15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Scorcierens helbredende egenskaper i sin kjemiske sammensetning

helbredende egenskaper til sviddet Scorzonera er en grønnsakskultur som vokser for en velsmakende og saftig rotavling. Scorcierens helbredende egenskaper er allment kjent. Roten sparer fra fedme, diabetes, hypertensjon, anemi, gikt, skrumplever, prostatitt og andre sykdommer. I vår-høstperioden er det et vitamintilskudd til dietten, som bidrar til å styrke immunsystemet og opprettholde effektiviteten. Den verdifulle mineralsammensetningen av planten sikrer styrken til bein og tenner. Produktet tilberedes som enhver grønnsak. Salater og sideretter er laget av det, lagt til supper, gryteretter, til kjøtt og fisk, hermetisert, tørket, frosset.

Planter og utbredelse

scorcier på salg Scorzonera tilhører Aster -familien og har mer enn 100 arter. Planten er urteaktig med rette stengler, når en høyde på 50-70 cm. Hovedverdien er en lang kjøttfull rot. Den dyrkes i Sentral -Russland, Sør -Europa, Sør -Asia, Aserbajdsjan, Ukraina, Georgia. Det har vokst i 2 år. I det første året dannes en rotavling, og i det andre modnes frøene. Å heve en scorzonera er ikke lett. Den er varm og fuktighetselskende, krevende på jorda, reagerer godt på gjødsel.

Scorzonera brukes som et velsmakende og sunt matprodukt, så vel som en naturlig medisin..

Produktets sammensetning og kaloriinnhold

lav kalori rotScorzonera er en medisinsk svart rot med en unik sammensetning og mange nyttige egenskaper. Den inneholder vitaminer fra B-gruppen, A, C, E, PP. Den omfattende listen over mineraler som finnes i rotavlingen er slående. Blant dem er kalium, kobber, magnesium, jern, sink, kalsium, mangan, fosfor. Grønnsaken er rik på pektiner, sakkarider, fiber, den inneholder inulin, levulin, asparagin. Planten tilhører kategorien diettprodukter. Kaloriinnholdet på 100 gram fruktkjøtt er bare 17 kcal.

Det smaker asparges, og det ble derfor tidligere kalt “asparges for de fattige”..

Helsefordeler med Scorzonera

sunn rotÅ spise scorzonera rot gir forebygging av mange sykdommer. Med sin hjelp bevarer folk skjønnhet, forbedrer velvære og forlenger livet. Anlegget regnes som spesielt verdifullt for eldre. Grønnsaken forhindrer utvikling av aldersrelaterte endringer, bidrar til å normalisere blodsukker og kolesterol, forbedrer hjerte- og hjernefunksjon, renser kroppen for skadelige stoffer, øker kroppens motstand.

For den eldre aldersgruppen spises roten best etter varmebehandling – koking, steking, stuing.

Scorchionens helbredende egenskaper:

 • helbredelse av sår og sår;
 • anestesi;
 • desinfeksjonsmiddel og bakteriedrepende effekt;
 • antiinflammatorisk effekt;
 • rensing for giftstoffer og giftstoffer;
 • normalisering av blodsukker og kolesterol;
 • restaurering av leveren;
 • oppløsning av steiner i kanalene i nyrene og galleblæren;
 • styrke immunsystemet;
 • undertrykkelse av appetitt;
 • forbedring av tarmfunksjonen.

Oppskrifter og tilberedningsmetoder

vi rengjør scorcierI tradisjonell medisin brukes bladene og røttene til scorzonera både ferske og tørkede. Først vaskes og skrelles rotavlingen. Før du spiser, bløtes den skrellede roten kort i saltet vann. Soaking fjerner melkesaften og lindrer bitterhet. Etter varmebehandling (koking, steking, stuing) blir fruktkjøttet myk, men saften forblir.

Det er bedre å håndtere røttene til scorzonera med hansker, siden melkesaften flekker huden en mørk farge.

Fersk juice

rotgrønnsak for saftingRotavlingen vaskes, skrelles, reves eller finhakkes. Juice presses ut av den resulterende massen ved hjelp av gasbind eller tynn bomullsklut. Saften akselererer helbredelsen av sår og sprekker i huden, lindrer betennelse fra abscesser og sår, og hjelper mot insektbitt. Behandle halsen med juice, suge bomullspinner og påfør tannkjøttet for tannkjøttbetennelse og periodontal sykdom.

Avkok fra blader eller røtter

blader og frukt for avkokTa en spiseskje tørre blader i et glass vann, kok opp og kok over svak varme i 15 minutter. Deretter infunderes buljongen i en halv time, filtreres. Bladene kan erstattes med tørre rotspon. For behandling av forkjølelse tilsettes honning i buljongen og tas oralt. Med urolithiasis drikker de det daglig i en måned. Væsken brukes til terapeutiske bad for diatese, eksem, leddgikt.

Vanninfusjon

rotgrønnsak for å lage tinkturFor 250 ml kokende vann trenger du en spiseskje hakket rot, fersk eller tørr. Væsken blir kokt i 10 minutter, og deretter infisert til den er helt avkjølt. Den ferdige infusjonen filtreres og drikkes av slurker i løpet av dagen. Med sin hjelp behandles trakeitt og bronkitt, tatt for strålesyke, nyre- og leversvikt, forverring av leddmobilitet, muskelsmerter og nevralgi.

Tinktur for alkohol

alkohol tinkturFor en halv liter vodka av høy kvalitet må du ta en stor rot. Den dyppes vanligvis hel i en flaske eller kuttes på langs i 4 stykker. Tinkturen tilberedes i en uke. Påfør agenten eksternt eller internt. Med leddgikt og radikulitt lages kompresser på smertefulle områder av kroppen. I vår-høstperioden, for generell styrking av kroppen, ta 30-40 dråper om morgenen. Tinktur øker tonen i kroppen, forbedrer ytelsen.

Helbredende te

Blandet i like deler teblad og tørt råstoff scorzonera. Sunn te brygges i en tekanne, presses eller direkte i en kopp. Drikken er full som te. Det beroliger nervesystemet, sparer for toksisose, undertrykker appetitten, forbedrer humøret, akselererer metabolske og gjenopprettingsprosesser.

Bedøvelse salve

medisinsk salveScorzonera rotpulver blandes med smør eller smult. Helbredende salve brukes mot smerter i muskler og ledd, lindrer psoriasis og eliminerer symptomene på andre hudsykdommer. Sammensetningen gnis direkte inn i lesjonen.

Hvordan kan en scorzonera skade?

Skaden av scorzonera kan bare manifestere seg med individuell intoleranse. Grønnsakens gunstige egenskaper bekreftes av mange års dyrking og forbruk av voksne og barn. En høy konsentrasjon av biologisk aktive stoffer gjør at planten kan brukes til medisinske formål..

Bruken av scorcier er basert på dens medisinske egenskaper. Planten er mye brukt i folkemedisin på en rekke måter, er forebygging av mange alvorlige sykdommer. Om høsten brukes rotgrønnsaken som et sesongbasert urteprodukt. Det passer godt med andre grønnsaker, kjøtt og fisk ingredienser, egg, pasta og frokostblandinger. Scorzonera høstes for fremtidig bruk – hermetisert, frosset, tørket. Samtidig bevares rotavlingens fordelaktige egenskaper i sin helhet..

Viktig informasjon om scorcioner – video

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea