15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi bruker senneps fordelaktige egenskaper for å behandle forkjølelse og gå ned i vekt

sennep har fordelaktige egenskaper Sennep … fordelene og skadene ved dette produktet er ikke kjent for alle, selv om det ofte brukes i matlaging, i kosmetologi og til og med i folkemedisin. Til tross for det ubeskrivelige utseendet, har sennep unike fordelaktige egenskaper og er rik på vitaminer. Hun er i stand til å takle forskjellige sykdommer. I tillegg er krydret krydder i stand til å rydde opp i figuren. Hvorfor er sennep så nyttig for kroppen? Har hun noen kontraindikasjoner?

Les artikkelen: Dijon sennep – hva det er?

Nyttige egenskaper til sennep

det er mange nyttige elementer i sennep Små sennepskorn og pulver fra dem er ganske enkelt unike i sin sammensetning:

 1. Sennep inneholder vitaminer som A, B1, B2, C, D, E og P. Den er rik på kalsium og jern..
 2. Sennep stimulerer appetitten og fremmer kraftig salivasjon. I tillegg aktiverer det metabolismen og bidrar til å normalisere kolesterol i blodet..
 3. Den krydret krydder vil hjelpe en mann med impotens, og den bør også brukes av kvinner med infertilitet og andre kvinnelige sykdommer..
 4. Sennep er et oppvarmingsmiddel som inneholder stoffer som hjelper til med å tømme slim. Derfor bør den spises under forkjølelse eller sennepsplaster..
 5. Denne krydderet har også en positiv effekt på nervesystemet. Det forbedrer hukommelse og intelligens..
 6. Sennep kan forbedre tilstanden til hår og negler. I tillegg bidrar det til å styrke skjelettsystemet..
 7. På grunn av sin evne til å bryte ned fett, brukes sennep aktivt for vekttap. Det er effektivt både eksternt og internt.
 8. Krydderet har en mild avføringsvirkning, så sennep er et utmerket middel mot forstoppelse..

Ikke bruk veldig varm sennep. Det kan forårsake en brennende følelse i halsen, ganen og tungen. Det er derfor sennep er i stand til å gjøre både fordeler og skade på kroppen..

Sennep tradisjonelle medisinoppskrifter

egenskapene til sennep brukes i folkemedisinenFordelene og skadene med sennep er spesielt merkbare i tradisjonell medisin. Det brukes aktivt i behandlingen av forskjellige sykdommer. Den varme krydderet er i stand til å behandle mange symptomer. Og ved vanlig bruk vil sennep hjelpe deg med å bli kvitt dem helt..

Sennepsfotbad

dampføtter med sennepHvis plutselig kjære ble syke av forkjølelse og det ikke var sennepsplaster tilgjengelig, kan du bare sveve føttene med sennep. Denne metoden vil være veldig effektiv i 1-2 dager med ARVI eller ARI.

Vanntemperaturen for fotbadet bør være mellom 38 og 45 grader.

Noen mennesker liker imidlertid varmt vann. For å finne en behagelig vanntemperatur, fyller du bare et basseng med vann og dypper hånden i det. Hvis vannet er for varmt, tilsett kaldt vann til ønsket varmegrad.

Du kan sveve føttene med sennep med rennende nese, med ondt i halsen og ondt i halsen. Du bør også bruke denne fremgangsmåten for hoste, feber og vondt i kroppen..

Hvis temperaturen har steget over 37 grader, bør du under ingen omstendigheter sveve føttene. Derfor, før du tar et fotbad, er det nødvendig å måle temperaturen.

Hvordan sveve føttene med sennep? Denne prosedyren er egnet for både et barn over 5 år og en voksen:

 1. Fyll bassenget med vann ved en behagelig temperatur. Tilsett noen spiseskjeer sennepspulver. Rør i vannet til krydderet er helt oppløst.
 2. Senk føttene ned i bekkenet. I dette tilfellet er det viktig å holde hele kroppen varm. Pakk deg inn i et varmt teppe eller bruk en varm genser.
 3. Spør med jevne mellomrom slektninger om å legge varmt vann i bassenget, ellers vil det gradvis avkjøles og ikke ha noen effekt..
 4. Siden det tar mer enn 20 minutter å varme føttene i vann med sennep, må du holde deg opptatt. Les en bok eller se en film.
 5. Etter fotbadet, tørk føttene og ta på varme sokker. Det er lurt å utføre denne prosedyren om natten for å umiddelbart legge seg. Du må under ingen omstendigheter ta av deg sokkene før du legger deg. Dekk med et varmt teppe for å holde varmen hele natten..

forsiktighet må utvises ved bruk av sennepMen selv et så tilsynelatende enkelt folkemiddel har kontraindikasjoner:

 • kreft;
 • hypertensjon;
 • hjertesykdom;
 • forverring av kroniske sykdommer;
 • åreknuter;
 • svangerskap.

Dermed kan et fotbad virkelig hjelpe til med å takle de første symptomene på forkjølelse..

Sennepstortilla

tortilla med sennep og honning mot hosteEn hostekake med honning og sennep er det beste hostedempende middelet. Det vil være veldig effektivt i de tidlige stadiene av forkjølelse. To eller tre prosedyrer kan fullstendig eliminere dette ubehagelige symptomet..

Den flate kaken påføres kroppen, på grunn av hvilken de nyttige stoffene fra honning og sennep passerer gjennom huden, akselererer blodsirkulasjonen og slapper av luftveismuskulaturen. Honning bekjemper betennelse og sennep – fjerner slim og sørger for hoste.

For å lage en flat kake trenger du 1 ss sennepspulver, flytende honning og vegetabilsk olje, 2 ss vodka og mel (etter behov). Alle listede ingredienser, unntatt mel, bør blandes grundig i en bolle og legges i et vannbad. Etter oppvarming av den resulterende blandingen til 40-50 grader, fjern bollen fra vannbadet og tilsett mel til deigen er myk..

Skjær et stort stykke osteklut og brett det tre ganger. Vær oppmerksom på at det skal dekke det meste av området der kompressen vil være. Dypp ostekluten i varmt vann og vri den ut. Legg den deretter på ryggen eller brystet til den syke.

å lage tortillasLegg deretter et lag med cellofan eller plastfolie på gasbindet. Størrelsen skal være større enn gasbindet. Og nå kan du legge den ferdige kaken på filmen. Det skal bare ligge i bronkialområdet. Dekk den ovenfra med en tykk klut og pakk den inn med et varmt skjerf.

Kaken skal oppbevares i 6-8 timer, slik at du trygt kan legge den over natten..

Før du påfører sugetabletten, må huden behandles med olje eller nærende krem.

Kontraindikasjoner:

 • hudsykdom;
 • høy temperatur;
 • allergi mot ingredienser;
 • eventuelle skader i kakens anvendelsesområde.

Dermed vil en kake med honning og sennep raskt bli kvitt hosten..

Sennepsinnpakning

sennepsfolieSennepsvikelen lar deg enkelt og effektivt bli kvitt ekstra centimeter i problemområder. Det er verdt å merke seg at denne metoden ikke vil fjerne 15-20 kilo overvekt. Det hjelper bare å korrigere figuren. Det er derfor sennepspapir bør brukes sammen med trening og kosthold..

I tillegg bidrar viklingen til å forbedre huden. Det blir sunnere og mer behagelig å ta på.

Sennepsvikling bør utføres minst 8-10 ganger med en pause på 3-4 dager.

Før du pakker inn, må du sjekke om det er en allergisk reaksjon på sennep og andre ingredienser..

For å forberede blandingen for innpakning må du blande et glass tørr sennep med varmt vann for å få en homogen blanding. I tillegg kan havsalt eller honning tilsettes blandingen for å gjøre omslagene mer effektive..

gå ned i vekt med sennepForbered huden din før du pakker den inn. Smør den med en skrubbe. Etter det kan du påføre blandingen i et tynt lag på problemområder i kroppen. Pakk toppen med film og ta på en varm genser eller bukse (avhengig av valgt område). Sennepsvikelen tar 30 minutter. Etter denne tiden skal restene av sennepsblandingen vaskes av. For å konsolidere effekten er det nødvendig å bruke en fuktighetsgivende eller anticellulittkrem på huden..

Under innpakningen kan og bør du delta i kraftig aktivitet. Du kan danse, trene eller bare rengjøre leiligheten.

Kontraindikasjoner:

 • hypertensjon;
 • svangerskap;
 • kreft;
 • gynekologiske sykdommer;
 • åreknuter.

Sennepsokker

sennepsokker til babyÅ putte sennep i babyens sokker er en effektiv måte å bekjempe hoste og andre forkjølelsessymptomer på. Tørr sennep virker sakte på hælene og varmer dem. I dette tilfellet er det ganske vanskelig å bli brent. Men krydret krydder er flott for å bekjempe rennende nese og hoste..

Denne metoden brukes best når sykdommen sakte forsvinner og barnet nesten blir frisk, men han er fortsatt bekymret for mild hoste og rennende nese. Hvis du bruker sennepsokker i de første sykdomsdagene, må du nøye overvåke temperaturen. Hvis du har det, kan du ikke bruke sennep, ellers vil den krydrede krydderet bare forverre situasjonen..

Før du bruker sennep, må du tørke føttene tørre. Deretter helles sennep i en bomullssokk. For et barn er 1 teskje eller mindre nok, og for en voksen – 1-2 ss. Mengden krydder avhenger av fotens størrelse.

ta på meg sokker om nattenSokker bør brukes før sengetid, da de må brukes i 6-8 timer. På toppen bør du ta på deg et par andre ullsokker for å varme føttene grundig. Om morgenen fjerner du alle sokkene og skyll føttene med vann..

Kontraindikasjoner:

 • høy temperatur;
 • et barn som ikke er eldre enn et år;
 • allergi;
 • enhver skade på huden;
 • sykdommen har nettopp begynt.

Sennepsskade

moderat forbruk av sennep vil ikke skadeHva er bruk av bordssennep for kroppen – beskrevet ovenfor. Men hun har også andre egenskaper som kan være skadelige..

Hvis den spises i store mengder, kan denne krydderet forårsake enorm skade på kroppen. For eksempel forårsake kortpustethet, øke blodtrykket og lignende.

Sennep bør aldri brukes mot hypertensjon, tuberkulose, magesår, gastritt, hjerteproblemer, økt magesyre og til og med nyresykdom.

ved ekstern bruk av sennep, er det også kontraindikasjonerNår den påføres eksternt, må du nøye overvåke tiden. Ellers kan det forbli en brannskade på huden. Spesielt nøye må du pakke inn sennep og forskjellige masker for ansikt og hår. I tillegg bør sennep ikke brukes hvis det er hudforhold..

Det er vanskelig å overvurdere fordelene og skadene med sennep for kroppen. Dette produktet er i stand til å takle mange sykdommer. Imidlertid, hvis den brukes feil eller i nærvær av visse sykdommer, kan krydret krydder forårsake enorm skade på kroppen..

Video om senneps unike egenskaper

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea