15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Bruk av drueeddik til kulinariske og medisinske formål

Drue eddik Historien om oppdagelsen av eddik tar oss tilbake til menneskehetens førbibelske fortid. Som et antiseptisk og tørstslokkende middel var det kjent for mer enn 7000 år siden. I gammel tid gjorde de oppmerksomheten på sur drue vin i en korchaga med en særegen lukt. Bruken av drueeddik ble funnet empirisk. Den var basert på praktisk bruk av væsken som å tilsette noen dråper survin til vannet for rensing og behagelig smak. Senere undersøkte healere om det nye produktet var sunt..

Se også artikkelen: hjemmelaget drue vin!

Typer av eddik og metoder for å skaffe dem

Drueeddik av forskjellige typer Naturlig drueeddik oppnås ved gjæring av tørre druer. Som et resultat er den generelle kategorien drue eddik inndelt i:

 • hvitvinseddik;
 • rødvinseddik:
 • balsamicoeddik;
 • aromatisk eddik fra hvitvineddik.

Avhengig av opprinnelsesland, har disse produktene sin egen nasjonale fremstillingsmetode, sine egne viner, noe som betyr at de har forskjellige aromaer og smaker. Hvit eddik er den mildeste av disse kategoriene. Gjæring foregår i en rustfri metallbeholder i lang tid. Eddik beholder den delikate aromaen av vin og er beregnet for dressing av salater eller for ytterligere smakstilsetning.

HvitvinseddikDu kan få hvitvinseddik hjemme fra druesorter dyrket på sommerhuset. I dette tilfellet utføres prosessen ved å varme opp vinen uten å koke. Når halvparten er igjen i beholderen, blir det hjemmelaget eddik. Forbered eddik fra druemasse. I dette tilfellet tar prosessen 90 dager..

Rød drue eddikAromatisering skjer ved å varme hvitvinseddik til 40 grader og legge aromatiske krydder i et kar. Sammensetningen i alderen opptil seks måneder tar ikke bare inn aromaen, men er mettet med de nyttige komponentene i urten. Her er fantasien til forfatterne av produktet begrenset av hans avhengighet av en bestemt duft..

Rød eddik fås fra viner av Cabernet-type ved lagring i en eikefat. Drueeddikene som er oppnådd på denne måten er naturligvis dyre produkter, brukes dråpe for dråpe og samles opp. Men et spesielt sted er okkupert av balsamico. Produksjonsmetoden innebærer gjæring i et fat i opptil 12 år (se aserbajdsjansk dolma i drueblad – oppskrift).

Balsamico drue eddikSom et resultat oppnås det fra 100 liter vin, 15 liter av et produkt med en mørk farge og en veldig tykk konsistens. Smaken av det resulterende produktet er søt og sur. De legger det til ferdige kjøtt- og fiskeretter, krydder salater. Balsamico, eddiken er oppkalt fordi den opprinnelig ble brukt til å behandle sår og helbrede dem så raskt som mulig..

Eddik regnes som naturlig hvis ingen farge, sukker eller konserveringsmidler er oppført på etiketten. Det skal være litt sediment i bunnen av glassflasken. Syreinnholdet er i området 5-9%. Produktkostnaden er høy.

Fordelene og skadene ved drueeddik

Drueeddik har antibakterielle egenskaperDen resulterende eddiken kjennetegnes ikke bare av dens antibakterielle egenskaper og evnen til å helbrede sår. Det konsentrerte innholdet av nyttige komponenter høstet av druer gjør eddik helbredende. Det inneholder:

 • polyfenoler;
 • organiske syrer;
 • sporstoffer;
 • vitaminer.

Disse stoffene er samlet i et legemiddel og påvirker menneskekroppen. Så stoffet phytoalexin står i veien for utvikling av svulster, hjerte- og blodsykdommer. Flavonoider hjelper kroppen med å bekjempe sykdom ved å øke immuniteten. Balsamicoeddik vil lette giktangrep og forsinke aldring.

Mange av de nyttige stoffene i balsamico er ikke motstandsdyktig mot varmebehandling. Derfor brukes eddik i kalde retter, og bringes inn før servering..

Balsamicoeddik brukes til matlagingTradisjonelt, i Middelhavslandene, brukes drueeddik til marinering av kebab, tilberedning av kjøtt og fiskeretter. Kalorifattig dressing forresten for de som overvåker vekten. I tillegg til matlaging brukes drueeddik:

 • for medisinske formål;
 • innen kosmetikk.

De antibakterielle egenskapene til produktet strekker seg ikke bare til desinfeksjon av huden og desinfeksjon av vann. Ved intern forgiftning eller bakteriose i kroppen undertrykker vann med eddik patogene mikrober inne i kroppen. Lotioner ved bruk av eddik fjerner åreknuter på beina. Den brukes som en fettforbrenner for vekttap.

Drueeddik brukes både i matlaging og medisin.En av indikatorene på mangel på kalium i kroppen er grovning av huden, spesielt på føttene, synlige calluses og sprekker. Et høyt kaliuminnhold vil nemlig bidra til å takle problemet hvis komprimeringer med drueeddik påføres de berørte områdene..

Ikke bare fordeler, men også skade fra drueddik kan oppnås hvis den brukes uten å ta hensyn til kroppens egenskaper. Kontraindikasjoner for bruk av produktet inkluderer:

 • barndomsallergi mot røde druesorter;
 • sykdommer i fordøyelsessystemet i det akutte stadiet;
 • inflammatoriske prosesser i kjønnsorganene.

Drueeddik kombineres ikke med fermenterte melkeprodukter, vegetabilske proteiner og poteter.

Oppskrift på å lage vineddik fra druer – video

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea