15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Fordelene og skadene med svart reddik

Svart reddik på menyen vår Svart reddik, den skarpeste sorten av sådd reddik, har lenge vært æret i Russland. Denne upretensiøse rotgrønnsaken var inkludert i kostholdet til nesten alle deler av befolkningen både om sommeren og om vinteren, da det var veldig få ferske grønnsaker igjen.

Blant folket ble rotvekster med et ganske grovt overflatelag og saftig snøhvit masse verdsatt ikke bare for sine kulinariske kvaliteter, men også for de gunstige egenskapene til svart reddik. Skiver av denne grønnsaken tilsatt bløtlagte epler, grønnsaks- og soppsylter eller surkål forhindret mugg og ødeleggelse. Siden antikken har folkemetoder for bruk av svart reddik mot forkjølelse, revmatisme, vitaminmangel og andre plager vært kjent. Radise med honning er fortsatt den mest populære oppskriften på sesongbetont bronkitt og rhinitt..

I dag kan en nyttig plante bli funnet sjelden i hagesenger. Dette skyldes spredningen av andre mindre krydrede varianter av kulturen: reddik, japansk og kinesisk reddik..

Radise med honning er en pålitelig hostehjelp Men ved de første tegnene på sesongbetingede plager husker folk fortsatt nøyaktig om stygge rotvekster med en bitter krydret smak. Så hva er reddik bra for? Hva i sammensetningen bestemmer de gunstige egenskapene til rotvekster, og hva som kan påvirke menneskers helse negativt?

Les også artikkelen: hvordan er reddiker nyttige??

Kjemisk sammensetning og kaloriinnhold av svart reddik

Nyttige egenskaper av svart reddikSom alle rotvekster som tilhører denne slekten, har svart reddik lite kalorier. Det er bare 36 kcal per 100 gram fersk grønnsak. Men sammensetningen av vitamin og makronæringsstoffer er mye rikere. I tillegg til vitamin C inneholder den hvite kryddermassen vitamin E og PP, en liten mengde betakaroten, samt en rekke representanter for gruppe B: B1, B2, B5 og B6. Makronæringsstoffer i sammensetningen av svart reddik er representert av kalsium, magnesium, kalium, fosfor og natrium, jern er til stede i form av et sporstoff.

De fordelaktige egenskapene til svart reddik ligger ikke bare i nærvær av mineralsalter og vitaminer. 100 gram reddik utgjør 88 gram vann, 1,9 gram protein, bare 0,2 gram fett, 2,1 gram verdifull kostfiber og 1 gram aske, samt 6,7 gram karbohydrater, som inkluderer 6,4 gram sakkarider og bare 0,3 gram stivelse.

Svart reddik: nyttige egenskaper til rotvekster i behandlingen av sykdommer i indre organer

På grunn av det lave kaloriinnholdet og det høye kostfiberinnholdet, kan svarte reddikrøtter brukes på menyen til de som bestemte seg for å gå ned noen ekstra kilo..

På samme tid fremmer grønnsaken vekttap på grunn av den milde vanndrivende effekten. Siden tapet av fuktighet kompenseres av mineralsaltene i røttene, lider ikke elektrolyttbalansen i kroppen..

Overfloden av fiber hjelper til med å rense tarmene raskt og effektivt for å akkumulere giftstoffer.

Gå ned i vekt med svart reddikDerfor er svart reddik nyttig ikke bare for dem som går ned i vekt, men også for alle som bryr seg om sin egen helse og fordøyelseskvaliteten. En stillesittende livsstil og et feil valgt kosthold forårsaker råtning og gjæring i matrester som ikke forlater tarmene i tide. Gasser begynner å bli aktivt produsert, betennelsesfokus utvikler seg, dysbiose oppstår.

Hvorfor reddik er nyttig for de som ønsker å rense kroppen og sette i stand til fordøyelsen?

Med regelmessig bruk av retter laget av ferske, syltede eller til og med varmebehandlede rotvekster, faller sannsynligheten for slike ansamlinger i tarmen og ubehagelige smertefulle symptomer kraftig.

Virkestoffene i den svarte reddikken virker stimulerende og lokalirriterende på fordøyelseskanalen. Følgelig:

 • forbedrer blodtilførselen til fordøyelsessystemet;
 • tonen er normalisert;
 • fullstendig patogen mikroflora undertrykkes og ødelegges;
 • tarmens arbeidsevne blir bedre;
 • forstoppelse forsvinner.

Tilberedning av medisin fra svart reddikDe galle- og vanndrivende egenskapene til svart reddik brukes til dannelse av steiner i galleblæren og urogenitale organer. I de samme tilfellene brukes reddikjuice med honning eller i ren form i små mengder som et naturlig antispasmodisk og distraherende middel..

Svart reddik er høyt verdsatt for sine gunstige bakteriedrepende egenskaper..

Fytoncidene i denne grønnsaken motvirker mikroorganismer og bakterier under viral og forkjølelse. Samtidig ligger den gunstige effekten av rotavlinger ikke bare i dette. De fordelaktige egenskapene til svart reddik hjelper:

 • styrke immuniteten;
 • lindre smerter;
 • lindre hostekramper;
 • raskere og lettere sputum å passere;
 • i organisering av forebygging og behandling av betennelse;
 • å heve tonen i kroppen og fylle opp vitaminreserven.

Når du hoster, er det tradisjonelle folkemidlet sjelden juice oppnådd ved å blande reddikemasse med honning eller sukker..

Et deilig og sunt hostemedisinEn rotgrønnsak vil kreve 1-2 ss honning, og en deilig medisin er klar om tre timer etter tilberedning. Reddikssirup med honning mettet med vitaminer, virkestoffer og mikroelementer tas 30 minutter før et måltid, 1-2 ss.

Imidlertid er de fordelaktige egenskapene til svart reddik ikke begrenset til dette. Grønnsaken renser effektivt sirkulasjonssystemet for kolesterolakkumuleringer og forhindrer dannelse av nye plaketter.

Kalsium og magnesium, som er en del av rotgrønnsaker, har en gunstig effekt på hjertemuskelen og blodårene ved hypertensjon, arytmier og andre problemer i det kardiovaskulære systemet.

I dette tilfellet tas både reddikjuice og honning, og retter med ferske rotgrønnsaker legges til på menyen..

Nyttige egenskaper av svart reddik når den brukes eksternt

Vi bruker svart reddik for å behandle hudutslettMen massen av svart reddik brukes ikke bare til mat, den kan ha sin helbredende effekt når den påføres eksternt:

 1. Det er for eksempel et effektivt middel for behandling av abscesser og hudutslett..
 2. Lotioner og kompresser med reddik lindrer muskel- og leddsmerter, samt lider av gikt og revmatisme.
 3. Sjelden juice i form av lotioner og gnidning, ved regelmessig bruk, aktiverer hårsekkene og stimulerer hårvekst.

I likhet med rotavlingene av svart reddik, har frøene også nyttige egenskaper..

Den dampede frøkompressen kan brukes til kosmetiske formål for å bekjempe mindre betennelse og sirkler under øynene, blåmerker og rynker, siden en slik prosedyre ikke bare vil forbedre blodtilførselen til vev, nøytralisere bakterieflora og til og med subkutane parasitter.

Kontraindikasjoner og forholdsregler for å spise svart reddik

Vær forsiktig når du spiser reddikMed all den unike sammensetningen, overflod av vitaminer og virkestoffer, kan rotavlinger gi både fordeler og skade hvis svart reddik konsumeres uten tiltak og etter anbefalinger fra leger.

Svart reddik bør ikke inkluderes på menyen til barn under tre år, så vel som kvinner i en graviditetstilstand.

Svart reddik anbefales på det sterkeste for personer som har hatt hjerteinfarkt. Og pasienter som observeres for sykdommer i lever og nyrer må spise rotgrønnsaker med stor forsiktighet..

En av kildene til både fordelene og skadene ved svart reddik er sjeldne oljeglykosider. Disse stoffene virker aktivt irriterende på slimhinner og vev i indre organer, derfor er reddik kontraindisert i nærvær av:

 • magesår;
 • sykdommer i fordøyelsessystemet i det akutte stadiet;
 • surhet gastritt.

Siden noen mennesker har individuell matintoleranse overfor reddikeretter, er det nødvendig å innføre denne kulturen i kostholdet ditt veldig nøye, fra 30-50 gram.

Ved de minste symptomene på allergiske reaksjoner, spasmer, smerter eller andre symptomer, må du huske at svart reddik i tillegg til nyttige egenskaper har kontraindikasjoner, noe som betyr at det er bedre å nekte saftig salat og konsultere en medisinsk spesialist.

Viktig informasjon om svart reddik – video

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea