15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

De helbredende egenskapene til Kalanchoe – en alternativ tilnærming til terapi av patologier

medisinske egenskaper til Kalanchoe Kalanchoe dekorerer ikke bare ethvert interiør i rommet, noe som gir det kos, raffinement, men brukes også aktivt til medisinske formål og kosmetiske prosedyrer. De helbredende egenskapene til Kalanchoe avlaster en person fra mange helseproblemer. Helbredende sammensetninger basert på planten er anerkjent av både tradisjonell og offisiell medisin. Dette er en virkelig naturgave, av spesiell interesse for mennesker som prøver å klare seg uten legemidler, og foretrekker naturlige medisiner..

Generell informasjon om anlegget

Kalanchoe er en flerårig saftig plante fra Tolstyankov -familien. Fødestedet til en unik blomst er de varme tropene i Sør -Afrika, øya Madagaskar. Denne eksotiske kulturen er kjent som livets tre, innendørs ginseng, hjemmelege. Det er omtrent 200 varianter, men ikke alle er utstyrt med helbredende krefter. Bare to typer er egnet for behandling: Kalanchoe pinnate og Degremona.

Kalanchoe pinnate

Kalanchoe pinnate Blomsten kan nå 80 cm i høyden. Stammen er tykk, oppreist, lysegrønn. Planten er dekorert med tette pinnately dissekerte lysegrønne blader, som ligger overfor. Babyer vokser mellom feddene på løvet. Oppmerksomheten trekkes til blomster i form av panikler, som blir til esker med frø.

Kalanchoe Degremona

kalanchoe dergemonPlanten overstiger ikke 50 cm i høyden. Stammen er ujevn, krypende og krever ekstra støtte. Kulturen er verdsatt for sine store, lange grågrønne blader med lilla flekker på bunnen, hengt med yngelknopper. Disse miniatyrdatterplanter har små røtter, så snart de faller av, slår de umiddelbart rot og vokser. Denne funksjonen er blomstens telefonkort, på grunn av hvilken kulturen kalles viviparous. Gleder seg over å blomstre Kalanchoe med sine rosa panikler.

I blomstringsperioden Kalanchoe Degremona regnes som giftig, derfor er det forbudt å ta det inne..

Kjemisk oppbygning

unik sammensetning av Kalanchoe -blader

Denne representanten for floraen har en rik kjemisk sammensetning, som inneholder mange nyttige komponenter:

 • polysakkarider;
 • aske;
 • flavonoider (quercetin, kaempferol);
 • tanniner;
 • enzymer;
 • organiske syrer (eddik, eplesyre, oksalsyre, sitronsyre).

Anlegget er rikt på mineraler: magnesium, mangan, aluminium, kobber, jern. Blomsten inneholder også vitaminer, spesielt C og P..

Derfor vil å ta Kalanchoe takle de ubehagelige symptomene på sykdommen, vil fylle opp reservene til makro- og mikroelementer i menneskekroppen..

De helbredende egenskapene til Kalanchoe

grønn lege i vinduskarmenDette er en ekte grønn helbreder i vinduskarmen, som alltid er tilgjengelig og klar til å dele sine helbredende egenskaper når som helst..

Fordelene med Kalanchoe forklares av innholdet av verdifulle naturlige komponenter i sammensetningen. De vil bevare helsen i mange år og gi en virkelig livskvalitet, vil bli effektive hjelpere ved mange sykdommer, siden:

 • bidra til å øke immunitet og generell styrking av kroppen;
 • behandle hoste og andre sykdommer i øvre luftveier;
 • hjelp med åpenbare tegn på betennelse i nesopharynx av en smittsom og allergisk art;
 • optimalisere fordøyelsessystemets arbeid og aktivere metabolisme;
 • har en antiinflammatorisk effekt ved vaskulære sykdommer;
 • fjerne ytre og indre inflammatoriske prosesser;
 • akselerere sårheling, lindre ubehagelige smertefulle opplevelser;
 • lindre tannpine, øre og hodepine;
 • beskytte ungdommen og elastisiteten i huden, hårets styrke og helse og neglens struktur;

Derfor er dette naturlige, miljøvennlige råmaterialet populært ikke bare blant tradisjonelle healere, men også anerkjent av offisiell medisin. Kalanchoe brukes aktivt innen kirurgi, tannbehandling, gynekologi, otorhinolaryngologi, oftalmologi.

Hvordan bruke de helbredende egenskapene til Kalanchoe

hvordan du behandler Kalanchoe -bladerJuice, fløte, Kalanchoe salve selges på apoteket. Men hvis blomstene vokser hjemme, kan de helbredende komposisjonene enkelt lages på egen hånd..

Før du forbereder medisiner, er det nødvendig å slutte å vanne og mate planten en uke før du samler bladene. Skjær deretter av det nedre løvet, vask, tørk og sett i kjøleskapet i 7-10 dager i rommet beregnet på frukt. Disse forholdene vil utløse de nødvendige biologiske prosessene, og medisiner vil ha størst effekt..

Ikke bruk blader fra en syk eller skadedyrsramt plante..

De helbredende egenskapene til Kalanchoe i tinktur

medisinske egenskaper til Kalanchoe i tinkturFør du lager en tinktur, er det viktig å velge riktig plante. Kalanchoe må være over 3 år gammel. Stengel minst 50 cm lang, sterk, kjøttfull.

Oppskriften gir følgende handlinger:

 1. Ta en krukke med et volum på 0,5 liter.
 2. Skyll Kalanchoe med rennende vann, tørk med et papirhåndkle.
 3. Skjær den tilberedte planten i små terninger og send den til glasset og fyll den halvveis.
 4. Hell innholdet med sprit eller vodka.
 5. Beholderen lukkes hermetisk med et lokk og fjernes til et opplyst rom med en kjølig temperatur i 10 dager, mens innholdet i glasset ristes daglig.

Oppbevar den ferdige tinkturen i kjøleskapet.

Når du bruker alkoholtinktur eksternt, må du ta hensyn til at det kan forårsake en brennende følelse. I denne situasjonen bør midlet fortynnes med novokain i et forhold på 1: 1. Når det tas oralt, fremkaller stoffet ofte halsbrann, diaré. Bruk tinkturen bare ved å forvarme den til romtemperatur.

De helbredende egenskapene til Kalanchoe viser seg godt i tinkturer. De har blitt testet i mer enn ett århundre i medisinutøvelse, både folkelige og tradisjonelle, fordi:

 1. Verktøyet kan erstatte antiseptiske preparater for ekstern bruk: det anbefales å behandle skrubbsår, byller, hematomer, sår, sår med en løsning.
 2. Skylling vil lindre tonsillitt, laryngitt og andre infeksjoner i munnhulen. Siden stoffet vil ødelegge skadelige mikroorganismer, vil det akselerere regenereringen av skadet vev.
 3. Å injisere en fortynnet tinktur i nesen vil hjelpe mot forkjølelse, bihulebetennelse.
 4. Oral administrering vil håndtere gastrointestinale sykdommer.
 5. Bruk av en løsning for applikasjoner, kompresser, lotioner, gnidning vil løse vanlige hudproblemer.

Bruk tinkturen med ekstrem forsiktighet, uten å krenke preparatteknologien, ikke overskride dosen og observere innleggelsestiden, i henhold til legens resept..

Juice

Kalanchoe juiceFor å få hjemmelaget juice, må du ta de nedre, kjøttfulle bladene og ha dem i kjøleskapet i 10 dager for å øke helbredende egenskaper. Mal deretter med en kjøttkvern eller blender og press den gjennom en gasbind. På tidspunktet for tilberedning av produktet er det forbudt å bruke metallretter. Sett den resulterende sammensetningen i kjøleskapet. Etter hvert som sedimentet dannes, tømmer du den øvre delen og bruker den til medisinske formål. Fordelene med saften varer i flere dager, selv om den holdes kald.

Hvis det ikke er mulig å lage juice hjemme, kan du kjøpe det på ditt nærmeste apotek. Legemidlet er tilgjengelig i ampuller eller hetteglass.

Bruk av helbredende juice

ferskpresset kalanchoejuice

Dette naturlige middelet har funnet anvendelser innen ulike medisinområder:

 1. Saften vil hjelpe i behandlingen av ondt i halsen. For å gjøre dette, fortynn det med kokt, kjølt vann i forholdet 1: 1 og gurgle med den resulterende løsningen hver 4. time. For betennelse i sinus maxillary, fortynn midlet i vann 1: 4 og tilfør 2 dråper i hver nesegang 2-5 ganger om dagen. Ved rhinitt vil saften lindre hevelse i slimhinnen, nesestopp og kortpustethet.
 1. Erosjon av livmorhalsen, rupturer dannet under fødsel smøres med Kalanchoe juice. For sprukne brystvorter hos ammende kvinner, påfør noen dråper juice til det berørte området. Behandlingsforløpet er 5-7 dager..
 1. På grunn av sin bakteriedrepende og sårhelingseffekt er middelet nyttig for behandling av hudskader. For å gjøre dette, skriv sammensetningen i en sprøyte med en nål og vanne et sårt sted med den. Påfør en kompress på toppen av såret – gasbind fuktet med juice. Hvis såret er purulent, anbefales det å legge et antibiotikum til saften, men bare etter tillatelse fra den behandlende legen. Behold bandasjen hele dagen, mens det er nødvendig å fukte den 2 ganger med medisinsk væske. Behandlingsforløpet varer i 4 uker.
 1. Saften har vist seg å være et effektivt middel for brannskader, øyeskader, samt keratitt, netthinnedystrofi. Legemidlet skal dryppes i konjunktivalhulen i ren eller fortynnet form. Behandlingen bør bare utføres under tilsyn av en øyelege..
 1. Begrens saften i begge ørene med purulent mellomørebetennelse, og dekk til med en bomullspinne. For å bli kvitt ubehagelige symptomer må du utføre 3-4 prosedyrer per dag..
 1. I tannlegepraksis anbefales juice for periodontal sykdom, sykdommer i munnslimhinnen. Behandlingen utføres ved aerosolinnånding. Dette lar deg redusere blødende tannkjøtt, lindre kløe, stoppe utslipp av pus..

Før bruk er det nødvendig å varme opp midlet til en temperatur på 37 ° C.

I tillegg til de fordelaktige egenskapene, skiller juice seg fra andre medisiner i en kort liste over kontraindikasjoner. Bruken bør begrenses til personer som lider av leversykdom, revmatisme, så vel som gravide. I andre tilfeller anbefales dette naturlige middelet for terapeutiske og profylaktiske formål..

Helbredende infusjon

medisinske egenskaper til Kalanchoe i infusjonInfusjon er et naturlig alternativ til syntetiske medisiner. For å forbedre helsen og bli kvitt mange sykdommer, må du bruke den kompetent og forsiktig..

For å forberede en vandig infusjon må du:

 • 100 g Kalanchoe blader og stilker;
 • 500 ml kokt vann.

Hvordan lage en helbredende sammensetning:

 1. Vask de grønne delene av planten godt, tørk og hakk til den er glatt, bruk en kniv.
 2. Hell råvarene med vann etter å ha kokt og avkjølt det. Hold den resulterende sammensetningen ved romtemperatur i 60 minutter.
 3. Varm blandingen til et oppkok i et vannbad og la den trekke i denne tilstanden i 3 minutter.
 4. Sil infusjonen med gasbind.

Tradisjonelle healere anbefaler saftig infusjon for gastritt med lav surhet og kronisk kolitt. Drikk 1 ss. l. ikke mer enn 3 ganger om dagen en halv time før måltider.

Kremer fra infusjonen vil svekke de ubehagelige symptomene på hudsykdommer, betennelse i øyelokkene.

Kalanchoe ekstrakt

Kalanchoe ekstraktFor å få ekstraktet, må Kalanchoe -infusjonen fordampes med et vannbad til halvparten av volumet. For å bevare alle de medisinske egenskapene til Kalanchoe, bør ekstraktet oppbevares i kjøleskap i en mørk beholder i ikke mer enn 6 måneder..

Et effektivt middel for kronisk tonsillitt og tannkjøttsykdom. Hjelper med å håndtere sykdommer i fordøyelsessystemet. Bruk produktet inni, etter at du har fortynnet det med kokt vann i forholdet 1: 1. Du kan søke om brannskader, periodontal sykdom, gingivitt.

Salve

Kalanchoe salveDette helbredende hjemmemedisinen for førstehjelp helbreder purulente sår, brannskader, trofatiske sår og forhindrer infeksjoner. Legemidlet vil hjelpe i kampen mot psoriasis, eksem, dermatitt.

Nødvendige komponenter:

 • 20 ml blomsterekstrakt;
 • 50 ml lanolin;
 • 50 ml vaselin.

Rør alle ingrediensene, send dem til en glassbeholder med et tettsittende lokk. Oppbevar den mottatte medisinen i kjøleskapet i ikke mer enn 20 dager..

Påfør produktet på en gasbind og påfør det berørte området.

Det er en annen effektiv oppskrift som lar deg lage en salve som lindrer trykksår, fistler. Verktøyet lindrer raskt akutte smerter, akselererer helingsprosessen, renser pus og strammer sår.

For å forberede det, bør du ta:

 • 40 ml plantesaft;
 • 0,25 g furazolidon;
 • 0,25 ml novokain (2%);
 • 100 g lanolin.

Bland alle komponentene grundig. Oppbevares ved romtemperatur.

Behandle den berørte huden med medisin 1-2 ganger om dagen. Det anbefales å smøre bena med åreknuter.

De helbredende egenskapene til Kalanchoe i kosmetologi

medisinske egenskaper til Kalanchoe i kosmetologiKalanchoe er et utmerket alternativ til både farmasøytiske preparater og kjøpte produkter. Og systematisk bruk vil skape en langvarig og varig positiv effekt som vil overgå alle forventninger..

På grunn av det kolossale innholdet av verdifulle stoffer, regnes Kalanchoe som en kilde til ungdom og skjønnhet, ettersom den er i stand til:

 • nærer huden, gir den fasthet, elastisitet;
 • bli kvitt akne, akne, aldersflekker;
 • motstå de første tegn på aldring;
 • jevne ut rynker;
 • gjenopplive dermis, helbrede sår;
 • lindre huden på slike plager som allergier, dermatitt, psoriasis, furunkulose;
 • forhindre spredning av purulente infeksjoner;
 • beskytte mot skadelig påvirkning av eksterne faktorer.

Derfor kan bruk av Kalanchoe gi en større effekt uten helseskade enn dyre prosedyrer i salonger..

Hjemmebruk

Kalanchoe kan brukes i sin rene form, samt lage en hel serie kosmetikk av den i form av nærende og regenererende masker, fuktighetsgivende lotioner.

De helbredende egenskapene til Kalanchoe for ansiktet

Kalanchoe maske

Ved problemer med ansiktshuden, før du kontakter profesjonelle, kan du prøve å bli kvitt dem hjemme ved å bruke folkemedisiner basert på Kalanchoe:

 1. Maske for fet hud. Ta 2 ss. l. Kalanchoe juice og bland med 1 ts. honning og 1 ts. knust havregryn. Bland alle ingrediensene. Påfør den resulterende sammensetningen på huden i 15 minutter. Vask av med kaldt vann. Systematisk bruk av masken vil begrense porene, normalisere talgkjertlene.
 2. Foryngende maske. Dette middelet vokter over skjønnhet og vil bli verdifullt og uunnværlig for problemer som sliten hud som har mistet sin fasthet og elastisitet. Til 1 st. l. plantejuice tilsett 1 ts. honning, 1 ss. l. melk og 1 eggeplomme. Rør i helbredelsesblandingen og påfør på ansiktet i 15 minutter.
 3. Maske for tørr hud. Spesiell forsiktighet er nødvendig for denne typen siden symptomer som rynker og flabb oppstår etter tegn på tørrhet. For å motstå dette, 1 ss. l. kombinere Kalanchoe juice med 1 ts. oliven olje. Påfør den helbredende massen i ansiktet i 20 minutter. Vask av med varmt vann og gni huden med en isbit.
 4. Lotion mot kviser, kviser. Det bakteriedrepende og antiinflammatoriske middelet fjerner effektivt urenheter, akne, hudormer og innsnevrer forstørrede porer. 2 ss. l. knuste blomsterblad hell 1 ss. kokende vann. Insister 2 timer. Filtrer og tørk av ansiktet etter hver vask.
 5. Et middel mot mørke ringer under øynene. Påføring av halvdeler av blader på øyelokkene vil bidra til å løse dette problemet. Du kan erstatte denne prosedyren med lotioner fra bomullspinner fuktet med fersk juice.

Før du bruker noen av produktene, bør det utføres en test for å unngå allergiske reaksjoner eller andre bivirkninger. For å gjøre dette, påfør den medisinske sammensetningen på håndleddet, vent 30 minutter. Hvis rødhet, kløe, ubehagelige opplevelser ikke vises, kan du ikke være redd, og bruk den gjerne.

Til hals og dekolleté

de helbredende egenskapene til Kalanchoe for hudenFor å forhindre at tidsutskrifter får seg til å føle seg for tidlig, er det viktig å stille inn omfattende behandling. Kremen for pleie av nakkens hud og dekolleté vil gi friskhet, kraft og utstråling. Koble til 1 ss. l. Kalanchoe juice med 2 ss. l. rømme, bedre hjemmelaget. Påfør i 15 minutter og skyll. Du kan behandle disse områdene av kroppen med plantesaft hver dag..

For negler

styrke negleneFor å styrke neglene, gjør dem glatte og vakre, kan du bruke en så enkel teknikk som innpakning. For å gjøre dette, pakk hver spiker med gasbind dyppet i Kalanchoe juice. Ta deretter på deg bomullshansker. Fjern produktet etter 10-12 timer.

De helbredende egenskapene til Kalanchoe for hår

de helbredende egenskapene til Kalanchoe for hår

For å gi krøller glans, vitalitet, forhindre at de faller ut, lette kam og styling, bør du bruke effektive midler:

 1. Nærende maske. Kombiner juice fra Kalanchoe, bjørk, hvitløk i like deler. Tilsett sammensetningen et lignende volum honning og eggeplomme. Gni den resulterende blandingen inn i hodebunnen, og fordel den også over hele overflaten av trådene. Ikke glem oppvarmingen ved å pakke den inn i en film eller et håndkle. Etter 2 timer, vask av blandingen med varmt vann.
 2. Lotion for hårtap. Fortynn fersk juice av planten med en trippel cologne i forholdet 1: 1. Gni produktet inn i røttene og hodebunnen, og smør krøllene.

Trenden i produksjonen av hjemmekosmetikk vil ikke bare spare økonomi, men også gi håret styrke, skjønnhet i mange år og gjøre dem til en kilde til stolthet.

Kontraindikasjoner

det er kontraindikasjoner for bruk

Før du viser interesse for Kalanchoe som medisin, er det viktig å ta hensyn til kontraindikasjonene:

 • graviditet, amming.
 • individuell intoleranse, allergi.
 • senket blodtrykket.
 • bronkitt astma.
 • leversykdom.
 • leddsykdom, revmatisme.
 • dekompensert diabetes mellitus.
 • barns alder opptil 3 år.

Ikke selvmedisiner og bruk midler basert på en gunstig blomst, etter instruksjoner fra leger. Dette beskytter mot uønskede konsekvenser og lar deg få mest mulig ut av planten..

Kalanchoe, hvis egenskaper har vært kjent siden antikken, vil gi uvurderlige fordeler for menneskers helse. Det er mange oppskrifter for tinkturer, infusjoner, salver basert på denne helbredende blomsten. Selv mennesker som allerede er desperate, kan finne håp om helbredelse. Det viktigste er å rådføre deg med legen din før du bruker Kalanchoe -produkter..

De helbredende egenskapene til Kalanchoe, aloe og geranium – video

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea