15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvilke medisinske egenskaper ved Mahonia vi kjenner

medisinske egenskaper av magonia De medisinske egenskapene til Mahonia holly har vært kjent i svært lang tid. Det er en unik eviggrønn plante som vokser som en busk. Magonia er verdsatt for sitt utseende: glanset løvverk og gule blomster. Denne planten er elsket av landskapsdesignere og bruker ofte frodige busker som en hekk..

Sammensetningen og fordelene med planten

Mahonia inneholder mye vitamin C Mahonia -frukter gagner kroppen på grunn av vitamin C -innholdet og høy konsentrasjon av alkaloider. Blant dem er berberin spesielt viktig. Mange verdifulle stoffer er fulle av bark og rhizom av busken. I tillegg til vitamin C inneholder de tanniner, mye organiske syrer. Regelmessig inntak av Mahonia bær bidrar til å rense blodet. Fruktene av planten tilsettes viner for å forbedre fargen, og brukes også til baking.

Mahonia bær er et godt koleretisk middel..

De helbredende egenskapene til bærene til Mahonia holly ligger i skallet. Den inneholder mange biologisk aktive komponenter og mineraler som:

 • natrium;
 • kobber;
 • mangan;
 • sink.

Homeopater praktiserer behandling med plantens frukt for ulike hudsykdommer, spesielt psoriasis.. psoriasisbehandling med magoniaRøttene til en eviggrønn busk inneholder mange bitre stoffer som kalles alkaloider. Den viktigste blant dem er berberin, som kan forbedre fordøyelseskanalens funksjon..

Fruktekstrakt inneholder mange antioksidanter som blokkerer de skadelige effektene av frie radikaler på celler.

Å spise bær:

 • myker avføringen og letter avføringen;
 • er en profylakse mot forstoppelse;
 • bekjemper sykdommer i galleblæren;
 • helbreder hemorroider.

Rhizomene til Mahonia holly er ikke mindre verdifulle råvarer. Et ekstrakt er hentet fra det, som inneholder askorbinsyre, tanniner, alkaloider, syrer av organisk opprinnelse.

Mange bruker infusjon med kristtorn mahonia for å øke appetitten og gjenopprette kroppens styrke. Ekstraktet fra planten regulerer stoffskiftet, styrker immunsystemet, aktiverer det kardiovaskulære systemet, er i stand til å bremse aldringsprosessen.

Påføring og innsamling av bær

plukke Mahonia bærDu må høste fruktene av Mahonia når de er helt modne. Modne bær har en avlang form. Ofte er de mørkeblå i fargen, men det er også lilla-svarte farger. Ovenfra er de dekket med en blåaktig blomst. Frukt modnes i august. Samtidig faller de ikke av, men blir på busken de neste 5 månedene. På samme tid går ikke de gunstige egenskapene til Mahonia holly bær og smaken tapt. De kan lagres på en praktisk måte: tørke eller males med sukker.

Barken av magonia inneholder tannin. Denne komponenten er den sterkeste antioksidanten. Det er i stand til å bremse aldringen av celler i menneskekroppen.

For å smake, er buskens frukter litt som barbær, de er søte og sure. Du kan ta bærene av Mahonia holly i forskjellige former. De legges til frokostblandinger eller fruktsalater. Dessuten tilberedes forskjellige drinker fra fruktene, og også deilig syltetøy. Dette er et ganske eksotisk bær og syltetøyet er spesielt..

Mahonia fruktsyltetøySyltetøy tilberedes i henhold til denne oppskriften:

 • bær må sorteres ut og skylles grundig;
 • blancher deretter i kokende vann, ikke mer enn 5 minutter;
 • Kast fruktene i et dørslag eller sil, la vannet renne;
 • Hell bær i sukkersirup (konsentrasjonen er 60%);
 • kok opp blandingen over svak varme.

Det er nødvendig å koke syltetøy i en emaljebolle. Etter koking, fjern det fra varmen og la stå i romtemperatur i 10-14 timer for å tilføres. Og bare deretter lage mat til den er klar. Mot slutten bør du sette sitronsyre med en hastighet på 1 liter syltetøy – 1 g granulat.

Infusjoner av Mahonia

avkokHolly tinktur preparert på barken av magonia redder fra diaré og dyspepsi, kurerer revmatisme, gikt og nyrer. Det brukes også til lever- og galleblærepatologier. Det er ikke vanskelig å forberede en slik helbredende drikk..

Her er de grunnleggende reglene:

 1. Barken av magonia må knuses, helles med vodka i forholdet 1:10.
 2. Før du tar infusjonen av Mahonia holly, må du holde blandingen på et mørkt sted i 7 dager..
 3. For alle de ovennevnte sykdommene, drikk tinktur 5-15 dråper ved å legge den til vann.

Tinktur av plantens blomster har medisinske egenskaper. Hun takler gikt godt. For å forberede den, hell en teskje åpne knopper med 1,5 kopper kokende vann. Når buljongen er avkjølt, sil den og ta 1/3 kopp tre ganger om dagen før måltider..

Kontraindikasjoner for bruk av kristtorn mahonia

individuell intoleranseHver plante har sine egne kontraindikasjoner for bruk. Mahonia holly er intet unntak.

Det anbefales ikke å bruke det når:

 1. Gallestein.
 2. Graviditet og amming.
 3. Individuell planteintoleranse.
 4. Høy surhet.

Mahonia holly er en fantastisk medisinsk plante, klar til å dele med en person alle nyttige stoffer. Med riktig inntak av infusjoner kan du bli kvitt mange patologier..

Kjennskap til egenskapene til holly mahonia – video

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea