15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi studerer egenskapene til johannesurtolje og bruksreglene

naturlig johannesurtolje Johannesurtolje, hvis egenskaper og bruk er kjent innen folkemedisin, er uerstattelig på mange områder. Den inneholder aktive ingredienser som gir en helbredende effekt. Oljen er hentet fra en flerårig plante som vokser i SNG i form av ugress. I utgangspunktet var hovedområdet for bruk medisin, men nå har verktøyet også funnet anvendelse i kosmetologi..

Oljesammensetning

karotenoider og cypercin i johannesurtolje Sammensetningen av johannesurtolje kan variere avhengig av produksjonsmetoden. Likevel inneholder den nødvendigvis noen nyttige stoffer:

  • vitaminer i gruppe A, C, E og P;
  • jern, jod, kobber, sink og andre sporstoffer;
  • tanniner;
  • cypercin, karoten.

Visuelt er den essensielle oljen i johannesurt lett å skille fra resten. Den har en rød fargetone, og i noen tilfeller er den brun. I dette tilfellet bør stoffet være flytende og gjennomsiktig, noe som indikerer fravær av urenheter i det..

Johannesurtolje i medisin

Johannesurtolje mot solbrenthetEgenskapene til johannesurtolje og bruk er kjent for kjennere av tradisjonell medisin. Handlingsspektrum – forskjellige sår, brannskader, inflammatoriske prosesser i mage -tarmkanalen, dermatitt og allergiske reaksjoner. Når den påføres huden, har oljen gunstige helbredende effekter:

  • antiinflammatorisk – lindrer tegn på betennelse og hevelse i vevet;
  • bedøvelsesmiddel – lindrer smerte både lokalt og med sykdommer i indre organer;
  • aseptisk – har en skadelig effekt på et stort antall virus, sopp og bakterier;
  • sårheling – fremmer regenereringen av bløtvev, reduserer arr.

På grunn av de kjemiske egenskapene til johannesurtolje, absorberes den godt i dermis dype lag. Det har sin helbredende effekt for enhver patologi eller hudskade. Legemidlet vil også provosere resorpsjon av hematomer og blåmerker, inkludert gamle.

Metoder for bruk i kosmetologi

Johannesurtolje for hårInstruksjonene for johannesurtolje indikerer at den ikke bør konsumeres i ren form. Det beste alternativet er å tilsette en liten mengde (10-20%) til basisoljen eller annen vegetabilsk olje. Det resulterende produktet beholder den spesifikke aromaen, fargen og egenskapene til johannesurtekstrakt.

Det er flere måter å bruke johannesurtolje på:

  • i sammensetningen av lotioner for vask, masker og kremer for pleie av fet hud;
  • som massasjeolje;
  • for å eliminere hudfeil – slitasje, arr, blåmerker;
  • legge til bad – metoden lar deg roe nervesystemet, bli kvitt søvnløshet og følelser av angst.

Kosmetologer anbefaler å bruke johannesurtolje i ansiktet som hudpleieprodukt. Den er egnet for fet hud som er utsatt for akne. Når den brukes på problemområder, kan du eliminere den karakteristiske oljeaktige glansen, redusere produksjonen av sekresjon fra talgkjertlene og bli kvitt akne. Oljen har en uttalt antiinflammatorisk og antiseptisk effekt, som påvirker årsaken til akne og hudormer. Det hjelper også å berolige huden, tone den og akselerere regenerative prosesser..

Hjemmelagde johannesurtoljeoppskrifter

samle johannesurt for matoljeDette stoffet kan finnes på ethvert apotek. Imidlertid er det flere måter å lage johannesurtolje hjemme fra naturlige ingredienser:

  1. Oppskrift basert på friske johannesurtblomster. Mal råvarene til en velling, ha i en glassflaske og fyll med vegetabilsk olje, gjerne olivenolje. Beholderen må stå på et varmt sted, avdekket, slik at gjæringsprosessen starter. Etter 4-5 dager vil blandingen fullføre gjæringen, og den må tettes med et lokk. Johannesurtolje bør forbli i lyset i 1-1,5 måneder til den får en karakteristisk rødaktig fargetone..
  2. En oppskrift basert på tørkede blomster. Mal 100 g råvarer og hell 500 ml vegetabilsk olje (oliven eller uraffinert solsikkeolje). Blandingen får et oppkok og oppbevares på svak varme i en halv time. Deretter helles væsken i en glassbeholder, dekket med lokk og insisteres i flere dager på et mørkt sted. Etter det kan oljen filtreres og kjøles..

Johannesurtolje hjemmeEgenskapene til johannesurtolje og bruk har vært kjent lenge. Den inneholder et stort antall fordelaktige vitaminer, mineraler og urteantibiotika som bekjemper infeksjon og reduserer betennelse. Oljen har funnet anvendelse i medisin og kosmetologi og lindrer problemer som kutt, sår, skrubbsår, hematomer, dermatitt og inflammatoriske sykdommer i indre organer. Den kan kjøpes på apoteket eller tilberedes hjemme ved hjelp av en av oppskriftene..

Tilberedning av johannesurtolje hjemme – video

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea