15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Sfaturi privind selecția și utilizarea uleiului de porumb, ținând cont de proprietățile sale benefice și contraindicații

ulei de porumb Uleiul de porumb, ale cărui proprietăți benefice și contraindicații sunt bine studiate, a fost folosit în gătit și în medicina tradițională de peste 100 de ani. La fel ca majoritatea celorlalte uleiuri vegetale, are un punct ridicat de fum (aproximativ 160 °), ceea ce justifică utilizarea acestuia pentru prăjire. Recent, uleiurile naturale din miez de porumb au început să fie vândute chiar și în farmacii. Dar, totuși, gospodinele obișnuite au multe întrebări dacă există beneficii și daune din uleiul de porumb, cum să luați diferite tipuri de acest produs..

Compoziția și tipurile de ulei de porumb

tipuri de ulei de porumb Cei trei compuși care se găsesc în orice ulei vegetal sunt acizii grași mononesaturați, polinesaturați și saturați. În funcție de tipul de ulei, se modifică doar procentul de acizi, care la rândul său afectează conținutul de calorii și proprietățile produsului. Uleiul de porumb, care are 900 de calorii, conține 28% grăsimi monoinsaturate, 55% grăsimi polinesaturate și 17% grăsimi saturate..

Dacă studiați gama de uleiuri de porumb oferite, se pot distinge subtipuri condiționate:

  1. Rafinat deodorizat și nedezodorizat.

  1. Nerafinat (prima rotire).

Rafinat cu marcajul litera D este utilizat pentru prepararea alimentelor dietetice și pentru copii, iar cu marcajul litera P este utilizat pentru prepararea alimentelor la scară industrială.

Pentru gătitul zilnic este potrivit uleiul rafinat de porumb deodorizat. Și pentru fabricarea produselor cosmetice de uz casnic și pentru utilizarea în scopul recuperării, este necesar să achiziționați ulei nerafinat din prima extracție. De asemenea, asigurați-vă că acordați atenție faptului că sticla este marcată „non-OMG”.

Diferența dintre cele două tipuri principale de ulei

Studiind proprietățile benefice și contraindicațiile uleiului de porumb, trebuie să vă amintiți că aproape toate rețetele populare se bazează pe un produs nerafinat. Pornind de la aceasta, gospodinele decid „să nu economisească bani” și folosesc ulei nerafinat destul de scump pentru prăjire. Acest lucru este foarte descurajat. Faptul este că, atunci când este încălzit, țițeiul începe să elibereze agenți cancerigeni periculoși. Dar uleiul rafinat marcat cu „D” este complet curățat de impurități inutile și este pregătit pentru efecte termice agresive..

utilizarea uleiului de porumbPutem spune că beneficiile și daunele uleiului de porumb nerafinat depind complet de modul în care este utilizat. Dacă nu experimentați și nu încercați să luați produsul în cantități mari, atunci schimbările pozitive ale stării de sănătate și ale aspectului pot fi observate în decurs de o lună..

Nu trebuie să uităm de contraindicații sub formă de toleranță individuală și posibile reacții alergice..

Beneficiile uleiului de porumb presat la rece?

ulei de porumb pentru sănătateProdusul aromat nu numai că îmbunătățește gustul alimentelor, dar ajută și la promovarea sănătății. Cantitatea mare de acizi grași omega-6 din compoziție este responsabilă pentru întărirea sistemului imunitar și pregătirea organismului pentru combaterea virușilor sezonieri. O lingură de ulei pe zi va ameliora constipația, va îmbunătăți funcționarea tractului gastro-intestinal. Un astfel de remediu natural este prezentat celor care suferă de scăderi de presiune..

În ceea ce privește cercetările oficiale, oamenii de știință au arătat că uleiul de porumb presat la rece poate fi folosit pentru a crește nivelul de colesterol „bun”. Iar fitosterolii din ulei (campesterol, beta-sitosterol și stigmasterol) sunt responsabili de scăderea colesterolului rău. Nu trebuie să uităm că astfel de efecte pozitive sunt inerente numai primului ulei de presare..

Consumul de cantități mari de ulei comestibil poate avea un efect negativ asupra sistemului cardiovascular..

Utilizarea uleiului de porumb nerafinat în cosmetologia casei

ulei de porumb în cosmetologieDatorită prezenței acidului linoleic în compoziție, uleiul de porumb este excelent pentru îngrijirea pielii. Frecarea într-o suspensie uleioasă activează mecanismul de regenerare intracelulară, ceea ce duce la reînnoirea stratului superior al pielii. De asemenea, cosmetologii recomandă utilizarea uleiului pentru a îndepărta machiajul de pe piele, deoarece nu blochează porii. Ca urmare a unei îngrijiri atât de simple, pielea devine netedă și moale. Cei care folosesc un astfel de remediu în mod continuu, rețineți că pielea începe să „strălucească” din interior.

Se recomandă utilizarea uleiului de porumb pentru îngrijirea scalpului, a părului și a sprâncenelor.

Frecarea uleiului cald (nu fierbinte!) În rădăcini va ajuta la întărirea părului și la redarea strălucirii sale naturale. Pentru a economisi timp realizând măști de uz casnic cu mai multe componente, puteți adăuga câteva picături oricărui balsam disponibil în comerț, conceput pentru părul uscat..ulei de porumb pentru păr

Unele mărci de produse cosmetice profesionale (de exemplu, Christina israeliană) oferă achiziționarea de produse cosmetice gata preparate, al căror ingredient principal este uleiul de porumb special pregătit..

Unde, pe lângă gătit, puteți folosi ulei de porumb rafinat?

Proprietățile benefice și contraindicațiile produsului nerafinat duc la ideea greșită că uleiul rafinat poate fi utilizat doar la gătit. De fapt, uleiul rafinat al unei plante atât de vibrante aduce beneficii oamenilor la scară industrială..

Uleiul este folosit:

  • în fabricarea săpunului (inclusiv pentru prepararea produselor cosmetice de casă care necesită tratament termic);
  • ca principală componentă a diferitelor insecticide;
  • pentru fabricarea medicamentelor pentru boli de inimă (inclusiv binecunoscuta nitroglicerină);
  • ca bază pentru biocombustibili care nu cauzează niciun prejudiciu mediului;
  • pentru a proteja unele metale de coroziune.

Ținând cont de toate faptele de mai sus, puteți obține o idee destul de clară despre avantajele și dezavantajele uleiului de porumb. Numai utilizarea tipului potrivit de produs în cantități rezonabile poate aduce beneficii tangibile asupra sănătății. Dacă utilizarea zilnică a uleiului nu a provocat apariția efectelor secundare individuale, atunci puteți încerca să abandonați alte tipuri de grăsimi vegetale (mai ieftine și mai frecvente)..

Video cu ulei de porumb

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea