15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvor trygg og nødvendig er bruk av kirsebær under graviditet og amming

spise kirsebær under graviditet Sommerfrukter og bær er sjenerøse kilder til vitalitet, kraft og helse, spesielt nødvendig for vordende og unge mødre. Under graviditet og amming blir søte kirsebær ikke bare en ønskelig delikatesse, men også et ekte lager av vitaminer, mineraler og andre stoffer som kroppen krever. For at en søt, aromatisk bær skal være gunstig, bør menyen slås på veldig nøye, med tanke på de mulige risikoene, så vel som helsen til både mor og baby..

Relatert artikkel: Hvorfor kirsebær er nyttige?

Sammensetning og kaloriinnhold i kirsebær

røde kirsebær for det vaskulære systemet Under graviditeten og under ammefasen opplever kvinnekroppen utrolig stress, som krever konstant støtte med vitaminer, mineralsalter og andre næringsstoffer. Blivende mødre og unge mødre går ikke glipp av enhver mulighet til å legge til fersk frukt, bær og grønnsaker på menyen. Men siden deres ernæring fullt ut påvirker barnas tilstand, bør dette gjøres ekstremt forsiktig og forsiktig..

Hvorfor er søt kirsebær nyttig for gravide? Først og fremst bør vordende mødre ta hensyn til settet med vitale vitaminer, mikro- og makroelementer, tilstedeværelsen av naturlige antioksidanter, pektiner, flavonoider og kumariner.

Blant vitaminene i den saftige smeltemassen: askorbinsyre, vitamin A og betakaroten, vitamin PP, B1 og B2, E og K. I modningen av noen av de første kirsebærene er det også mye jern. som sporstoffer som kalium og kalsium, magnesium, natrium og fosfor. Sødmen i frukten er levert av fruktose, glukose og sukrose, som på modenhetstidspunktet utgjør fra 10 til 12% av massen av massen.

En annen fordel med fruktavlingen er dens relativt lave kaloriinnhold. 100 gram bær, avhengig av variasjon og vekstforhold, inneholder fra 50 til 55 kcal. Samtidig er kirsebær under graviditet og amming en kilde til ikke-grov fiber som forsiktig påvirker fordøyelsen..

Hvorfor kirsebær er nyttige for gravide og ammende mødre?

utmerket vanndrivende

Denne sammensetningen gjør at den kan klassifiseres som et diettprodukt med høy konsentrasjon av næringsstoffer:

 1. Betakaroten, i forbindelse med vitamin A, er ansvarlig for helse og fornyelse av alt vev, inkludert hud, slimhinner, bein, hår og negler.
 2. B -vitaminer er involvert i metabolske prosesser, regulerer funksjonen til nervesystemet og fordøyelsessystemet, aktiverer hjerneaktivitet, sammen med vitamin E bidrar til å opprettholde cellegenerering, skjønnhet og helse i huden.
 3. Vitamin PP støtter mobil respirasjon.
 4. Askorbinsyre, som finnes i kirsebær, blir en viktig energikilde under graviditet, hvis mangel forårsaker rask tretthet, et fall i naturlig immunitet, forverring av helse og humør.

Kumariner, jern og andre bioaktive stoffer forbedrer effektivt blodkvaliteten og forhindrer dannelse av blodpropper som provoserer åreforkalkning av kolesterolplakk og jernmangelanemi. Antocyaniner i røde bær bekjemper trykkøkning ved å støtte det vaskulære systemet.

I tillegg er sporelementene i den søte, saftige fruktkjøttet nødvendige for hjertet, det velkoordinerte arbeidet i urinsystemet og leveren, immunitet og opprettholdelse av sjelefred..

Fordelene med kirsebær under graviditet

diettproduktKirsebærfrukter stimulerer forsiktig nyrefunksjonen, og har en vanndrivende effekt, bidrar til å kvitte seg med overflødig væske uten forsinkelse, og forhindrer ikke bare ødem, men også opphopning av stoffer som er giftige for en voksen og en liten organisme..

Saftige bær er også effektive hjelpere i forhold til fordøyelsessystemet..

Fiber og organiske syrer av kirsebær under graviditet stimulerer tarmens aktivitet, renser det for toksiner, opprettholder balansen i mikroflora og hjelper til med å håndtere ekstremt uønsket forstoppelse.

I de tidlige stadiene, når helsetilstanden forverres på grunn av angrep av morgenkvalme, noen kirsebær:

 • lindre sult og oppkast;
 • vekke appetitten;
 • juster stolen;
 • uten bruk av medisiner vil lindre hodepine, eliminere svimmelhet.

kirsebærmasse inneholder mye vitaminer

I tillegg modne bær rik på vitaminer, mineralsalter og organiske syrer:

 • ha en tonisk effekt, som har en gunstig effekt på utviklingen av morkaken og fosteret;
 • forhindre jernmangelanemi;
 • styrke blodkar og hjerte;
 • forhindre utseende av puffiness;
 • stimulerer allround rensing av kroppen fra giftstoffer;
 • styrke bein og muskelvev;
 • forbedre den emosjonelle tilstanden, forhindre humørsvingninger og utvikling av postpartum depresjon.

I slutten av svangerskapet hjelper kirsebær å forsiktig regulere blodtrykket og styrke blodårene. Hvis det ikke er kontraindikasjoner, vil en håndfull bær være en utmerket forebygging av åreknuter, vil bidra til tidlig fjerning av skadelige metabolske produkter fra kroppen, støtte hjertet til den fremtidige moren og fosteret.

Er det mulig å bruke kirsebær mens du ammer?

kirsebær for ammingNyfødte og unge spedbarn reagerer skarpest på endringer i mors diett. Derfor, opptil åtte uker ved amming, fjernes kirsebær best fra menyen, selv om de ikke forårsaket ubehag under graviditeten. Så kan en kvinne igjen nyte smaken av dessertbær, som vil hjelpe til med å fylle opp kroppens reserver av vitaminer, mineraler og naturlige antioksidanter, støtte fordøyelsen, forhindre puffiness og fremme kroppsfornyelse..

Kan kirsebær ammes? Ja, hvis du følger et rimelig tiltak, lytt til anbefalingene fra barnelegen og velg bare bær av høy kvalitet.

Siden fiber kan øke tarmmotiliteten og forårsake kolikk hos en baby, er det bedre å begynne å spise bær med en spiseskje juice per dag, mens du overvåker trivselen og responsen til barnets kropp.

Hvis babyen er rolig, har han ingen tegn på tarmproblemer og hudirritasjon, delen kan økes, og deretter kan kirsebæret inkluderes i mors meny. Samtidig bør dagpenningen ikke overstige 300 gram..

Fare for kirsebær under graviditet og amming

legens anbefaling om ernæringTil spørsmålet: “Er det mulig for gravide å ta kirsebær?” du kan gi et utvetydig positivt svar. Fordelene med å spise bær vil imidlertid bare være hvis tiltakene følges og anbefalingene fra den observerende legen følges. En kontraindikasjon for inkludering av søte kirsebær i dietten er:

 • forverring av sykdommer knyttet til fordøyelsessystemet;
 • gastritt med høy surhet;
 • type 1 diabetes mellitus;
 • forverring av pankreatitt.

Hvis kroniske sykdommer er i en stabil remisjon, eller en kvinne er helt frisk, kan du spise kirsebær under graviditet og amming. Men samtidig blir hun veldig nøye introdusert i menyen, og overvåker hele tiden hennes velvære..

Unge mødre og gravide med tendens til allergi bør være spesielt oppmerksom på at røde frukter er en størrelsesorden som er mer sannsynlig å forårsake en negativ hudreaksjon, luftveissymptomer og fordøyelsesforstyrrelser enn lyse kirsebær.

Og selv om det ikke er noen allergier, som andre kontraindikasjoner, bør ferske kirsebær konsumeres under amming og før levering i moderate mengder. Bare en håndfull modne bær kan fylle opp næringsstoffer. Og en økning i andelen truer ikke med glede, overdreven gassdannelse, smertefull oppblåsthet og fordøyelsesbesvær, som er ekstremt uønsket under graviditet og amming..

Hvorfor kirsebær er nyttige – video

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea