15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Bruken av sedum i folkemedisin: urtens egenskaper og kontraindikasjoner

bruk i folkemedisin steinstein Bruken av steinstein i folkemedisinen har vært kjent lenge. Det er en unik plante som finnes i Europa, Sibir, Japan, Kina og land i Middelhavet. Hver region vokser sin egen separate art med spesielle egenskaper.

Se også: medisinske egenskaper og kontraindikasjoner for gylden bart!

Plantsammensetning

pektinkilde Denne kulturen inneholder organiske syrer, sitronsyre, a-ketoglutarsyre, eplesyre. Planten inneholder også aminosyrer, spesielt glutaminsyre og asparaginsyre. Vill sedum er en kilde til sakkarider og pektin.

Sedum kalles ofte harekål, knirkende og hernialt gress..

Også i bladene og andre deler er det fenoliske stoffer, nemlig:

 • klorogensyre eller koffeinsyre;
 • kumarin;
 • katekiner;
 • flavonoide glykosider;
 • cynarin.

Sammensetningen av steinhage inkluderer biologisk aktive komponenter. Spesielt karotenoider og en enorm mengde askorbinsyre. Plantens stilk er en kilde til aske, magnesium, jern, kalium, kobber, kalsium.

Søknad i folkemedisin steinhage

sedum drinkTakket være de helbredende egenskapene til steinklyd, kan du bli kvitt en rekke farlige sykdommer. Ofte tilberedes infusjoner og avkok fra det, som, hvis det tas riktig, kan redusere smerte på kortest mulig tid..

Blant det store antallet typer steinhøster er bare skarp eller gul, som den også kalles, giftig..

Sedum var så utbredt innen folkemedisin:

 1. Som en del av en vandig infusjon behandler planten tarmlidelser, skjørbuk, nyresykdommer, blære, hjerte.
 2. Presset ut sedumjuice hjelper mot epilepsi, brukes til behandling av inflammatoriske sykdommer i det kvinnelige reproduktive systemet.
 3. Fermentert sedum hjelper til med å overvinne seksuell svakhet, behandler betennelse i blæren og kvinnelig infertilitet.
 4. Hakkede røtter og dampede blader lindrer muskler og revmatiske smerter, behandler forkjølelse.
 5. Friske planteblader hjelper til med å myke opp calluses.

felles behandlingDe unike medisinske egenskapene til sedum gjør det mulig å ta det for å styrke kroppen, behandle betennelse og for å forbedre helsen generelt..

Medisinske trekk ved steinstein

slutter å bløAnlegget brukes til å stoppe blødning, lindre smerter. På grunn av tilstedeværelsen av voks, alkaloider og aske brukes sedumbaserte produkter for å helbrede sår. Sedum large, som vokser i blomsterbed, har de samme egenskapene som andre arter.

Organiske syrer, askorbinsyre, saponiner, alkaloider styrker og beroliger nervesystemet, og normaliserer også arbeidet.

Alkaloider, tanniner, aske, flavonoider og organiske syrer normaliserer arbeidet i hjertet og blodårene, nemlig å bidra til riktig konstruksjon av blodceller, senke blodtrykket, eliminere risikoen for blodpropper.

normalisering av hjerte og blodårerStonecrop er også kraftig i behandling av forkjølelse. Vitamin C, som er en del av planten, bidrar til å styrke immunsystemet. Slim fra bladene, som frigjøres under behandlingen, hjelper til med å skille sputum, fjerner de inflammatoriske prosessene i nasopharynx og luftveiene. Tanniner beskytter mot parasitter og bakterier.

kjempe mot hjelmerSedum hjelper også med å normalisere tarmene og magen. Dette forenkles av glykosider, tanniner, organiske syrer og askorbinsyre. Flavonoider er ansvarlige for å stimulere dannelsen av galle, som også forbedrer binyrebarkens arbeid, normaliserer hjertefrekvensen.

fjerner kolesterolplakkOrganiske syrer bekjemper dannelsen av kolesterolplakk, og bidrar dermed til å normalisere vekten. I tillegg stabiliserer de stoffskiftet, hjelper til med å bli kvitt giftstoffer. Kumariner fra planten er i stand til å undertrykke den vitale aktiviteten til ondartede celler, stoppe spredningen av metastaser.

Samler en plante

samling av medisinsk steinhageFor medisinske formål kreves bare fersk urt. Samlingen av planten bør utføres under utseendet på blomster, siden det er da sammensetningen inneholder den maksimale konsentrasjonen av næringsstoffer. Det anbefales å samle urter i tørt vær, helst om morgenen, umiddelbart etter at dugg har tørket. Du kan klippe planten med saks, sigd, kniv. De nyhøstede bladene lagres på et rent, tørt sted. Gresset har en mild særegen lukt. De resulterende råvarene kan lagres og brukes i to år.

De innsamlede plantene bør tørkes:

 • utenfor;
 • under en markise eller markise;
 • på loftet.

Steinrøtterøtter må graves ut tidlig til midten av høsten. De må frigjøres fra bakken, deretter deles i like deler og tørkes ute. Den underjordiske delen av steinblomsten beholder sine helbredende egenskaper lenger enn bladene. Tørkede røtter kan lagres og brukes i opptil tre år..

Kontraindikasjoner for bruk av steinstein

sedum er ikke nyttig for alleSedum har ikke bare medisinske egenskaper, men også kontraindikasjoner. Hvis urten tas for ofte, kan det være en kraftig økning i trykk, svimmelhet og hodepine, samt nervøse lidelser..

Personer som lider av allergiske reaksjoner bør utføre en test før de bruker sedum, siden individuell intoleranse mot stoffer godt kan manifestere seg. Hypertensive pasienter må også være forsiktige. Det er bedre å ta midler basert på denne urten bare etter å ha konsultert en lege..

Hvis sedum brukes eksternt, dekk til sunne hudområder med et håndkle for å unngå irritasjon og svie. Intern bruk av saften er bare mulig etter forskrivning fra en lege, siden stoffene i urten er i en sterk konsentrasjon, noe som kan forårsake kvalme. Avvik i fordøyelsesarbeidet er heller ikke utelukket. Ofte er det svikt i luftveiene og det kardiovaskulære systemet.

Sedum er et ekte naturmirakel som hjelper til med å takle mange patologier. Takket være sporelementene i bladene og andre deler av planten, kan du en gang for alle glemme selv de farligste sykdommene..

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea