15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Proprietăți unice ale uleiului de ienupăr

ulei unic de ienupăr Ienupărul veșnic verde este cunoscut pentru aroma sa decorativă, rășinoasă, cu note tarte de fum și prospețime. Motivul acestui miros este uleiul de ienupăr, ale cărui proprietăți și utilizare sunt de multă vreme interesante nu numai pentru creatorii de parfumerie, ci și pentru medicii de diferite specialități, cosmetologi..

Există o mulțime de sfere în care un remediu natural cu proprietăți analgezice, fitoncidice și bactericide, tonice sa dovedit a fi cu adevărat util și, uneori, complet de neînlocuit..

Caracteristicile uleiului esențial de ienupăr

fructe de padure pentru ulei de gatit Toate uleiurile esențiale sunt obținute folosind tehnologia de distilare apă-abur. Un produs fabricat din crenguțe și boabe de ienupăr nu face excepție. Cu toate acestea, calitatea uleiului finit depinde direct de materia primă selectată. Cu cât sunt procesate mai multe fructe de pădure, cu atât este mai parfumat și mai sănătos lichidul vâscos, transparent cu o nuanță galben-verzui, cu atât aroma lui este mai strălucitoare și mai ușoară.

Un astfel de produs are o gamă completă de proprietăți utile și un domeniu de utilizare cât mai larg posibil. În uleiul esențial de ienupăr, obținut din lăstari și ace, există note de terebentină mai rășinoase și este utilizat pentru anestezie, protecție antibacteriană și insecticidă. Pentru a dezvălui calitățile de aromoterapie ale produsului, acesta este combinat cu uleiuri din diferite tipuri de citrice, rozmarin și alte plante..

Acasă, uleiul este depozitat într-un vas de sticlă, de preferință întunecat, departe de sursele de căldură și de lumina soarelui..

Proprietăți medicinale și utilizări ale uleiului de ienupăr

ramură de ienupăr cu fructe de pădurePe baza unui studiu detaliat al compoziției, a fost posibil să se afle proprietățile uleiului esențial de ienupăr, utilizarea acestuia în diferite domenii și gradul de utilitate. Se știe cu siguranță că remediul:

  • are o activitate bactericidă semnificativă și ajută la rezolvarea problemelor sistemului genito-urinar, respirator și digestiv;
  • funcționând ca un diuretic natural, ajută la eliminarea toxinelor, la eliminarea corpului de nisip și pietre, ameliorarea pufului și a greutății corecte;
  • stimulează intestinele, elimină iritația mucoasei și semnele de fermentație;
  • curăță și vindecă membranele mucoase ale nazofaringelui, ameliorează ușor durerea, dezinfectează;
  • îmbunătățește alimentarea cu sânge a țesuturilor;
  • ajută la tratarea problemelor genito-urinare, inclusiv a neregulilor menstruale.

ulei esențial de ienupărUtilizarea proprietăților uleiului de ienupăr este justificată în prevenirea bolilor respiratorii și virale sezoniere. Acest remediu va ajuta la întărirea apărării naturale a corpului, va deveni un scut activ împotriva infecțiilor nedorite..

Medicii observă că datorită capacității sale tonice, uleiul se confruntă cu slăbiciune, amețeli, schimbări de dispoziție și alte semne de stare de rău..

Produs natural fără efecte secundare:

  • ameliorează sau ameliorează semnificativ simptomele mahmurelii;
  • calmează durerea de dinți;
  • reduce intensitatea durerii în caz de probleme cu reglementările, precum și după o activitate fizică intensă.ulei de ienupăr pentru probleme articulare

Uleiul esențial de ienupăr este un bun ajutor pentru cei care suferă de ateroscleroză, care au fluctuații ale nivelului de zahăr din sânge și creșteri inacceptabile ale tensiunii arteriale.

Ulei esențial de ienupăr în cosmetologie

ulei de ienupăr pentru părÎn medicină, uleiul de ienupăr s-a dovedit bine în tratamentul anumitor afecțiuni ale pielii, inclusiv eczeme și dermatite, precum și probleme musculo-scheletice. Cosmetologii folosesc și acest remediu natural și foarte util, dar deja pentru a menține frumusețea pielii, pentru a crește tonusul țesuturilor..

Utilizările și proprietățile uleiului de ienupăr includ:

  • eliminarea focarelor de inflamație, iritație și umflare cu un curs complicat de acnee;
  • întărirea turgorului pielii;
  • activarea proceselor de recuperare;
  • alinierea reliefului și a culorii pielii;
  • îmbunătățirea circulației sângelui în țesuturi.

Beneficiile uleiului de ienupăr pe față sunt incontestabile. Dar „vindecătorul” natural are și mai multe oportunități. Uleiul, inclus în terapia anticelulitic, ajută în mod activ la refacerea structurii țesuturilor, îndepărtarea excesului de umiditate, ceea ce determină efectul „coajă de portocală”, precum și netezirea și face vergeturile și alte imperfecțiuni mai puțin vizibile..

Pentru proprietarii de ulei gras, predispus la pierderea rapidă a volumului sau a părului subțire și slab, uleiul de ienupăr este recomandat ca parte a șampoanelor, balsamurilor, măștilor sau loțiunilor. Instrumentul nu numai că reîmprospătează și întărește perfect buclele, ci are un efect pozitiv asupra activității glandelor sebacee, previne formarea mătreaței uleioase, mâncărime și disconfort.

Totul despre beneficiile uleiului de ienupăr – video

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea