15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Den saftige fruktkjøttet av en melon kan være både gunstig og skadelig for kroppen.

Solrik duftende frukt Det er en østlig lignelse om hvordan en melon rullet ut av hendene på en av åndene og kom inn i verden av mennesker fra himmelske boder. Den himmelske frukten, som bare ga glede for gudene og de rettferdige, falt i hendene på mennesker. Smaken av melonen, så vel som dens helbredende effekt på dødelige, var fantastisk, og siden de fjerne tider i Østen har disse søte fruktene med mør, smeltende fruktkjøtt blitt æret og vokst..

I dag kan du smake på den “guddommelige frukten” uten å vente på himmelens gave og uten å reise til Lilleasia og Sentral, hvor meloner med rette blir æret og elsket. Du kan føle nytten av en melon for kroppen ved å kjøpe din favoritt gresskar i butikken eller ved å dyrke en velduftende frukt i din egen hage..

Melon kjemisk sammensetning

En av de kalorifattige fruktene I øst blir meloner ofte hovedmat, en måte å slukke tørst og forfriskende styrke under religiøse faste og bare på varme dager..

Sprø eller, avhengig av sorten, ømt melonkjøtt fyller ikke bare opp fuktreserver, men forbedrer også velvære, styrker og jubler.

Hva bestemmer helsemessige fordeler av melon, og er det skadelig ved bruk? I tillegg til at 90% av melonen består av vann, inneholder 100 gram saftig masse 0,6 gram protein, ubetydelig mengde fett og 7,4 gram karbohydrater. Med denne sammensetningen er kaloriinnholdet i et 100 gram stykke moden frukt 35 kcal.

Men i tillegg til næringsverdien, har melon også en unik biokjemisk sammensetning, de viktigste aktive ingrediensene er: askorbinsyre, jern, fiber, vitamin A og karotenoider, som er tilstede i fruktene av en lys, oransje farge. Hva annet er melon nyttig for menneskekroppen??

Et stykke melon, spist som en lett dessert, kan hjelpe deg med å fylle opp forsyningen:

 • vitaminer, inkludert slike forbindelser som vitamin E og PP, B1, B2 og B5, B6 og B9;
 • natrium, kalium og magnesium, klor og svovel, fosfor, tilstede i form av makronæringsstoffer;
 • jern, jod, mangan og kobolt, silisium og sink, i form av sporstoffer;
 • verdifulle organiske og aminosyrer.

En gjennomsnittlig porsjon melon dessert, som veier ca 150 gram, kan gi kroppen 45% av det daglige behovet for vitamin C, en tiendedel av jern og retinol som forbrukes per dag.

Melon fordeler i små mengderEn slik tallerken er en tung tilsetning av kalium og magnesium, natrium og kalsium, tokoferol, niacin og fiber, viktig for livet. Den utvilsomme nytten av melon for kroppen og takket være lett fordøyelige karbohydrater, raskt påfyll av energireserver og lindring av tretthet.

Inositol i massen forhindrer avsetning av fett i levervevet, fiber er et utmerket rensemiddel for normalisering av aktiviteten i mage -tarmkanalen. Melon har en mild vanndrivende og avførende effekt, noe som er nyttig for både kvinner og menn..

Hvordan melon er nyttig for menneskekroppen?

Melon vil hjelpe til med å rense tarmeneDe helbredende egenskapene til meloner, inkludert meloner, har vært godt kjent siden antikken. Fordelene med melon for kroppen og skaden mulig med det tankeløse forbruket ble beskrevet av den største legen og vitenskapsmannen i East Avicenna.

I dag, basert på dataene hentet fra den biokjemiske analysen av søte frukter, kan vi snakke om bruk av melon og dets frø til behandling av et bredt spekter av menneskelige sykdommer. Fruktene brukes også som en effektiv forebygging av åreforkalkning, forkjølelse og hjerte- og karsykdommer, nervøse lidelser og sykdommer i det genitourinære systemet..

Gamle folkeoppskrifter har overlevd den dag i dag, hvor melon brukes som et middel mot hemorroider og forstoppelse, gikt og andre plager. Et stykke smeltende, forfriskende fruktkjøtt hjelper til med å roe seg og komme seg etter en travel dag.

Effekten og bruken av melon for kroppen bestemmes ikke bare av sammensetningen, men også av det faktum at alle stoffer lett absorberes, praktisk talt uten å utøve noen negativ eller irriterende effekt..

Uten den minste skade, melon, nyttig for kvinner og menn, takket være fiber, renser tarmene fra skadelige ansamlinger, aktiverer fordøyelsesprosesser, tillater ikke kolesterol å samle seg på veggene i blodårene. Dette er en effektiv forebygging av lidelser i mage -tarmkanalen, og en måte å forhindre sykdommer i hjerte og blodårer..

Sammenlignet med andre avlinger som vokser på meloner, inneholder melon, nyttig for kroppen, betydelig mer askorbinsyre. Dette forklarer den aktive immunmodulerende, toniske og antiinflammatoriske effekten. I komplekset forårsaker stoffene i massen:

 • beroligende og oppkvikkende effekt, tretthet og irritabilitet forsvinner, søvn normaliseres;
 • stimulering av metabolske prosesser, blodsammensetningen forbedres, noe som bidrar til å takle anemi, depresjon og redusert ytelse;
 • gunstig effekt på hjernebarken.

På grunn av den koleretiske og vanndrivende effekten kan melon, med fordel for menneskekroppen, brukes som et naturlig middel for lidelser i nyrer og galleblære, samt for risiko for dannelse av steiner og sand. De antiparasittiske egenskapene til melonfrø og fruktkjøtt har blitt godt studert siden antikken. Denne kulturen er godt etablert som et naturlig antihelminthisk middel..

Melon har koleretiske og vanndrivende egenskaper.Den saftige massen har en foryngende, tonisk effekt når den brukes eksternt, og derfor er melon nyttig for kroppen til kvinner og menn som passer på utseendet deres. Melons evne til å aktivere tarmaktivitet og lette rensing av kroppen brukes til forstoppelse, så vel som i kampen mot overvekt.

Hvordan melon er nyttig for en kvinnes kropp?

Silisiumet i melonmassen er nødvendig av hunnkroppenMelon er en flott hjelper for kvinner som ønsker å opprettholde sin ytre attraktivitet i mange år og føle seg passe og sunne gjennom livet..

Melon er nyttig for kvinnekroppen, ikke bare på grunn av det høye innholdet av vitaminer, antioksidanter og aminosyrer, men også av tilstedeværelsen av silisium:

 • påvirker tilstanden til hår, negler og hud positivt;
 • spiller en viktig rolle i metabolske og fordøyelsesprosesser;
 • har en aktiv effekt på nervesystemet, mental aktivitet og ytelse.

Under graviditet hjelper melon i rimelige mengder til bedre å tåle alle de vanskelighetene som er forbundet med en endring i fysisk tilstand.

Avføringsmiddel og vanndrivende virkning bidrar til å redusere risikoen for å utvikle toksisose og ødem, letter avføring.

Søt, vitaminrik melon er nyttig for en kvinnes kropp og takket være evnen til enkelt og hyggelig å fylle på tilførsel av sporstoffer og andre aktive stoffer.

Folsyren i melon er ekstremt viktig:

 • støtte hormonell balanse;
 • regulering av humørsvingninger ikke bare under graviditet, men også i overgangsalderen;
 • styrker hukommelse og immunsystem.

Men med fordelene med melon for kvinner, er det også mulig å skade frukten av å spise frukten. Det er spesielt farlig under graviditet å bruke frukt av tvilsom opprinnelse til mat, fordi nitrater og andre giftige forbindelser som samler seg i dem kan forårsake alvorlig helse for både mor og ufødte baby. Det samme gjelder ammende kvinner..

Siden melonen virker avførende, og fargerike varianter kan forårsake en allergisk reaksjon, må disse faktorene tas i betraktning under amming, slik at babyen ikke føler denne effekten av melonen gjennom melk.

Hvor nyttig er melon for menn?

Sink i melonmasse er bra for mannskroppenEn sterk halvdel av menneskeheten kan også føle fordelene av meloner og kalebasser på velvære. For menn er melon først og fremst nyttig for sinkinnholdet, noe som har en positiv effekt på sædkvaliteten..

I tillegg, på grunn av innholdet av jern og andre aktive elementer, forbedrer melonen blodsammensetningen, øker effektiviteten, beroliger og påvirker motstanden positivt i stressende situasjoner og selvfølelsen til menn..

Kontraindikasjoner når du spiser melon

Melon spises 2 timer etter et måltid.Skaden av melon for helsen, som fordelene med frukten, skyldes det høye innholdet av bioaktive stoffer i alle deler av melonkulturen, og spesielt i fruktkjøttet og frøene..

Og selv om det ikke er noen strenge kontraindikasjoner for å ta en melon, er det verdt å nekte å spise en stor mengde søt frukt hvis en person har sykdommer:

 • mage -tarmkanalen, spesielt de som er forbundet med inflammatoriske og smittsomme prosesser, inkludert magesår og gastritt;
 • bukspyttkjertel, galleblære og urogenital område, ledsaget under en forverring av utslipp av store steiner og sand;
 • diabetes mellitus eller det er fare for å utvikle den.

Du bør ikke spise melon på tom mage eller etter et solid måltid..

Det er mye mer riktig å nyte et par skiver 2-3 timer etter et måltid, mens du ikke legger til desserten eller vasker godbitene med vann, meieri og alkohol, siden et slikt nabolag med en melon ikke er nyttig, men usunn.

Fordelene og skadene ved melon – video

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea