15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Apotek i vinduskarmen – Kalanchoe Dergemona

Kalanchoe Dergemon Spisse grågrønne blader og kranser av bittesmå “babyer” på de hakkede kantene. Et slikt bilde blir oftest født i fantasien når Kalanchoe blir nevnt. Selv uten å vite det fulle navnet, representerer folk Kalanchoe Degremona – den vanligste typen romkultur i vårt land.

Beskrivelse av Kalanchoe Degremon

Denne sorten av Kalanchoe finnes naturlig på øya Madagaskar og i Cape -regionen. I steinete tørre halvørkener kan ville planter nå imponerende størrelser. Den kraftige oppreiste stammen på Kalanchoe vokser opp til 2–4 meter i høyden under gunstige forhold, og etter hvert som den vokser faller de nedre bladene av, og stammen ligner gradvis.

Dette er høyden som Dergemon kan vokse Godt gjenkjennelige blader av Kalanchoe Degremon. De er kjøttfulle, trekantede, takkete. Med tilstrekkelig næring når bladene noen ganger en lengde på 20 cm. I tillegg til en grå eller mørkegrønn farge, kan de være varierte, med brune, lilla eller lilla flekker og striper. På den ujevne kanten dannes rosetter av nye planter, som gradvis utvikler seg og danner en stilk, et par ekte blader og luftrøtter. Som et resultat, når du kommer i bakken, roter miniatyrbusker veldig raskt og begynner å vokse.

Dergemon på vinduskarmenI naturen blomstrer denne typen Kalanchoe regelmessig og legger knopper i løpet av forkortelsen av dagslyset. Og rosa-lilla eller brunlige blomster som åpnes om vinteren, samles i en stor blomsterstand, plassert på en langstrakt oppreist peduncle.

Kalanchoe Degremona fikk berømmelse for sin rekord utholdenhet og evne til å reprodusere, så vel som for de lenge etablerte helbredende egenskapene til saften og fruktkjøttet av planten..

Se også artikkelen: Kalanchoe – medisinske egenskaper og kontraindikasjoner!

De helbredende egenskapene til Kalanchoe Degremon

Det mest kjente legemidlet er saften hentet fra de saftige, kjøttfulle bladene til Kalanchoe..

Voksen plantebladSaften av denne planten og velling fra knuste blader brukes som et antiinflammatorisk, hemostatisk og sårhelende middel. Kalanchoe Degremona viser disse helbredende egenskapene ved alle slags hudsykdommer, slitasje og sår som er vanskelig å helbrede. Hvis du planter en Kalanchoe i hagen til en sommerhytte, og om vinteren transplanterer den i en gryte, vil det være en flott mulighet til å bruke de helbredende egenskapene hele året.

Fersk juice er et anerkjent naturlig middel mot bihulebetennelse, akutt og kronisk rhinitt. I dette tilfellet viser Kalanchoe antimikrobielle, beroligende og desinfiserende egenskaper..

Offisiell medisin støtter og til og med utvikler folkeopplevelse. Det er bevist at Kalanchoe Degremona brukes til behandling av purulente inflammatoriske prosesser, ved utvinning etter operasjon, i tannbehandling og gynekologi. Juice fra friske grønne blader undertrykker aktiviteten til Staphylococcus aureus og Streptococci.

I dag forsker biokjemikere på plantens antivirale egenskaper, for eksempel mot influensaviruset. Muligheten for å bruke de medisinske egenskapene til Kalanchoe Degremon som et legemiddel for å opprettholde og styrke immunitet og kroppens generelle motstand blir undersøkt.

Kalanchoe care: foto og beskrivelse av grunnleggende teknikker

Med god omsorg produserer planten mange babyer.Det vil ikke være vanskelig selv for en nybegynner blomsterhandler å dyrke en Kalanchoe Degremon hjemme. En saftig plante blir ikke forgjeves ansett som et symbol på en unik evne til å reprodusere og overleve. Det er ikke krevende verken på jorden eller på størrelsen på potten, det er tørkebestandig og kan vokse med mangel på lys. Men alle disse begrensningene går ikke over uten å etterlate spor for Kalanchoe og gjenspeiles i utseendet..

Med mangel på lys strekker skuddene seg ut, bladene, som med overdreven jordfattigdom og sjelden vanning, blir tynnere, blir blekne og sløve.

Hvilke forhold og omsorg er nødvendig for planten, hvordan vanne Kalanchoe for å opprettholde sin helse og vekst? Som mange sukkulenter trenger Degremona Kalanchoe ikke en stor gryte og fruktbar jord. For å plante en plante er det bedre å ta ferdig jord for sukkulenter eller kaktus. Den er lett nok, løs og, som er viktig for denne kulturen, beholder ikke mye fuktighet som kan føre til forfall av røttene..

En av Dergemona -varianteneHvis det ikke er ferdig jord, kan du i like deler blande torvjord, sand, råtten humus og knuste smuler fra grus eller murstein. Et dreneringslag er nødvendig i bunnen av potten. Det er ved å skape de vanlige eksistensbetingelsene for Kalanchoe Degremon, som på bildet, at du kan få de beste resultatene og til og med beundre store blomsterstand av langstrakte blomster.

Sukkulenter, inkludert Kalanchoe, er følsomme for temperatur og lyssvingninger.

I naturen, på steder hvor disse plantene finnes, kan temperaturen nå 30 ° C i løpet av sommertid. Om natten blir luften avkjølt til 17–20 ° C. Under innendørs forhold er det spesielt viktig å forhindre at temperaturen faller under 15 ° C og at den overstiger 27 ° C. Om vinteren, for Kalanchoe Degremon, finner de et opplyst sted borte fra varmeapparater og et mulig trekk, mens vanning reduseres slik at røttene ikke lider av stillestående fuktighet.

Om sommeren kan Kalanchoe plantes på stedetOm sommeren føles buskene flotte på balkongen, verandaen eller i hagen. På denne tiden trenger Kalanchoe tvert imot mer vann, og med sin mangel på det visner det, og bladene synker og blir merkbart tynnere. For ikke å ta feil av vanning, er det bedre å sjekke fuktighetsinnholdet i jorda før du vanner Kalanchoe. Hvis det er helt tørt med en eller to centimeter, vil vannet komme planten til gode..

Kalanchoe elsker og tåler sterk belysning, bortsett fra de brennende solstrålene, som buskene må skygges fra.

Dergemon blomstrerFor å stimulere blomstring, som på bildet, inkluderer Kalanchoe care en prosedyre som kunstig å begrense varigheten av dagslys. Hvis busken bare er på en lys vinduskarme fra 8 til 10 timer om dagen, legges knopper på toppen av skuddene. Før blomstring kan Kalanchoe mates flere ganger med en blanding for blomsteravlinger eller sukkulenter, samt sikre riktig vanning og omsorg..

Etter blomstring begynner en periode når planten gjenoppretter innen en måned, og gir deretter en økning i blader og skudd..

På dette tidspunktet fjernes ikke bare tørkede peduncler, men også gjengrodde og utsatte skudd beskjæres, hvis topper kan brukes hjemme for reproduksjon av Kalanchoe.

Hvordan forplante Kalanchoe hjemme?

Mer enn hundre små frøplanter kan fås fra en voksen plante.Veldig upretensiøs, flerårig Kalanchoe Degremona er kjent for mange måter og enkel reproduksjon. Du kan få en ny busk ved hjelp av stilkekaks og blader, stiklinger og mange barn, bokstavelig talt strødd med kantene på bladene på voksne planter. Før du formerer Kalanchoe hjemme ved hjelp av stiklinger, fra en plante:

  • med en skarp kniv eller blad, klipp av toppen av et sunt skudd;
  • manuelt skiller fingrene forsiktig sideskuddet i bladakselen.

Helbredende seng hjemmeHvis en slik utvekst har luftrøtter, vil dette bare forenkle forankringen. Deretter fjernes de nedre bladene fra skjæringen og får stå i et døgn for å tørke kuttstedet. Det ferdige skuddet legges i våt sand eller underlag til en dybde på 3-5 cm, og det er ikke nødvendig å bruke en midlertidig beholder. Kalanchoe Degremona slår godt rot, og stiklingene kan umiddelbart plantes i en permanent potte beregnet for dem. Jorden rundt det nye anlegget komprimeres, og etter 7-10 dager ved en temperatur på 20-25 ° C.

Omsorg for Kalanchoe fra plantetidspunktet består bare i rettidig vanning.

Du kan transplantere stiklinger til et permanent stedDet er ikke vanskeligere å få en plante fra en liten baby. Slike rosetter faller ofte på rot av seg selv og danner en vennlig “underskog” under en voksen Kalanchoe. Derfor kan de umiddelbart plantes i permanente potter. Og når den unge veksten når 15–20 cm i høyden, klemmer Kalanchoe Degremona toppen av hodet, på denne måten forårsaker forgrening og dannelse av en kompakt, praktisk busk for dyrking.

Livets blomst – Kalanchoe

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea