15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hva er fordelene og skadene med hvetekli?

hvetekli I dag bestemmer flere og flere tilhengere av et sunt kosthold seg for å inkludere hvetekli i kostholdet. Det er et produkt hentet fra behandling og produksjon av korn. I lang tid ble det ansett som ubrukelig og ble bare brukt som dyrefôr. For øyeblikket er mye informasjon allerede kjent om fordelene med hvetekli. Deres bruk anbefales i mange dietter. Ved hjelp av hvetekli er tilstanden til mange sykdommer normalisert. For at inntaket av kli bare skal gi fordeler, må du imidlertid kjenne noen av produktets funksjoner..

Hvetekli: fordeler og skader, hvordan du tar

granulert kli Det ytre skallet av kornet som brukes til produksjon av kli er et lager av biologisk verdifulle stoffer. Samtidig forblir produktet lavt i kalorier, derfor anbefales det aktivt av sunne ernæringsfysiologer og ernæringsfysiologer..

De fordelaktige egenskapene til hvetekli forklares av følgende kjemiske sammensetning:

 • vitamin A;
 • kalium;
 • vitamin E;
 • magnesium;
 • natrium;
 • fosfor;
 • B -vitaminer;
 • kalsium;
 • kobber;
 • fiber, så vel som kostfiber;
 • proteiner;
 • jod;
 • fettsyre.

I butikker kan du se både granulert og ikke-granulert hvetekli. Det er ikke stor forskjell på dem, hvis bare produktet tilbys i sin rene form..

Vanlig kli produseres oftest uten tilsetningsstoffer. Men i sammensetningen av granulat kan sukker, salt eller til og med forskjellige luktstoffer ofte være til stede, designet for å forbedre smaken. Derfor, hvis du vil at produktet skal gi så stor nytte som mulig, bør du foretrekke malt kli..

Hvorfor hvetekli er nyttig?

dosert forbruk av hvetekliStoffene i hvetekli har en gunstig effekt på menneskekroppen:

 1. Når de er i magen, øker de i størrelse, noe som forårsaker en følelse av metthet. Denne egenskapen er spesielt viktig for de som ønsker å gå ned i vekt. Det hjelper også å eliminere alt unødvendig fra tarmen – giftstoffer, slim. Dette minimerer sannsynligheten for forstoppelse, samt utvikling av tykktarmskreft. Det er derfor hvetekli for forstoppelse anbefales av mange ernæringseksperter..
 2. Fiber, som er inneholdt i kornskallet i store mengder, lar deg bli kvitt dysbiose. B -vitaminer stimulerer dannelsen av magesaft.
 3. Kli er kjent for å hjelpe med problemer i hjertet og det vaskulære systemet. Bruken av produktet bidrar til å normalisere kolesterolnivået i blodet. Reduserer sannsynligheten for at hjerteinfarkt eller hjertesykdommer som arytmi, takykardi.
 4. Hvetekli, hvis sammensetning er veldig mangfoldig, er uunnværlig for problemer i mage -tarmkanalen. Bruken av dem lar deg normalisere fordøyelsesprosessen på kortest mulig tid.
 5. Hvetekli, hvis kaloriinnhold er veldig lavt, vil også hjelpe i kampen mot fedme. Fiber vil hjelpe til med å takle ekstra kilo, noe som bidrar til sakte absorpsjon av karbohydrater i kroppen. En følelse av metthet dukker opp, det er allerede vanskelig å spise mer enn planlagt. Derfor er hvetekli for vekttap et enkelt, men effektivt middel. På samme tid anbefales kli også for diabetes mellitus, siden bruk av dem kan redusere prosessen med å øke glukosen i blodet betydelig..
 6. Kli er like gunstig for både den kvinnelige og mannlige kroppen. Friske fettsyrer, nemlig Omega-3 og Omega-6, holder østrogennivået i normal tilstand. Ved å legge produktet til kostholdet ditt, vil du beskytte deg mot forekomst av sykdommer som brystkreft. Menn kan igjen normalisere prostatakjertelen..

Hvetekli: hvordan bruke

kliinntakshastighet om gangenI likhet med havre- eller rugkli, kan hvetekli brukes som tilsetningsstoff i forskjellige retter – salater, cocktailer, gelé, hakket fisk, frokostblandinger og mye mer. For maksimal nytte er det imidlertid verdt å holde seg til en bestemt dosering av produktet. Det kan brukes som et uavhengig terapeutisk og profylaktisk middel. Det er to alternativer for dette:

 1. Suge kli på forhånd. Hell kokende vann over en viss del av kli og la det trekke i 30 minutter. Tøm deretter overflødig væske, og ta den hovne klien som den er. De kan også legges til frokostblandinger eller andre egnede måltider..
 2. Ta tørket. Ta den malte klien med rikelig med vann – minst 1 glass.

Som med ethvert produkt som ikke er kjent for kroppen, bør kli tas med forsiktighet. Øk dosen din gradvis. Start med 1 ts. per dag, og behold dette volumet i 2 uker. Deretter kan du øke den daglige dosen til 3 ts. (en skje tre ganger om dagen).

Vær oppmerksom på at maksimalt volum er 4 skjeer. Denne normen bør ikke brytes, da du risikerer å skade kroppen din..

Opptaket bør være minst to måneder. Så snart fordelene med å bruke dette produktet er merkbare, bør du umiddelbart begynne å redusere det daglige kravet..

Hvetekli for vekttap: hvordan ta

gå ned i vekt med hvetekliHveteflager anbefales ofte som et diettprodukt som lar deg gå ned i vekt på kort tid. For dette formålet bør de konsumeres kort tid før et måltid, noe som vil bidra til å forbedre fordøyelsessystemets funksjon. Som nevnt ovenfor øker kli i volum når det kommer inn i magen, noe som bidrar til å redusere appetitten. Det er en metthetsfølelse, derfor anbefaler ernæringseksperter ofte å bruke dem til middag.. spise kli med kefirHvis du vil få mest mulig ut av flakene dine, kan du legge dem til fettfattig yoghurt eller kefir. For å gjøre dette, er det lurt å la dem brygge i kokende vann slik at de får tid til å svelle.

Regelmessig inntak av hveteflager kan oppnå en positiv effekt. Det er imidlertid svært viktig å ikke overskride den daglige dosen og maksimal tillatt kurstid. Sammen med skadelige giftstoffer og giftstoffer, med langvarig inntak av kli, begynner nyttige stoffer å skilles ut fra kroppen. Dette har mange konsekvenser, inkludert kalsiumubalanser..

Kontraindikasjoner for bruk

Til tross for sine gunstige egenskaper kan kli være skadelig hvis det tas i nærvær av følgende sykdommer:

 • gastritt;
 • problemer med tolvfingertarmen;
 • kolitt;
 • individuell proteinintoleranse;
 • postoperativ periode;
 • magesår.

Du bør ikke gi slike frokostblandinger til barn, siden det er vanskelig for en voksende kropp å takle fordøyelsen av en så grov mat. Dette produktet er også skadelig for kvinner som bærer et foster, da det fremmer eliminering av ikke bare skadelige, men også nyttige stoffer fra kroppen..

Hvis du bestemmer deg for å ta disse kli regelmessig, er det veldig viktig å følge riktig drikke. Du bør drikke minst to liter vann om dagen (hvis du bruker 1 til 3 ts malt kli). For å unngå alvorlige konsekvenser, før du tar et kurs av hvetekli, er det verdt å konsultere en diettist, lege eller sunn ernæringsfysiolog..

Fordelene og skadene med kli – video

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea