15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hva er de medisinske egenskapene til små einer?

nyttige egenskaper av einer Juniperslekten er en av de eldste representantene for planteriket. Det er ikke overraskende at einer, medisinske egenskaper og kontraindikasjoner for bruk av små blågrå frukter var av interesse for mennesker for flere tusen år siden. Med vitenskapens utvikling har det blitt lettere å avsløre alle hemmelighetene til en eviggrønn plante. Det viste seg at under huden på ikke-beskrivende frukter er det et helt biokjemisk pantry fullt av stoffer som aktivt påvirker menneskers helse og velvære..

Historiske kilder nevner at enebærens evne til å beskytte vin mot surhet var kjent i det gamle Roma. I middelhavsland og i Skandinavia brukes einer -kjegler i marinader og krydder til kjøtt og fisk..

Det er mange typer einer i verden, men bærene av bare en fordel – vanlig einer.

Funksjoner i strukturen og samlingen av einer

tinktur av einer Denne planten, mest typisk for Russland, finnes i skogbeltet i den europeiske delen av landet, i Sibir og Ural. Eviggrønne busker finner lyspunkter på kantene og i underveksten av bjørkeskoger, under furutrær, i skråningene av raviner og steinete rygger, i gjengrodde lysninger.

Når du samler medisinske råvarer, er det viktig å ikke gjøre en feil! Bare kjeglebær av enebær kan være gunstig, brukes i matlaging, tradisjonell medisin og har offisielt bekreftet tilstedeværelsen av medisinske egenskaper.

Avrundet, med en diameter på 6 til 9 mm, ved modningstid, får fruktene en nesten svart farge med en lilla eller brun fargetone. Den glatte huden er dekket med en tykk blåaktig blomst, under hvilken et spor som divergerer i tre stråler er godt synlig. Under overflaten er det en grønnaktig fruktkjøtt med en karakteristisk aroma og en skarp syrlig smak. Hvert einebær, som på bildet, inneholder 2-3 frø.

Den beste tiden å plukke bær er september og oktober, når massen akkumulerer maksimal mengde næringsstoffer. Slik at bare modne frukter går i virksomhet, legges burlap, film eller annet materiale under buskene, og deretter trykker de forsiktig på grenene og stammen på busken, og rister av kjeglene. Deretter sorteres de og tørkes, uten å ty til oppvarming. Det er viktig at det er ventilasjon i rommet, det er tørt, rent.tørkede einer

Tørkede enebær lagres i glassbeholdere, i papir- eller lerretsposer, beskyttet mot støv, sollys og fuktighet.

Biokjemisk sammensetning av einebær

De medisinske egenskapene til einer og kontraindikasjoner som forhindrer bruk av frukt, er direkte relatert til de mange bioaktive komponentene i fruktkjøttet.

modne einerSødmen i bærene er gitt av naturlige sukkerarter, hovedsakelig representert av fruktose og glukose. Sterkhet bestemmes av tilstedeværelsen av organiske syrer, for eksempel askorbinsyre, eplesyre, maurisk, naturlig bitterhet og harpiks, tanniner og glykosider. I fruktkjøttet, og spesielt i huden dekket med en blåaktig blomst, er det pektiner og vokslignende forbindelser, fete oljer, flavonoider og fytoncider. Enebær er rik på mineraler, men bærens viktigste skatt er essensiell olje, hvis konsentrasjon når 2%.

“Frodig” bukett med nyttige komponenter gikk ikke ubemerket hen. Fordelene med enebær er i dag verdsatt av eksperter på folkemusikk og tradisjonell medisin..

Bruken av einer: områder og metoder

einerbær drinkI folkemedisinen tilberedes avkok, alkohol og vanninfusjon på grunnlag av slike råvarer. Bær blir konsumert ferskt, ofte brukt til matlaging og til fremstilling av alkoholholdige drikker.

For medisinske formål brukes blått svart duftende frukt:

 • som et naturlig vanndrivende og bakteriedrepende middel for urolithiasis, blærebetennelse og andre patologier i urinveiene;
 • som ekspektorant, antibakterielt middel for luftveis- og ENT -sykdommer;
 • som stimulerende for sekretorisk og fordøyelsesfunksjon.

Bruk av einer er indikert for dårlig matlyst, tegn på “late” tarmer eller gjæring. I alle disse tilfellene viser fruktene av et veldig beskjeden utseende enestående bakteriedrepende evner..

Kjegler:

 • ha en aktiv rensende effekt;
 • fungere som en naturlig stimulant for genitourinære, fordøyelses- og luftveissystemer;
 • forbedre tilstanden til slimhinnene;
 • bekjempe patogen flora.

Enebær øker ammingen når den spises nøye og godkjennes av helsepersonell. Tradisjonell medisinsk infusjon anbefales som et effektivt middel i behandlingen av angina pectoris. Avkoksbad lindrer sykdomsmanifestasjoner ved gikt og revmatisme. En sirup basert på naturlige råvarer har en generell styrkingseffekt i høst-vinterperioden, styrker med økt fysisk og psykisk stress.

forberedelse av et middelTilberedning av legemidler:

 • for et avkok i et glass vann, kreves en skje knuste tørre einer og 8-10 minutter, hvor sammensetningen koker over lav varme;
 • en håndfull moset frukt helles med et glass kokende vann og venter 6-10 minutter for å få te;
 • for sirup til 100 tørre frukter, ta 500 ml vann, sukker eller honning etter smak;
 • for infusjon infuseres en håndfull bær som helles i et glass kokende vann i opptil 8 timer.

Enebær tinktur tilberedes med en hastighet på 100 ml alkohol eller 250 ml vodka per spiseskje tørr frukt. I varmen og ved vanlig risting infunderes produktet i 8-10 dager, hvoretter det kan filtreres og brukes som anvist.

Med stomatitt, inflammatoriske prosesser i halsen og nesopharynx, samt dårlig ånde, anbefales det å tygge frisk frukt. De har ikke bare en gunstig effekt på slimhinnens tilstand, men fortsetter også effekten på fordøyelseskanalen..

De aromatiske tertefrukter av einer er verdsatt av kulinariske eksperter. De gir en krydret smak til kjøtt og fisk, bidrar til å bevare kvaliteten på røkt kjøtt, steker, bakte retter og pickles i lengre tid. En naturlig aroma gir sterk alkohol en harpiksholdig frisk duft. Ved matlaging er einebær mye brukt til fremstilling av kvass og fruktdrikk, søte og nasjonale bakverk, sylting og sylting av grønnsaker.

Kontraindikasjoner for bruk av einer

Det er kontraindikasjoner for bruk av bærRikdommen til den biokjemiske sammensetningen bestemmer ikke bare de medisinske egenskapene til einer, men også kontraindikasjoner, som under ingen omstendigheter bør ignoreres. Grå frukt og alle produkter som er basert på dem er forbudt i akutt løpet av jade. Ukontrollert inntak av urtemedisiner kan forverre situasjonen, forårsake blødning og komplisere videre behandling.

Vordende mødre bør nekte å bruke urtepreparater som kan forårsake sammentrekning av livmoren og forårsake spontanabort.

Du bør ikke friste skjebnen med egenbehandling med einer i nærvær av diagnostiserte akutte og kroniske sykdommer i fordøyelsessystemet og nyrene. Selv i fravær av kontraindikasjoner, bør opptaket ikke vare mer enn to måneder.

Video om de medisinske egenskapene til enebær

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea