15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

De helbredende egenskapene til forskjellige typer mynte

Ulike typer mynte På grunn av sin lyse forfriskende aroma, har mynte lenge blitt en ledende blant krydret urter. Bladene, stilkene og blomstene til planten brukes av kulinariske spesialister og parfymer; på grunnlag av plantematerialer lages en rekke medisiner og tradisjonell medisin. Men når du helter mynte, unner deg duftende pepperkaker eller bruker tannkrem med en karakteristisk kjølende smak, er det bare noen få som tenker på hva slags rå mynte som ble brukt. Under det korte navnet “mynte” kan faktisk skjules dusinvis av beslektede planter som har lignende funksjoner og egenskaper som ligger i bare en variant.

Medisinske planter Hva bestemmer om de medisinske egenskapene og kontraindikasjonene til forskjellige myntetyper er de samme, og har alle lov til å bruke infusjoner fra urteråvarer, te og andre midler basert på en krydret smakstilsetning?

I dag dyrkes og dyrkes omtrent to dusin myntearter i hagebed i hager og som innendørs planter. Videre, på forskjellige kontinenter, finner og foretrekker folk sine favorittvarianter..

Det er for eksempel engelsk, australsk og til og med japansk mynte, som ikke finnes noe sted i verden, bortsett fra på flere øyer i Land of the Rising Sun. I Russland er de mest populære artene de som vokser her både innfødt og hentet fra Europa, for eksempel er den mest vanlige mynten peppermynte. Hva er effekten på kroppen av en bestemt type mynte?

Peppermynte: fordelaktige egenskaper og kontraindikasjoner

PeppermynteDet er ekstremt vanskelig å finne vill peppermynte, fordi denne planten er en hybrid av europeiske varianter oppnådd for flere århundrer siden, lagt merke til og spredt først i Vest -Europa, og deretter over hele verden. I dag finnes det peppermynteplantasjer beregnet på mat, parfymeri og farmasøytisk industri i fire dusin land. Hvorfor planten ble så kjent, og hva peppermynte hjelper med?

Duften av peppermynte skyldes den høye konsentrasjonen av essensiell olje i grøntområdet, hovedkomponenten er mentol med en avkjølende og til og med brennende smak og aroma. Derfor kalles planten noen ganger mentholmynte, og de fordelaktige egenskapene og kontraindikasjonene knyttet til den strekker seg for det meste til nært beslektede arter. I tillegg til den mentolrike essensielle oljen inneholder peppermyntegrønt tanniner og vitaminer, naturlig bitterhet og mineraler, mye organiske syrer, estere og fytoncider.

Hemmeligheten bak plantens popularitet ligger i sammensetningen av bladene, stilkene og blomstene som brukes til å skaffe medisiner, avkok, tinkturer og dufter..

Det er disse stoffene som virker på kroppen, og mynte er anerkjent som et effektivt urtemedisin for å bekjempe patogen flora på slimhinner i tarmene og munnhulen, i nasofarynx og på huden. Urte råvarer brukes til å eliminere fordøyelsesproblemer, behandling av lever og galleblære, nervesystem og luftveier. Peppermyntebaserte preparater kan lindre hodepine og tannpine, har blitt testet for behandling av migrene, hjerte- og karsykdommer.

Myntete er et anerkjent beroligende middel og er også et godt hjelpemiddel i behandlingen av forkjølelse og betennelser..

Mange mennesker er interessert i hvordan mynte påvirker blodtrykket? Peppermynte har evnen til å senke blodtrykket, fremmer raskere fordøyelse av mat og lindrer smerter.

Dette er de medisinske egenskapene til peppermynte, men er det noen kontraindikasjoner? Ja, et så aktivt urtemedisin, spesielt preparater med et høyt innhold av eterisk peppermynteolje, bør ikke brukes av gravide og ammende, så vel som barn under tre år. Den hypotensive effekten av mynte kan få mennesker med lavt blodtrykk til å føle seg uvel. Og den beroligende effekten påvirker noen ganger reaksjonshastigheten til bilførere..

Sitronmynte: nyttige egenskaper og kontraindikasjoner

Sitron mynteSitronmelisse eller sitronmynte, som plantene kaller det for sin fantastiske aroma, som har noter av sitrus og mentol på samme tid, kan gi ikke mindre fordel for kroppen..

De fordelaktige egenskapene til sitronmynte og kontraindikasjoner for denne planten skyldes sammensetningen av bladene, toppen av stilkene og blomsterstandene som brukes til mat og behandling. Planten er, i likhet med peppermynte, rik på essensielle oljer, men sammensetningen er noe annerledes, noe som gjenspeiles i duften av urten og dens kvaliteter. Sitronmelisse urt inneholder også vitaminer, blant annet det viktigste stedet er opptatt av askorbinsyre, det er tanniner, tanniner og mineralelementer, saponiner og flavonoider, naturlig bitterhet og verdifulle organiske syrer i plantens blader og stilker..

Hva hjelper sitronmynte med å bekjempe, og hvordan påvirker det menneskekroppen? Som peppermynte kan sitronmelisse effektivt lindre smerter og følelsesmessig stress, nøytralisere urimelige bekymringer og aktivere hjernen. Urtepreparater basert på sitronblader har antipyretiske, diaforetiske, vanndrivende og antiinflammatoriske effekter.

Melissa vil være nyttig for en rekke gastrointestinale problemer. Avkok og infusjoner av denne urten stimulerer tarmens motilitet, tvinger den til å rense seg for gasser og giftstoffer, effektivt bekjempe forstoppelse, lindre spasmer og forbedre appetitten.

MelissaSitronmynte virker på kroppen for hjerte- og karsykdommer, og reduserer risikoen for åreforkalkning og hjerneslag. Den styrkende effekten av sitronmelisse er etterspurt av pasienter med anemi, nevralgi, planten kan hjelpe mot migrene og krampaktig, for eksempel menstruasjonssmerter.

Melissa er mye brukt i behandling av hudinfeksjoner av soppopprinnelse, eksem og ungdommelig akne, samt sykdommer forbundet med forstyrrelser i immunsystemet. Fordi sitronmelisseolje er et utmerket naturlig antiseptisk middel. Sitronmyntebaserte produkter brukes som kremer, lotioner og kompresser mot gikt, herpes og munnsykdommer..

Med en masse nyttige egenskaper som ligner på peppermynte, er kontraindikasjoner for å ta sitronmelisse også nære.

Personer med hypertensjon bør ikke misbruke fersk og tørket urt, fordi det, i likhet med mynte, påvirker blodtrykk og sitronmelisse. Kvinner i de første månedene av svangerskapet og de som er utsatt for allergiske reaksjoner på komponentene i plantematerialer, bør også være forsiktige med egenskapene til planten..

Langbladet mynte: medisinske egenskaper og kontraindikasjoner

Langbladet mynteLangbladet mynte, som lenge har vært en vill plante, dyrkes nå også i hager. Denne store urteavlingen har en behagelig lukt, nær andre typer mynte, og i Russland finnes den både i midtbanen og i vest i Sibir. Grunnlaget for de eksisterende kontraindikasjonene og medisinske egenskapene til langbladet mynte er den rike sammensetningen av essensielle oljer som finnes i grøntområdet. I tillegg til mentol er linalool og pulegon til stede her, samt carvacrol, som ifølge nyere studier har vist uttalte antimikrobielle egenskaper..

Langbladet mynte anses å være ledende i familien for smertelindrende og antiseptiske egenskaper. I denne forbindelse virker mynte på kroppen:

 • med hodepine, magesmerter, tannpine;
 • med uutholdelig smertefull menstruasjon;
 • med virussykdommer og forkjølelse;
 • med inflammatoriske prosesser i munnhulen og nasopharynx.

Effekt på kroppen av krøllete mynte

Krøllete mynteI motsetning til de tidligere beskrevne myntetyper, hvis medisinske egenskaper og kontraindikasjoner avhenger av tilstedeværelsen av mentol i plantedeler, har krøllete mynte et annet sett med aktive ingredienser i eterisk olje. Den inkluderer pulegon, cineole og carvone, linalool og limonen. Det er for denne essensielle oljen at planten dyrkes og brukes av farmasøyter..

Hva hjelper spearmint fra? På dette tidspunktet når konsentrasjonen av eteriske oljer et maksimum, og de resulterende råvarene kan brukes som en effektiv smertelindrende og beroligende..

Samlingen av blader som ikke lukter mentol, og toppen av skuddene utføres kort tid før og under blomstring..

Nyttige egenskaper av feltmynte

FeltmynteFeltmynte er en velkjent viltvoksende art i Russland, hvis planter inneholder opptil 2% bitter, skarp luktende eterisk olje. Hovedkomponenten som er ansvarlig for de gunstige egenskapene til feltmynte er mentol. Andre komponenter spiller en viktig rolle, for eksempel vitaminer, organiske syrer, terpener og tanniner..

Planten har medisinske egenskaper og kontraindikasjoner til felles med forskjellige typer mynte. Men det brukes oftere eksternt og internt som et antiinflammatorisk naturlig middel som kan roe og forsiktig lindre smerter..

Catnip: fordelaktige egenskaper og bruksområder

Fordeler med kattemynteLukten av kattemynte eller kattemynte minner mest om sitronmelisse, siden essensiell olje ikke inneholder en så aggressiv komponent som mentol, men nepelakton er til stede, så vel som andre aromatiske stoffer, som inkluderer geraniol, carvacrol og limonen. Det er sitral tanniner og vitaminer, fytoncider og terpener i sammensetningen av kattemyntegrønt. Hva er effekten på kroppen til kattemynte?

Avkok og friske urter stimulerer fordøyelsen, beroliger effektivt og bidrar til å bekjempe svakheten som følger med anemi. Er de medisinske egenskapene og kontraindikasjonene til forskjellige typer mynte forskjellige når de sammenlignes med kattemynte? Hovedegenskapene til plantematerialer, så vel som mulige farer, er vanlige, men kattemynte brukes også som et naturlig antiparasittisk middel, som virker mot tarmparasitter, flått og skadedyr i hagen.

Kattemynte er anbefalt av folkemedisin som et middel til å stimulere appetitten, bidra til å lindre hoste, restorativ og smertelindrende.

Nyttige egenskaper av hundemynte eller eføy -budra

HundemynteEn urteaktig plante relatert til dyrkede myntearter og utbredt i naturen i hele landet, er oppmerksomheten til gartnere og lastebilbønder omgås ufortjent. Hva er de medisinske egenskapene og kontraindikasjonene til hundemynte? Grønnene til upretensiøs hundemynte inneholder ganske mye tanniner og naturlig bitterhet, karoten, essensielle oljer, aminosyrer, saponiner, så vel som askorbinsyre, koffein, vinsyre og sennepsyrer..

Urten vil være nyttig for inflammatoriske og smittsomme sykdommer i luftveiene, leveren og galleblæren. Et avkok av budra vil bidra til å lindre mage og nyre kolikk, gjenopprette appetitten.

Eksternt brukes urte råvarer og avkok fra det for abscesser, inflammatoriske prosesser på huden, eksem og gikt, ødem. Urten har en sårheling, beroligende effekt. Men her er det ikke bare medisinske egenskaper, men også kontraindikasjoner, fordi budra, som forskjellige typer mynte, er mettet med biologisk aktive stoffer som krever en forsiktig tilnærming..

Den terapeutiske effekten av mynte på kroppen er allsidig og veldig kraftig. Til tross for sin ubemerkethet, er budra et utmerket og betennelsesdempende middel..

Nyttige egenskaper av rom mynte eller plectrantus

Nyttige egenskaper av rom mynteHusmødre elsker å dyrke et populært husplante. som er en slektning av dyrkede myntearter. Dette bekreftes av den behagelige skarpe aromaen av kamfer og mentol, som stammer fra de bankede greenene til plectranthus som vokser i potter på vinduskarmen. Dette er hvordan de essensielle oljene som utgjør den antenne delen av planten gjør seg gjeldende. Men hva er de fordelaktige egenskapene til rom mynte?

De essensielle oljene i denne stueplanten har, som fytoncider, en desinfiserende effekt, noe som påvirker kvaliteten på atmosfæren i rommet positivt. I tillegg er duften av rom mynte i stand til å deodorisere luften godt, ha en gunstig effekt på trivsel for mennesker i nærheten, forbedre effektiviteten og tonen.

Den negative påvirkningen av plectrantus på seg selv kjennes av insekter som irriterer innbyggerne i huset: mygg, fluer og møll.

Kontraindikasjoner for bruk av mynte

Menn må bruke mynte med forsiktighet.Med de uttalte medisinske egenskapene til forskjellige typer mynte, er kontraindikasjoner for inntak av urtepreparater ganske omfattende og alvorlige. Siden mynte påvirker blodtrykket og senker det, bør du ikke overforbruke urtemedisiner for personer med hypotensjon. På samme måte er den beroligende effekten av planten ledsaget av en nedgang i antall hjertesammentrekninger, noe som betyr at pasienter med hjertesykdommer bør bruke medisiner med mentol og mynteurt forsiktig..

Arter av mynte som inneholder mentol virker på kroppen og på mageslimhinnen, irriterende og kan forårsake forverring av gastritt, magesår, øke surhetsgraden.

En kontraindikasjon for å ta myntepreparater er:

 • alvorlig stadium av urin og gallesteinsykdom;
 • alder opptil tre år;
 • asteni;
 • forkjølelse, ledsaget av en stor mengde sputum dannet;
 • allergiske reaksjoner på komponenter i myntegrønt og astma;
 • svangerskap;
 • patologi i det mannlige reproduktive systemet.

Det antas at mynte har en deprimerende effekt på testosteronproduksjonen, og dette kan true seksuell funksjon av menn. Dette kan imidlertid bare skje med store mengder konsumert mynte, og en kopp te med denne plante -råvaren vil ikke skade helsen din i det hele tatt, men vil også bidra til å roe ned, bli kvitt hodepine og mild forkjølelse..

Det samme kan sies om de fordelaktige egenskapene og kontraindikasjonene til mynte i forhold til gravide. Hvis tiltaket blir observert, er planten helt ufarlig, men selv med misbruk av mynte kan plutselig arbeidsaktivitet begynne og true utviklingen av fosteret..

Å lage mynte – video

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea