15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi bruker de fordelaktige egenskapene til dogwood i kampen mot plager

nyttige egenskaper av dogwood Selv før vår tid la de gamle grekerne merke til hvordan de fordelaktige egenskapene til dogwood påvirker arbeidet til menneskelige indre organer. De registrerte nøye observasjonene sine om papyrus slik at informasjonen ble bevart for fremtidige generasjoner. Moderne forskning har bekreftet dette ubestridelige faktum og verdsatt den unike frukten..

Hvordan er han? Hvor finnes det i det naturlige miljøet? Hvilke typer dogwood er vanlige i Europa? Hva er hemmeligheten bak dens verdi for helse? Hvor mye frukten brukes i folkemedisin og kosmetikk. Å svare på spørsmål vil hjelpe deg med å se på dogwood på en helt ny måte og gjerne inkludere dem i kostholdet ditt..

Eksterne trekk ved anlegget

moden kornel Dogwood er en busk eller et tre. Den maksimale plantehøyden er omtrent 7 m. Ifølge observasjoner av biologer regnes den som en langlever. I ett område kan et tre leve opptil 200 år. De første fruktene dukker opp 10 år etter plantingen. Men de samler dem hvert år.

De vanligste typene dogwood er:

 • Ekte;
 • Legemiddel;
 • Kanadisk;
 • Svensk;
 • Blomstring;
 • Capitate;
 • Nutalla;
 • Japansk.

Hver av dem har sine egne egenskaper, men alle er forent med et beskjedent utseende. Treet har en rund eller pyramideformet form. Avlange bladplater med spisse spisser. Oversiden er malt i lys grønn, og baksiden er malt i en blek tone.

blomstrende kornelTidlig på våren, i blomstringsperioden, tar busken på et lyst antrekk, bestående av mange gule paraplyblomster. Etter vellykket pollinering vises verdifulle frukter på grenene. De modnes fullt ut i slutten av august, begynnelsen av september..

lyse saftige dogwood -frukterBærene ligner miniatyrfat med en blank rød finish. Innsiden er en langstrakt, uspiselig drupe. Moden frukt har en rik søt og sur smak. Etter uventede frost blir de mer saftige. Ikke bare ferske bær brukes til mat. De er tørket, syltet, kokt og til og med gjort til berusende drikke. Til tross for dette mister ikke de fordelaktige egenskapene til dogwood kraften..

I sitt naturlige miljø finnes planten i Europa, Sibir, nord på det afrikanske kontinentet og Malaysia.

Opprinnelig kjemisk formel

vitaminrike kornelbærSiden dogwood har blitt brukt i folkemedisin i lang tid, har forskere undersøkt dens indre “essens”.

Bær inneholder en rekke verdifulle elementer:

 • vann;
 • vitaminsett (C, A, P);
 • organiske syrer (eple, vinsyre, sitronsyre, ravsyre);
 • mineraler (jern, kalsium, svovel, fosfor, magnesium);
 • mono og disakkarider;
 • matfibrer;
 • karbohydrater;
 • proteiner
 • essensielle oljer;
 • flavonoider (pigmenter).

I tillegg inneholder barken av planten acarin, som stimulerer appetitten hos barn og voksne. Tocophenol og askorbinsyre ble funnet i cornelbladplater. Beina inneholder en enorm mengde essensielle oljer. De er mye brukt til hudregenerering og andre kosmetiske formål..

De som sliter med overvekt anbefales ikke å bruke avkok basert på kornelbark.

Takket være denne sammensetningen normaliserer fruktene viktige metabolske prosesser som forekommer i kroppen. De brukes til å behandle den farlige diabetes mellitus som rammer flere og flere mennesker rundt om i verden. Et sett med originale komponenter regulerer mengden glukose i blodet. Som et resultat øker nivået av bukspyttkjertelenzymer som er ansvarlig for matforedling..

Omfattende bruk av den verdifulle frukten

høsting av kornelbærDogwood spises ofte umiddelbart etter høsting. Søte og sure bær inneholder maksimal mengde verdifulle stoffer. Kaloriinnholdet i frukten er omtrent 45 Kcal per 100 g produkt. Etter varmebehandling øker den imidlertid til 210 Kcal..

For å forebygge forskjellige sykdommer, brukes dogwood bær som:

 • kremer;
 • blandinger;
 • skyller.

Leger anbefaler å spise omtrent 1 glass frukt daglig for å opprettholde immuniteten. Av disse blir søte kompotter, syltetøy, likør, vin oftest tilberedt. Tilsatt forskjellige sauser som brukes til fiskeretter og kjøttretter.

Ved lave temperaturer mister bærene sine verdifulle egenskaper. Derfor anbefales det ikke å fryse fruktene i kjøleskapet..

nyttige egenskaper til tørket dogwoodStudier har vist at tørket dogwood inneholder mer verdifulle komponenter enn ferske. Når frukten mister vann, blir konsentrasjonen av mineraler, syrer og vitaminer tidoblet. I tillegg har bærene en original syrlig smak..

Produktet tilberedes på vanlig måte. De vaskede fruktene legges på papir i et tynt lag. De blir ført ut på gaten på et skyggefullt, godt ventilert sted. Et kvalitetsprodukt oppnås i ovnen ved å varme det til en temperatur på 65 ° C.

nyttige egenskaper til tørket dogwoodTørket dogwood er ikke mindre nyttig. Sikkert barn vil like det, fordi det er tilberedt på grunnlag av granulert sukker. Bærene sorteres først, vaskes, tørkes. Deretter fjernes beinene. Massen er dekket med sukker, dekket med gasbind og stå i 2 dager. Den resulterende saften tappes, kokes, lukkes i glass eller drikkes umiddelbart.

Bland i samme mengde sukker og vann. Kok over moderat varme til væsken reduseres 2 ganger. Sirupen helles over bærene i ca 10 minutter. Væsken tømmes, og fruktene legges ut på et bakeplate. Send til ovnen i 20 minutter. Maksimal temperatur må ikke overstige 70 ° C. Produktet oppbevares i kjøleskapet i ikke mer enn seks måneder. Brukes til å styrke immunsystemet i den kalde årstiden.

Nyttige egenskaper av tørket dogwood

tørket kornel mot virusRiktig kokte bær beholder hele settet med sporstoffer, organiske syrer og nyttige vitaminer. I denne formen stiger energinivået betydelig. Derfor brukes ikke produktet til diett..

Om vinteren hjelper tørket eller tørket dogwood kroppen med å bekjempe virus.

Det viktigste er å følge en moderat dosering av produktet per dag..

Cornel juice

korneljuiceDen skarlagenrøde søte og sure væsken hentet fra bær har en spesiell effekt på mage -tarmkanalen. Å drikke juice etter å ha spist kan lindre diaré, kvalme og magesmerter. Den toniske effekten gir en person en følelse av kraft hele dagen. Saften brukes til å behandle blødende tannkjøtt og forskjellige lesjoner i munnslimhinnen. Denne naturlige drikken senker blodsukkernivået, så det anbefales å drikke det for pasienter med diabetes.

Når du ammer kvinner, er det tilrådelig å tilberede kompott fra ferske bær for å forhindre allergi hos barnet.

Helbredende kraft inne i fosteret

egenskapene til dogwood frøEtter tilberedning av tørket dogwood er det mye frø igjen. De brukes aktivt til å behandle ulike plager..

De viser følgende handlinger på kroppen:

 • astringerende;
 • antibakteriell;
 • antiinflammatorisk;
 • helbredelse.

Ett kornelfrø inneholder en mengde essensielle oljer. På grunn av dette, i en knust form, brukes produktet til fremstilling av forskjellige avkok. Drikken brukes til behandling av blodårer, brannskader og indre blødninger. Det øker kroppens evne til å bekjempe influensavirus. Lindrer kronisk tretthet og stimulerer immunsystemet.

Original løvtinktur

tinktur av bladkornBlanke cornelplater inneholder en enorm mengde tanniner, nødvendig for godt koordinert arbeid av indre organer..

Tinkturen tilberedes på den klassiske måten:

 • 1 spiseskje knuste blader helles med kokende vann (250 g);
 • deksel med lokk og håndkle;
 • insister 30 minutter.

Ta tinkturen etter måltider 3 ganger om dagen. Rådfør deg med lege før du starter behandlingen. Ellers kan det oppstå problemer..

Fordelene med en medisinsk dessert

medisinsk dessertDogwood syltetøy beholder nesten all vitaminsammensetning som friske bær inneholder. Det er forberedt ganske enkelt. Fruktene er dekket med granulert sukker. La stå i 12 timer. Når saften dukker opp, steker du over moderat varme i ca 20 minutter etter koking.

Syltetøy brukes til behandling av forkjølelse fordi vitamin C har antibakterielle egenskaper. Produktet spises med varm te, urteavkok eller melk.

Nyttige egenskaper av dogwood for kvinner

dogwood bær for kvinnerEt sett med verdifulle elementer i lyse røde bær hjelper det rettferdige kjønnet med å holde seg i form. Vitaminer stimulerer immunsystemet, så det er mindre sannsynlig at de blir forkjølte. Tilstedeværelsen av jern i produktet øker nivået av hemoglobin. Dette er spesielt viktig under graviditet og etter fødsel, når kroppen er i restitusjonsfasen..

Tilstedeværelsen av kalium og magnesium i produktet bidrar til godt koordinert arbeid i hjertet og sentralnervesystemet. Regelmessig inntak av kornel har en gunstig effekt på tarmfunksjonen og normaliserer avføring, noe som er viktig for forretningskvinner..

Under graviditet kan bruk av bær være farlig hvis en kvinne lider av høy syre i magen..

Dogwood og menn

dogwood for menns helseDen fantastiske effekten av produktet på kroppen er spesielt tydelig hos det sterkere kjønnet. Vitaminsettet, som er en del av bærene, har en gunstig effekt på kroppens beskyttende reserve..

Takket være mikroelementer styrkes følgende:

 • muskler;
 • arterier;
 • vener;
 • bein.

Energien gjemt i røde frukter hjelper til med å gjøre hardt arbeid. Ofte hos menn som ofte kjører bil (etter yrke), vises hemorroider. Dogwood bark avkok avlaster smerte. Og frisk frukt stimulerer tarmene. Regelmessig inntak av bær forbedrer styrken og stimulerer sexlysten. Som et resultat mister ikke en mann sin verdighet gjennom årene..

Enhver behandling bør ikke startes uten forutgående konsultasjon med legen din..

Nyttige egenskaper av dogwood i barns ernæring

dogwood for barnBarneleger har lov til å gi dogwood til babyer over 3 år. I løpet av denne perioden er magen allerede klar til å takle komplekse stoffer. Mødre rådes til å lage kompott med lav konsentrasjon av produktet. Inkluder også friske bær i dietten, men ikke mer enn 100 g per dag. Unnlatelse av å overholde de etablerte reglene fører til forstoppelse, magekramper, kvalme og til og med oppkast.

Nyttige egenskaper av dogwood mobiliserer kroppens forsvar for å bekjempe virussykdommer.

Kalsium og fosfor er involvert i dannelsen av skjelettet. Kalium – styrker muskelvev. Virkelig uvurderlige fordeler for barnets kropp.

Bruk av bær i kosmetologi

kornelbær i kosmetologiKorneliske ingredienser er en fantastisk base for å lage hudpleieprodukter. Næringsmasker er laget av modne frukter. Bærene vaskes grundig, tørkes litt eller tørkes av med et kjøkkenhåndkle. Ta ut beinene. Pass gjennom en kjøttkvern eller blender. Bland godt. Påfør på et vasket, dampet ansikt og hals. Hold i 15 minutter. Vask av med kaldt vann.

Det er lurt å gjøre en næringsrik kornelmaske en gang i uken..

forberedelse av hårmaskeEt nyttig middel for å styrke håret tilberedes på en lignende måte. Eggeplomme og litt honning blandes i en beholder. Tilsett bær og bland. Den livgivende masken gnis inn i hodebunnen 2 ganger i måneden. Ta på deg et skjerf. Stå i 15 minutter. Vask av med rennende varmt vann. Effekten vises etter 4-5 prosedyrer.

På grunn av den mest komplekse kjemiske sammensetningen av dogwood får huden en overflod av nyttige komponenter. Hun blir hydrert. Fet glans forsvinner. Uttrykksrynker glattes ut.

Et medisinsk avkok av kamilleblomster med kornmasse brukes til å rense porene på ansiktets hud..

Den tilberedes i henhold til denne oppskriften:

 • dogwood (200 g);
 • poteter (1 stykke middels størrelse);
 • avkok av kamilleblomster (50 g).

hakk kornbladsmassen med en blenderFrøene fjernes fra de vaskede bærene. Deretter males produktet med en blender. Poteter revet på et fint rivjern og kamillebuljong tilsettes. Bland med en blender. Den resulterende velling påføres et renset ansikt. Hold i ca 25-30 minutter. Vask først av med varmt og deretter kaldt vann.

En anti-rynke maske er laget av følgende komponenter:

 • dogwoodmasse (30 g);
 • hakket banan (1 stykke);
 • malt havregryn (spiseskje);
 • stivelse (15 g).

Ingrediensene legges i en glassbeholder og blandes grundig. La stå i 15 minutter. Påfør på problematiske “øyer” i huden. Vask av med isvann. Prosedyren kan utføres daglig i begynnelsen og slutten av dagen..

Individuell tilnærming til virksomheten

forsiktig når du bruker dogwoodSom du vet, inneholder dogwood en overflod av forskjellige syrer.

Derfor er det kontraindikasjoner som er viktige å vurdere før du bruker produktet:

 1. Personer med høy surhet i magen har det bedre å avstå fra kompott, juice og en stor mengde friske bær.
 2. Det er uønsket å la seg rive med produktet for kronisk forstoppelse, siden bærene inneholder en astringent.
 3. Ikke ta drikke laget av dogwood om natten. Toningseffekt forårsaker søvnløshet og uro.
 4. Produktet skal gis med forsiktighet til små barn, ammende mødre og eldre..

Bare moderat forbruk av kornelbær vil gi uvurderlige fordeler for kroppen..

Video om de fordelaktige egenskapene til dogwood

Previous Post
Este posibil să folosiți pepene verde pentru pancreatită, colecistită și gastrită
Next Post
Plantarea de cartofi cu un tractor cu spărgător