15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Persimmon: fordelene og skadene ved “gudens mat”

søt mør persimmon Diospyros – Navnet på persimmon på latin betyr guddommelig ild eller gudens mat. Begge tolkningene er riktige, fordi persimmon, fordelene og skadene som har vært kjent i mange århundrer, er utrolig velsmakende og lys som en flamme.

I dag dømmes fruktens kvaliteter ikke bare av deres utseende og sødme, men også basert på den biokjemiske sammensetningen, næringsverdien og evnen til å påvirke helsen..

Se også artikkelen: nyttige egenskaper til kirsebær!

Hvorfor er persimmon nyttig?

modnes persimmon Som mange frukter, er persimmoner elsket for sin honning-søte smak av saftig smeltende masse. I gjennomsnitt får en moden frukt opptil 15,5% sukker, men i tillegg til karbohydrater inneholder den:

 • 0,5% protein;
 • 0,4% fett;
 • opptil 3% kostfiber;
 • en liten mengde organiske syrer;
 • 81,5% fuktighet.

Karbohydrater er øverst på denne listen. Store oransje persimmoner gir 10-12% av det daglige behovet. Hvor mange kalorier er det i persimmoner? 100 gram inneholder 67 kalorier, som er mindre enn 5% av den daglige verdien.

Persimmon er et lager av viktige stoffer for mennesker som vitamin C, A, E, PP og B.

Den gjennomsnittlige frukten dekker nesten en fjerdedel av kroppens behov for vitamin A, betakaroten og askorbinsyre. Hva annet er persimmon nyttig for? Rik på mineralsammensetning, det viktigste stedet som okkuperes av jern, magnesium, kalium, fosfor og natrium.

Når du kjenner fruktens sammensetning, kan du spise persimmons med fordel og uten helse, og nyte det som en utmerket fruktdessert.

Nyttige egenskaper av persimmon

gudens mat - persimmonDe helbredende egenskapene til persimmoner bestemmes av en høy konsentrasjon av vitale vitaminer, makro- og mikroelementer, samt en overflod av sukker og fiber..

Vitamin C er ekstremt viktig som et element i redoksreaksjoner i kroppen. Askorbinsyre er en energikilde og en naturlig antioksidant som beskytter celler mot for tidlig aldring og ødeleggelse. Mangel på dette stoffet påvirker immunforsvaret og tilstanden til blodårene negativt, fører til kronisk tretthet, sløvhet og gjør kroppen sårbar for alle slags infeksjoner.

Vitamin A og betakaroten er ansvarlig for:

 • hudhelse;
 • synsskarphet;
 • reproduksjonssystemets funksjon;
 • immunitet.

Vitamin E og B spiller en like viktig rolle i de fordelaktige egenskapene til persimmons, bidrar til rask regenerering av hårhuden og støtter nervesystemets helse..

Magnesium, kalium, fosfor og kalsium, som andre sporstoffer, er avgjørende for kroppen. De er involvert i prosesser i urin- og nervesystemet, bein, sener og annet vev. Fosfor støtter mental ytelse. Nytten av persimmoner er jerninnholdet, som bestemmer blodkvaliteten..

Fiber aktiverer arbeidet i mage -tarmkanalen, hjelper tarmene til effektivt å bli kvitt giftstoffer og giftstoffer. Karbohydratene i persimmon metter raskt og gir kroppen en kraftig energiladning..

juice fra persimmonmasseDette er viktigst under restitusjon etter sykdom og når du følger et kalorifattig kosthold. Persimmon og fruktens fordelaktige egenskaper kan vellykket brukes:

 • for forebygging av øyesykdommer;
 • med jernmangelanemi;
 • som et mildt naturlig vanndrivende middel;
 • som et utmerket antidepressivt middel, forbedrer humøret og bekjemper depresjon;
 • mot forstoppelse og andre fordøyelsessykdommer.

Når den påføres eksternt, vil fruktmasse myke opp huden, mette den med energi og næringsstoffer, lindre hevelse og forbedre hudfarge.

De helbredende egenskapene til persimmoner under graviditet

samling av sunne modne frukterHvis det ikke er kontraindikasjoner, vil persimmon støtte en kvinne som venter baby. Moden frukt full av vitaminer og mikroelementer inneholder alt du trenger for å:

 • styrke immunsystemet til den vordende moren;
 • øke hemoglobin i blodet;
 • fjerne overflødig væske, eliminere ødem og forsiktig normalisere blodtrykket;
 • muntre opp og eliminere risikoen for å utvikle depressive tilstander;
 • styrke skjelettsystemet til fosteret og moren;
 • ta vare på hjertet og blodårene;
 • beskytte kroppen mot forkjølelse og sesongmessige virusinfeksjoner;
 • forhindre forstoppelse og etablere regelmessige avføring.

På grunn av sødme og overflod av kostfiber, mettes persimmon under graviditet raskt, lindrer sult og morgenkvalme. Regelmessig inntak av et par frukter om dagen bidrar til å normalisere tarmbevegelsene raskt.

Modne, myke frukter lindrer forstoppelse. Hvis persimmon strikkes, tvert imot, styrker det og stopper til og med diaré..

Kontraindikasjoner for bruk av persimmon

persimmon kan ikke spises av alleBåde fordelene og skadene ved persimmoner avhenger av egenskapene som ligger i frukten. Grov fiber hjelper ikke bare med å rense kroppen. Overdreven forbruk av persimmoner kan føre til at kostfiber akkumuleres i tarmene, tykner og tetter det. Obstruksjon er mest sannsynlig på grunn av overforbruk av umoden frukt. Du bør ikke spise slike persimmoner med en tendens til forstoppelse..

Persimmon er kontraindisert når det gjelder gastritt, kolitt og andre sykdommer i fordøyelseskanalen i det akutte stadiet. Umoden persimmon er årsaken til tyngde i magen, ømhet og vanskeligheter med avføring. Med en individuell disposisjon kan mineraler i fruktets sammensetning forårsake dannelse av nyrestein.

Og selv om allergi mot persimmon ikke er vanlig, er det bedre å sørge for at det ikke er hud- og luftveisreaksjoner før du introduserer det i dietten. Det er spesielt viktig å vite på forhånd at det ikke er noen skade fra persimmon under graviditet, det vil ikke forverre trivselen til en ammende baby eller et barn over 3 år som prøver denne smakfulle og sunne frukten for første gang..

Hvem kan og bør ikke bruke persimmon – video

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea