15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Proprietăți unice ale uleiului de jojoba și recomandări pentru utilizarea acestuia

ulei natural de jojoba Uleiul de jojoba, ale cărui proprietăți și utilizări sunt variate datorită compoziției sale bogate, este folosit pentru rețetele de înfrumusețare de acasă. Jojoba (Simmondsia chinensis) este un arbust veșnic verde care crește în deșerturile din America de Nord, Mexic și coasta Californiei. Uleiul este extras din fructele sale prin presare și apoi adăugat la creme, măști, rujuri, parfumuri și produse pentru păr. De asemenea, poate fi achiziționat îngrijit de la farmacii sau magazine de cosmetice..

Compoziția și proprietățile uleiului

ulei de jojoba de la diferiți producători Uleiul de jojoba este o ceară vegetală groasă și galben închis. În ciuda densității sale ridicate, se absoarbe rapid și nu lasă o peliculă grasă pe piele și păr. Pe baza compoziției sale chimice, se poate presupune modul de utilizare a uleiului de jojoba și în ce cazuri va fi util:

  1. Vitamina E este esențială pentru piele. Este considerat un puternic antioxidant natural, adică protejează celulele epidermice de efectele nocive ale radicalilor liberi. Acești radicali se găsesc în aerul poluat, în săpunurile și produsele cosmetice toxice, în alimente și apă. Acestea intră în reacții chimice cu lipide, ceea ce duce la îmbătrânirea prematură și la distrugerea celulelor. Vitamina E inhibă aceste reacții și protejează structurile celulare.
  2. Acizii grași nesaturați (oleic, eicosen, docosahexasene) sunt esențiali pentru pielea uscată. Participă la metabolismul lipidelor și satură celulele cu substanțe nutritive esențiale. De asemenea, sunt capabili să rețină umezeala în piele și să prevină evaporarea. Datorită cantității mari de acid oleic, uleiul este bine absorbit și poate sta la baza preparatelor cosmetice complexe.
  3. Colagenul este un component care este implicat în regenerarea țesuturilor. Această proteină creează un fel de schelet – structura pielii. Datorită colagenului, proprietățile uleiului de jojoba și utilizarea acestuia nu se limitează la hidratarea pielii. Este utilizat în cosmetologie împotriva ridurilor și vergeturilor, inclusiv în scopuri profilactice..

Uleiul poate fi aplicat pe piele și pe păr singur sau în combinație cu alte ingrediente. Este inclus în multe preparate cosmetice – creme, unguente, emulsii, produse de îngrijire a părului.

Puteți găsi uleiuri de la diferiți producători. Dacă ambalajul indică faptul că produsul este natural, nu există nicio diferență între ele.

Modalități de utilizare a uleiului de jojoba

Uleiul cosmetic de jojoba este un produs cosmetic simplu, ușor de utilizat acasă. Îl puteți găsi în farmacii sau în magazinele de parfumuri. Sticla conține doar ulei natural, fără coloranți și parfumuri.

Uleiul de calitate are o durată de valabilitate nelimitată. Poate fi depozitat la temperatura camerei și utilizat la nevoie.

Pentru piele

ulei de jojoba antiridUleiul de jojoba nu este de obicei folosit pe față în forma sa pură, deoarece este destul de gras. Se amestecă cu uleiuri vegetale mai ușoare (struguri, piersici sau migdale). O excepție poate fi pielea foarte uscată, care are nevoie de o hidratare intensă..

Datorită efectului antiseptic și antiinflamator pronunțat, cosmetologii recomandă utilizarea uleiului de jojoba pentru acnee:

  1. În primul rând, pielea este curățată cu o loțiune obișnuită sau gel pentru spălare. Puteți folosi un exfoliant cu zahăr sau sare de mare.
  2. Uleiul este frecat în piele cu mișcări de masaj, apăsând pe zonele cu probleme.
  3. Vă puteți acoperi fața cu un prosop și așteptați până când produsul este absorbit..
  4. Excesul de ulei trebuie spălat cu apă..

Pentru pielea sensibilă predispusă la acnee, faceți un produs de curățare de casă. O jumătate de pahar de lapte cald se combină cu 20 ml ulei de jojoba și câteva picături de alte uleiuri liniștitoare (bergamotă, lemn de santal). Amestecul este frecat pe față cu un tampon de bumbac.

uleiul de jojoba este amestecat cu alte uleiuriUleiul de jojoba pentru buze le va proteja de uscare și de efectele nocive ale razelor ultraviolete în orice moment al anului. Există mai multe rețete simple bazate pe acest ingredient:

  1. 1 lingură de ulei se combină cu o jumătate de lingură de zahăr și se folosește ca scrub. Metoda recomandată pentru a îndepărta descuamarea de pe buzele crăpate.
  2. În forma sa pură, uleiul este aplicat pe buze pentru profilaxie. Va fi util în special în timpul plajei sau în sezonul rece. De asemenea, va servi ca o bază excelentă de machiaj..

Este util să combinați uleiul de jojoba cu alte uleiuri vegetale și vitamine în capsule.

De asemenea, este util să aplicați ulei de jojoba pentru vergeturi. Este bine absorbit în piele și stimulează procesele de regenerare celulară, ceea ce face ca vergeturile să fie mai puțin vizibile. Trebuie să înțelegeți că această problemă nu este doar un defect cosmetic, ci un fel de cicatrici pe piele, deci este imposibil să le eliminați complet. Cosmeticele pot reduce adâncimea vergeturilor și pot repara daunele proaspete, dar vor fi ineficiente împotriva defectelor vechi. Cel mai bun mod de a menține pielea limpede este prin prevenire, motiv pentru care multe femei folosesc ulei de jojoba în timpul sarcinii. Ingredientele active hidratează pielea, iar colagenul o face mai elastică, astfel încât vergeturile nu apar.

Pentru păr și unghii

ulei de jojoba se adaugă la produse cosmeticeUleiul de jojoba se găsește în multe șampoane, balsamuri și balsamuri. Există mai multe moduri de a-l utiliza în forma sa pură:

  1. Adăugați câteva picături de ulei pe un balsam sau mască de păr, distribuiți amestecul pe părul curat și umed și lăsați-l timp de 10-10 minute.
  2. Pentru părul foarte uscat, poate fi folosit zilnic. Uleiul este aplicat pe pieptene, iar buclele sunt pieptănate. Metoda este potrivită pentru proprietarii de păr lung, indisciplinat..
  3. Uleiul de jojoba poate fi folosit singur ca mască. Trebuie încălzit într-o baie de apă, frecat în rădăcinile părului cu degetele și distribuirea restului cu un pieptene pe toată lungimea. După o oră, părul trebuie spălat cu șampon, altfel va rămâne strălucitor uleios..

Uleiul de jojoba pentru gene este folosit astfel încât să crească mai repede și să nu cadă. Pentru a face acest lucru, trebuie să utilizați o perie de rimel curată și să distribuiți uleiul de la mijloc până la vârfurile genelor. Nu-l aplicați pe rădăcini, altfel poate pătrunde în ochi, poate crea un film gras și poate provoca iritații. După 20-30 de minute, reziduurile care nu au fost absorbite sunt îndepărtate cu un tampon de bumbac.

Merită să alegeți produse cosmetice naturale cu adaos de uleiuri, fără coloranți și alergeni..

Cosmetologii recomandă utilizarea uleiului de jojoba pentru sprâncene. Sprâncenele groase și naturale sunt la modă, dar produsele cosmetice, produsele colorante și factorii de mediu le fac rare și incolore. Uleiul restabilește structura părului, făcându-l mai puternic și mai lung. Poate fi aplicat noaptea fie singur, fie amestecat cu alte uleiuri vegetale și vitamine..

Uleiul de jojoba pentru unghii este un mod ușor și accesibil de a le menține puternice. Unghiile devin fragile din cauza lipsei de umiditate, vitamine și minerale, lacuri și efectele temperaturilor scăzute sau ridicate. Uleiul este absorbit în placa de unghii și îl hidratează, în timp ce vitaminele ajută la întărirea acestuia. Se freacă în unghii și cuticule cu mișcări de masaj, după care trebuie evitat contactul cu detergenți, praf de spălat și alte medii agresive. Dacă trebuie să faceți treburile casnice, puteți purta mănuși de cauciuc.

O sticlă de ulei de jojoba se păstrează cel mai bine în baie. Deci, va fi posibil să îl utilizați după fiecare spălare manuală, ceea ce va accelera semnificativ procesul de refacere a unghiilor..

Contraindicații și efecte secundare

uleiul de jojoba este depozitat într-un recipient de sticlăUleiul esențial de jojoba nu are contraindicații și nu are efecte secundare. Trebuie efectuat un test individual de sensibilitate înainte de prima utilizare. O cantitate mică de ulei se aplică pe pielea antebrațului și reacția pielii este monitorizată. Roșeață, erupții cutanate, mâncărime și umflături indică o reacție alergică.

Păstrați uleiul într-un recipient de sticlă la temperatura camerei. Perioada de valabilitate a acestuia este nelimitată.

Gama largă de proprietăți ale uleiului de jojoba și utilizarea acestuia se justifică prin compoziția sa chimică complexă. Producătorii îl adaugă la bine-cunoscutele produse de îngrijire a pielii și a părului, precum și la produsele cosmetice decorative. Uleiul poate fi cumpărat și în forma sa pură și se pot face măști și creme de casă pe baza acestuia. Nu conține coloranți sau parfumuri și este potrivit pentru toate tipurile de piele. De asemenea, poate ajuta la reducerea adâncimii ridurilor și a vergeturilor, la eliminarea acneei, la refacerea părului cu aspect sănătos și strălucire..

Interesant despre uleiul de jojoba – video

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea