart reddikjuice med honningRotgrønnsaken har en skarp smak, som skyldes massen av nyttige komponenter. Forskere har bevist at uten bruk av bitterhet kan menneskekroppen ikke takle parasittene som bor i kroppen. Derfor skyldes reddiks fordelaktige egenskaper og kontraindikasjoner sammensetningen:

  • et sett med vitaminer, inkludert de ustabile under lagring;
  • sammensetning av sporstoffer og mineraler, inkludert jod og fosfor;
  • fytoncider som dreper infeksjoner;
  • svovelholdig – metylmerkaptan, myrinin, antocyaniner.

I alle slags reddiker er disse stoffene tilstede, men forskjellen er i den kvantitative sammensetningen. Radise brukes uten varmebehandling, så næringsstoffer endrer ikke strukturen.

Hvorfor er svart reddik nyttig??

Reddik i salatSvart reddik er mye brukt til vinterforbruk. Faktisk er bare skorpen svart. Kjøttet til rotgrønnsaken er snøhvit, men når det kuttes, får de kaustiske flyktige eterne noen ganger øynene til å vanne. For medisinske formål er dette den beste typen reddik. Reddikjuice er også etsende. Derfor brukes rotgrønnsaken til mat hvis en persons fordøyelse fungerer normalt og det ikke er problemer med nyrene og leveren..

Reddikjuice brukes til å fjerne steiner fra nyrene og galleblæren. Radikulitt behandles med revet reddikskompresser. Radise fjerner giftstoffer fra kroppen.

Hvorfor er svart reddik bra for deg? Bruk av reddikjuice til behandling blandet med honning er effektiv. Saften som er oppnådd inne i rotavlingen, får styrke og virker bedre på slimhinnene i luftveiene enn medisiner, og lindrer betennelse. Ikke mindre effektiv er bruk av revet reddikvelling for behandling av eksterne, langvarige ikke-helbredende sår.

Mirakuløs drinkTilstedeværelsen av biologisk aktive elementer gjør det nyttig å gni reddikjuice i hodebunnen. Samtidig aktiveres pærene, og håret ser sunt ut. Merkaptanene tilstede skaper en ubehagelig lukt av flyktige forbindelser. Overdreven bruk av rotgrønnsaker kan provosere flatulens. Reddikjuice kan midlertidig bedøve tannpine hvis du skyller munnen med den..

Hvit reddik og dens fordeler

Hvit reddik har også fordelaktige egenskaper.Ikke mindre svart, det brukes et vintervariant av hvit reddik, som er lett å dyrke i en sommerhytte. Forskjellen er mindre bitterhet, mykere fiberstruktur. Salater er laget av rotgrønnsaken med tilsetning av rå gulrøtter eller surkål. Det finnes også mer sofistikerte gourmet snacks. Men fraværet av varmebehandling er ufravikelig. Regelmessig inntak av salater med reddik vil øke immuniteten og drepe patogene mikrober. Kaloriinnholdet i produktet er bare 29 kcal per 100 gram, og det er perfekt for et vektkontrollert kosthold..

Sunn salatI Japan, før, nå i hele den europeiske og asiatiske delen, har daikon hvit reddik spredt seg. Rotavlingen er langstrakt, dyrket for sommer og vinter. Grønnsak med salatsmak og bitterhet i den føles nesten ikke.

Daikon reddikmaskeDet er denne reddikken som brukes til kosmetiske masker for hudbleking og rensing av huden. Du må imidlertid huske om den sarte huden i ansiktet. Derfor påføres først en nærende krem, og bare en reddikemasse med rømme maske påføres den. Forsterker hårmasken perfekt i like sammensetninger av revet reddik og brennesle.

Reddik velling med vegetabilsk olje er et utmerket rengjøringsmiddel for tykkere hud. Når du spiser reddik, får kroppen nok kalium, og det skal ikke være noe problem med huden. De fordelaktige egenskapene til hvit reddik har vært kjent siden antikken, og krydrede retter var alltid tilstede på bordet..

I de siste århundrene, om vinteren, var det et fengsel i bondebordet, en kald første vinterrett med reddik. Og av hvit reddik lagde de salve. Reddikeskivene ble tørket, malt, blandet med melasse, urter og brukt som en sandwich..

Margelan reddik

Margelan reddik har spesielle kvaliteterDenne grønne reddikken har flere navn, inkludert lobo, kinesisk, sommer. Det er denne varianten av alle varianter som ikke har kontraindikasjoner. Alle kan bruke de gunstige egenskapene til grønn reddik i moderate mengder. Selvfølgelig, hvis det er en individuell intoleranse, må du gi opp den deilige salaten. Det er denne reddikken, som den mest milde virkningen, vil hjelpe kroniske pasienter som er forbudt å spise akutte rotvekster:

  • brukt som et koleretisk produkt;
  • med nyrestein;
  • hvis du tar reddik med honning, vil fordøyelseskanalen bli bedre;
  • reduserer blodtrykket, forbedrer hjertefunksjonen;
  • fjerner giftstoffer;
  • senker blodsukkeret.

Bruk forsiktig

Du må spise reddik forsiktig.Til tross for de mange fordelaktige stoffene i reddik, bør kronisk syke mennesker med sykdommer i indre organer behandles med forsiktighet når de rådes til å bruke reddik i mat. Basert på det faktum at hver person er forskjellig, må du inkludere et krydret produkt i dietten med forsiktighet. Ved det minste ubehag, må du gi opp reddik.

Du trenger ikke engang å eksperimentere med kvinner som bærer et barn. Eteriske oljer i dette produktet kan utløse abort. For relativt friske mennesker kan overdreven bruk av reddik forårsake oppblåsthet og diaré..

Video om fordelene med svart reddik

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea