15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Fordelene med thujaolje og hvordan du bruker den

eviggrønn thuja Thujaolje oppnås ved dampdestillasjon av unge kjegler og nåler av dette treet. For produksjon av 1 liter olje kreves minst 250 kg råvarer. Resultatet er en klar fet væske, noen ganger med en svak gul fargetone. Den har en karakteristisk skarp aroma, akkurat som treverket den er laget av. De helbredende egenskapene til oljen ble oppdaget i homøopati på 1800 -tallet, den ble brukt til å behandle virale og inflammatoriske sykdommer, samt bronkial astma. På grunn av sin behagelige lukt og positive effekt på huden, brukes den i kosmetologi og parfymeri..

Sammensetning og nyttige egenskaper til olje

thuja eterisk olje De fordelaktige egenskapene til thujaolje skyldes den kjemiske sammensetningen. Komponentene har en kompleks effekt på menneskekroppen for mange sykdommer:

 1. Tanniner har en lokal astringerende, antiinflammatorisk, hemostatisk og bakteriedrepende effekt.
 2. Sesquiterpene alkohol hemmer hosterefleksen på nivået i sentralnervesystemet, utvider bronkiene.
 3. Thujon er en nevrotropisk gift som kan forårsake hallusinasjoner, anfall og hjerneskade i høye konsentrasjoner, men er ufarlig i små mengder.

Thuja essensiell olje inneholder også harpiks og andre stoffer. Når den påføres lokalt, lindrer den betennelse, kjemper mot patogen mikroflora, eliminerer smerte, virker tonisk og gjenoppretter kroppens eget forsvar. Det aktiverer også regenereringsprosesser og helbreder sår..

Indikasjoner for bruk

nesedråper med thujaoljeOljen brukes i tradisjonell medisin både uavhengig og som en del av den komplekse behandlingen av en rekke sykdommer. Før bruk anbefales det å konsultere lege for å være sikker på diagnosen, beregne dosering og varighet av behandlingen, og også teste for en allergisk reaksjon. Midlet kan anbefales:

 1. Thuja -olje er indisert for virale luftveissykdommer, som manifesteres av en økning i kroppstemperatur, utslipp av ekssudat fra nesen, hevelse og rødhet i slimhinnene.
 2. Det brukes til å behandle adenoider hos barn, så vel som i den postoperative perioden for å forhindre tilbakefall..
 3. For astma, bronkitt, lungebetennelse fortynner midlet og fjerner slim.
 4. Oljen stimulerer regenerering og desinfiserer slimhinner, derfor er den mye brukt i tannbehandling for behandling av stomatitt, periodontal sykdom, blødende tannkjøtt.
 5. Midlet er effektivt ved inflammatoriske sykdommer i genitourinary systemet, inkludert smittsom opprinnelse.
 6. Oljen har en generell tonisk effekt, lar deg gjenopprette immunforsvaret etter sykdom, stress og tretthet..

aroma medaljong med thuja oljeProdusentene av thuja Edas olje garanterer også effektiviteten mot papillomer og vorter. Denne egenskapen til stoffet er ikke bevist, men det kan hjelpe med noen kosmetiske hudfeil. Det er i stand til å lindre betennelse, hevelse og tretthet, eliminere utslett, inkludert nervøs opprinnelse. Oljen anbefales også for strekkmerker..

Instruksjoner for bruk

thuja olje fra forskjellige produsenterProduktet er tilgjengelig i glassflasker med eller uten dråpe. Hver eske inneholder 1 flaske, samt instruksjoner for bruk av thujaolje.

Legemidlet brukes kun til medisinske formål som anvist av lege. Basert på alvorlighetsgraden av symptomene og pasientens alder, vil han beregne den nøyaktige doseringen og varigheten av behandlingsforløpet.

Påføringsmetoder:

 1. Thujaolje med bihulebetennelse blir innpodet i nesen. Det er lov å dryppe 2 dråper i hvert nesebor ikke mer enn 3 ganger om dagen. Behandlingsforløpet varer 14 dager. Hvis det i løpet av denne tiden ikke var mulig å eliminere symptomene på sykdommen, gjentas kurset etter en 10-dagers pause.
 2. Thujaolje for adenoider for barn brukes som en del av innånding. Tilsett 3 dråper av midlet til 200 ml varmt vann. Damp skal inhaleres innen 20 minutter uten å dekke hodet med et håndkle.
 3. For virale luftveissykdommer, som manifesteres av rennende nese og økning i kroppstemperatur, er både instillasjon og innånding nyttig. Det tillatte behandlingsforløpet er 14 dager, men i de fleste tilfeller stoppes det tidligere, med fullstendig eliminering av symptomer.

For sykdommer i øvre luftveier og adenoider er det nyttig å bruke aromaterapi -medaljong med thujaolje. For å gjøre dette, legg 2 dråper olje i et lite glassbeholder, legg det på nakken og ikke fjern det i løpet av dagen. Damp kommer inn i nesen når du puster og har en helbredende effekt hele tiden.

I kosmetologi påføres olje punktvis eller tilsettes massasjeblandinger. Det anbefales å kombinere thujaolje med oliven- eller havtornolje for å redusere giftigheten og aggressiviteten. Den resulterende blandingen fordeles i en liten mengde til problemområder og gnides inn med massasjebevegelser.

Thuja -olje er ikke blandet med andre estere og tilsettes ikke sammensetningen av kosmetiske produkter eller parfymer.

Kontraindikasjoner for bruk

bruk av thujaolje kan være kontraindisertTil tross for alle de positive egenskapene til midlet, kan ikke alle pasienter dryppe thujaolje i nesen eller inhalere dampen. Blant kontraindikasjonene for bruk er:

 • individuell følsomhet for individuelle komponenter;
 • graviditetsperioden (thujone kan provosere abort);
 • patologi i sentralnervesystemet (epilepsi).

Hvis det observeres tegn på en allergisk reaksjon under behandling med thujaolje, må kurset avbrytes. Hos allergikere er det en intens utslipp av ekssudat fra nesen, lakrimasjon, rødhet i de synlige slimhinnene. Hevelse i ansiktet kan utvikle seg.

Thujaolje mot rennende nese, bihulebetennelse, adenoider, smittsomme og inflammatoriske prosesser i kroppen er et effektivt middel. Før bruk, bør du definitivt konsultere lege, stille en nøyaktig diagnose, bestemme sykdomsgraden og sørge for at det ikke er kontraindikasjoner.

Måter å bruke thuja olje – video

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea