15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Nyttige egenskaper av timian for kroppen og bruk i tradisjonell medisin

nyttige egenskaper av timian Medisinplanter har lenge tiltrukket seg oppmerksomheten til mennesker som bryr seg om helsen sin. De gunstige egenskapene til timian, en fantastisk gave fra Moder Natur, er spesielt beundret. Miniatyrløvverk og mange flotte knopper inneholder en enorm mengde kjemikalier. Korrekt bruk av ingrediensene åpner døren til et sunt liv på jorden. Til tross for populariteten, er det for mange et mysterium hva timian er og “hva den spises med”.

Byboere har kanskje aldri sett det vokse i naturen. Hvordan det høstes, tørkes og deretter brukes til helbredelse. La oss prøve å bli kjent med denne unike planten. Vi vil finne ut dens eksterne egenskaper, kjemiske sammensetning og fordeler for kroppen. Avslutningsvis vil vi vurdere metodene for fremstilling av avkok og metoder for bruk ved behandling av spesifikke sykdommer..

Biologisk informasjon om timian

miniatyr timian busk Planten er en miniatyr krypende busk. Tilhører familien Yasotkovye. Består av mange skudd som grasiøst dekker jorda. Maksimal høyde på gresset er ca 35 cm. Den nederste delen av skuddene er treaktig, rødbrun. De er litt hevet eller oppreist. Når de vokser, slår unge skudd rot og de har utilsiktede røtter..

timianbladplaterBladplatene har en avlang elliptisk form, hvis kanter er dekorert med delikat hvit villi. De er farget dypgrønn. Hvert år fra juni til august vises knopper på toppen av skuddene. Det er de som forteller folk alt om timian. Kronbladene er rosa eller lilla. Etter vellykket pollinering dannes frukt, som er mørkebrune fat ca 6 mm lange. De ligner en miniatyr -ellipse i form..

Anlegget har flere navn:

 • timian;
 • fjell timian;
 • Bogorodskaya gress;
 • Krim røkelse.

Det er omtrent 150 typer timian, som skiller seg fra hverandre ikke bare i utseende, men også i den kjemiske sammensetningen av nyttige komponenter. I sitt naturlige miljø finnes timian på steinete bakker, skogglater og sandstepper.

Beboerne kjenner ham:

 • Transbaikalia;
 • Ukraina;
 • Hviterussland;
 • Russland;
 • Fra Kasakhstan.

grønne timianstammerI folkemedisinen brukes den terrestriske delen av kulturen. Det er nøye kuttet med sekatører i perioden med frodig blomstring. Lignified elementer kastes. Planten legges ut i skyggen i et tynt lag og tørkes periodisk. Godt ventilerte rom, loft, boder og boder er egnet. Det viktigste er at temperaturen når 35 ° C. Det ferdige produktet knuses grundig og fjerner grove elementer. Som du kan se, er timian en unik urt som er verdt vår oppmerksomhet. La oss bli kjent med hennes mystiske indre komposisjon.

Planten høstes også, i små buketter, som henges i et lukket tørt rom..

Pantry av verdifulle gjenstander

pantry av verdifulle gjenstanderTimiens fantastiske helbredende egenskaper er skjult i den kjemiske sammensetningen..

Under mikroskopet så forskere mange verdifulle forbindelser:

 • vitaminer i gruppe A, B, C, K, E, PP;
 • kalium;
 • magnesium;
 • kalsium;
 • natrium;
 • fosfor;
 • jern;
 • sink.

Dette er bare et grunnleggende sett med komponenter. Kulturen inneholder en verdifull eterisk olje rik på carvacrol og tymol. Hvert stoff har kraftige bakteriedrepende egenskaper, noe som er viktig for kroppen. Tilstedeværelsen av tanniner, flavonoidpigmenter, oleanolsyre, ursolsyrer i gresset er beundringsverdig. Tross alt har de en gunstig effekt på det endokrine systemet, holder muskelvev i god form og stimulerer den metabolske prosessen..

Energiverdien til timian bestemmes av mengden karbohydrater (ca. 64 g per 100 g tørt produkt), proteiner (9,1 g) og fett (7,4 g).

https://www.youtube.com/watch?v=DlBI6L5Ktuk

Fordeler med timian og vanlige sykdommer

nyttige egenskaper av timian i et avkokPå grunn av sin unike sammensetning har urten et høyt nivå av biologisk aktivitet. Derfor brukes det til å behandle forskjellige sykdommer. De antiseptiske egenskapene til timian hjelper kroppen med å bekjempe betennelse i luftveiene. Kjemiske forbindelser ødelegger skadelige mikrober som aktivt formerer seg i bronkiene. Tilstedeværelsen av tymol i sammensetningen av timianblader gjør det mulig å nøytralisere antibiotikaresistente sopp.

forkjølelsesbehandling med timianDe gunstige egenskapene til timian er spesielt tydelig i tinkturer. De brukes til behandling av kronisk hoste når det er nødvendig å fjerne slim. Under påvirkning av kjemiske forbindelser i den medisinske væsken stimuleres utskillelsen av kjertlene i bronkietreet. Regelmessig bruk av timian tinktur bidrar til å bli kvitt hoste i lang tid.

Når stomatitt oppstår i munnhulen, hjelper hyppig skylling med avkok av aromatiske urter. Sykdommer i halsen behandles med innånding ved bruk av alkoholtinktur. De unike egenskapene til timian bidrar til rask lindring av smerter, eliminering av bakterier og en vellykket gjenoppretting..fordelaktige egenskaper av timian ved behandling av abscesser

Dermatologiske problemer løses ved hjelp av avkok tilberedt på grunnlag av aromatiske urter. De brukes til behandling av:

 • koker;
 • purulente sår;
 • kviser;
 • forskjellige typer sår.

Som regel vaskes sår med en løsning eller påføres kompresser. Aktive stoffer dreper patogene mikrober og gir dem ikke en sjanse til å komme seg. Hvilken fantastisk og nyttig egenskap av timian er gjemt i det ydmyke, jordiske gresset!

Tinktur av timian er ofte foreskrevet for behandling av gastritt, tykktarm og flatulens..

Komponentene som utgjør urten normaliserer fordøyelsessystemets naturlige mikroflora. Som et resultat har pasientene appetitt, og de blir raskt friske..

Siden timian har evnen til å lindre smerter, er det foreskrevet for slike sykdommer:

 • radikulitt;
 • nevralgi;
 • migrene;
 • nevritt.

Te laget av timiankvist hjelper til med å lindre stress. Den er full av depresjon, søvnløshet og tvangstanker..

Til tross for det store bruksområdet og fordelene med timian for kroppen, bør du konsultere legen din før bruk..

Enkle oppskrifter for en helbredende drikk

avkok av timianstilkerTradisjonelle healere bruker aktivt timian for å bekjempe ulike sykdommer.

De tilbyr enkle alternativer for å forberede en potion fra planteelementer:

 • løvverk;
 • blomsterstander;
 • rømmer.

I hvert tilfelle brukes sin egen dosering og bruk av timian i tradisjonell medisin. Vurder spesifikke sykdommer og måter å behandle dem hjemme.

Nyttige egenskaper av timian for luftveiene

gurgle med timian tinkturFaryngitt og ondt i halsen behandles med en gurgletinktur. Den er laget av tørr urt. Hell 10 g råstoff i et rent glass. Hell kokende vann over det. Dekk til med lokk og et håndkle. Insister 15 minutter. Sil og skyll munnen.

For behandling av kronisk bronkitt tilberedes stoffet på en annen måte. Hell 20 g tørr timian i en termos. Hell i varmt vann (500 ml). Insister i ca 2 timer. De filtrerer. Det tas oralt 3 ganger om dagen etter måltider.

Voksendosen er 1 ss. For barn er 1 teskje nok.

Fordøyelsesorganer

fordelaktige egenskaper av timian for fordøyelsessystemetFor å gjenopprette den naturlige mikrofloraen, tilberedes en enkel drink. Ha 2 ss hakket timian i en termos. Hell kokende vann (0,5 l). Bland godt. Lukk og la stå i ca 2,5 timer. Det tas før måltider 2 ganger om dagen. Minimumsdosen for voksne er 250 g. Du kan ta mat først etter 40 minutter. Effekten kommer etter regelmessig bruk av drikken etter 2 måneder.

Buljongen hjelper også mot kolecystitt. Den tilberedes av 10 g tørr urt fylt med varmt vann. Insister 30 minutter. Sil og drikk på tom mage 50 g tre ganger om dagen.

Ved kronisk gastritt konsumeres timianinfusjon 15 ml før måltider.

Nyttige egenskaper av timian for øyesykdommer

fordelaktige egenskaper av timian i behandlingen av grå stærVed hjelp av tinktur behandles grå stær vellykket hvis det tidlige stadiet av sykdommen er registrert.

Tinkturen tilberedes i henhold til følgende oppskrift:

 • hakket timianurt (100 g);
 • honning (0,5 l);
 • vann bad.

Ingrediensene blandes grundig i en emaljebolle. Sett opp et vannbad. Varm opp stoffet over svak varme i 1 time, mens massen omrøres kontinuerlig.

Ta 1 teskje medisin rett før sengetid. Oppbevares i kjøleskap.

Hodepine og nevrologiske lidelser

timianteTimiante vil bidra til å bli kvitt alvorlig migrene. Hell 1 ss urter i et glass. Hell kokende vann over det. Legemidlet insisteres i 40 minutter. Sil og drikk under smertefulle angrep.

klargjøring av timian knopper tinkturEtter et slag tilbyr tradisjonelle healere en tinktur av timianknopper med vodka. Du trenger 30 g tørre blomsterstander og 0,5 liter vodka eller alkohol. Komponentene kombineres i en glassburk. Dekk med et nylonlokk. Plassert i et mørkt, kjølig rom i 14 dager. Tar oralt 35 dråper etter måltider. Om nødvendig, bruk for å gni deler av kroppen som er lammet.

En drink tilberedt i henhold til denne oppskriften vil bidra til å gjenopprette hjernens arbeid etter en skade:

 • hakket timiankomponenter (2 ss);
 • kokt varmt vann (0,5 l).

timian drinkKomponentene blandes grundig i en ildfast beholder. Sett på moderat varme. Kok opp og fjern den umiddelbart fra ovnen. Dekk til med lokk. Pakk opp og insister i minst en time. Deretter filtreres drikken gjennom en tynn bomullsklut. Ta 3 ss før måltider. Behandlingsforløpet er foreskrevet avhengig av alvorlighetsgraden av skaden..

Du kan ikke ta drikken uten å konsultere en spesialist..

Neuroser og søvnløshet behandles med et enkelt avkok tilberedt i en termos. For 250 g varmt vann er 15 g tørr timian nok. Etter 30 minutter filtreres den ferdige drikken med rent gasbind. Det tas oralt, 30 ml 2 ganger daglig. Og før du legger deg – 60 ml.

Et beroligende avkok tilberedes ved å blande følgende urter:

 • timian;
 • oregano;
 • hopp;
 • klarhet;
 • Tsjernobyl;
 • innledende cap.

Hver komponent tas i 15 g. Hell 0,5 liter kokt varmt vann. Insister i ca 45 minutter. Filtrer gjennom osteklut. Drikk 50 ml om morgenen, 100 ml om kvelden.

Alkoholisme behandling

alkoholavhengighetAvhengighet av alkoholholdige drikkevarer forekommer ikke bare hos middelaldrende menn. Hun “slår” nådeløst kvinner og uerfaren ungdom. Det er forskjellige metoder for å håndtere alkoholisme, inkludert folkemetoder..

Tinkturen tilberedes på den klassiske måten. Tørre råvarer (15 g) helles med kokende vann (500 ml). Sett på et vannbad. Damp i ca 15 minutter, under kontinuerlig omrøring. Fjern fra brannen. Insister 1 time. Fortynn om nødvendig med kokt vann for å få et volum på 500 ml.

Ta 50 g av stoffet, vasket ned med 1 spiseskje vodka. Takket være dette behandlingsregimet utvikler en person en aversjon mot alkohol..

Thymol, som finnes i timian, danner en eksplosiv blanding med alkohol. Det forårsaker kvalme og noen ganger oppkast.

Nyttige egenskaper av timian i kosmetikk og matlaging

timian hår behandlingFor mange kvinner er ekstern skjønnhet et viktig aspekt ved selvbekreftelse i samfunnet. Det er for dem at det er medisinske avkok av aromatisk timian..

Et sett med urter legges i en ildfast beholder:

 • timian;
 • bjørk blader;
 • brennesle;
 • humle (kjegler).

Du bør få omtrent 20 g tørre råvarer. Deretter helles urtene med varmt vann (0,5 l) og kokes i ca 20 minutter på svak varme. Når buljongen avkjøles, gni den inn i hodebunnen 2 ganger i uken eller skyll vasket hår.

bruk av timian i matlagingTimian er et originalt krydder til ulike kjøttretter. Det legges til sauser, marinader, drinker, og brukes også i panering av fisk. I øst drysser hakket timian med forskjellige grønnsaksalater og oster..

Krydre flytende retter med krydder 15 minutter før tilberedning. Kjøtt og fisk er i kokeprosessen. Dryss salater et par minutter før servering til middag.

Forholdsregler for bruk av timian

timian er ikke alltid nyttigSom enhver medisin har timian kontraindikasjoner som er viktige å vurdere..

Først og fremst anbefaler leger ikke å ta urtetinkturer for personer som har:

 • økt surhet;
 • magesår i mage -tarmkanalen;
 • forstyrrelse av nyrer og lever;
 • forstørret skjoldbruskkjertel;
 • kronisk forstoppelse;
 • åreforkalkning av fartøyene i hodet.

I tillegg har gravide ikke lov til å ta tinkturer. Og også behandle barn under 2 år med timianbuljonger. Ved overdose vises utslett på huden i form av liten kviser. For noen mennesker forårsaker tinkturen alvorlig kvalme og til og med oppkast. Derfor bør du ikke friste “skjebnen” til å bite albuene senere..

Nå kjenner du, kjære leser, timins gunstige egenskaper og hvordan du bruker den i tradisjonell medisin. Den unike kjemiske formelen til planten åpner veien for restaurering av helse. Enkle oppskrifter for avkok og tinkturer er enkle å lage hjemme. Ordningene for bruk av medisinske legemidler er foreskrevet av eksperter. Derfor bør du ikke starte behandlingen uten å konsultere lege. Tross alt er urter likestilt med kjemikalier som brukes i tradisjonell medisin..

Hvorfor timian er nyttig for helsen – video

Previous Post
Este posibil să folosiți pepene verde pentru pancreatită, colecistită și gastrită
Next Post
Plantarea de cartofi cu un tractor cu spărgător