15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi studerer prinsessens nyttige egenskaper og kontraindikasjoner for bruk

nyttige egenskaper til prinsessen og kontraindikasjoner Prinsessens gunstige egenskaper og kontraindikasjoner skyldes dens rike rike sammensetning. Planten har lenge blitt brukt i folkemedisin. Planten er en flerårig busk med lav høyde. Areolas for fordelingen av prinsene – Nord -Amerika og Europa, de sibiriske vidder og Fjernøsten.

Hva er en plante

prinsessen blomstrer Hva er en prinsesse? Det er en flerårig plante som vokser i de nordlige områdene, mye sjeldnere kan den bli funnet i regioner med et varmere klima. I tillegg til det allment aksepterte, har bæret flere populære navn (khokhlushka, arktisk bringebær, mamura og andre). Den lave populariteten til dette bæret er forbundet med særegenhetene ved dets vekst. 40 kjente plantearter.

Hvis vi vurderer beskrivelsen av prinsessen, er planten ikke iøynefallende. Høyden på stauden er omtrent 30 cm. Den har teksturerte grønne blader, blomster er opptil 20 mm i diameter, fruktene ligner bringebær i form og farge, og i smak ligner de jordbær og ananas.

Sammensetning, nyttige egenskaper til prinsessen og kontraindikasjoner

friske bær prinsesse og en drink

Bærene til prinsessen har en sammensetning mettet med nyttige stoffer:

 • vitamin C;
 • karbohydrater;
 • fruktose;
 • tanniner;
 • eteriske oljer, etc..

Bærene brukes vanligvis ferske. De beholder ikke den maksimale mengden næringsstoffer, har en velduftende aroma og behagelig smak. I prinsens matlaging brukes den i desserter for tilberedning av likører og likører..

Indikasjoner

prinsesse som vanndrivende

I folkemedisin brukes frukt for følgende effekt:

 • styrke kroppens forsvar;
 • vanndrivende;
 • antiinflammatorisk;
 • antipyretisk.

I tillegg til bær, kjennetegnes flerårige blader av nyttige egenskaper, som tørkes og deretter brukes til å forberede styrkende vitamin -te for forkjølelse og for å øke immuniteten. Bærene på planten har en behagelig smak – de kan brukes i kosttilskudd og for å slukke tørsten.

Prinsessen brukes til å behandle en rekke sykdommer:

 • gikt;
 • urolithiasis;
 • revmatisme;
 • lavt hemoglobin;
 • diaré;
 • forkjølelse;
 • bronkitt, etc..

Bæret er nyttig for voksne og barn i form av juice, te, fruktdrikker. Friske arktiske bringebær kan spises med fløte og iskrem.

Kontraindikasjoner

Prinsessen har mange nyttige egenskaper, og det er praktisk talt ingen kontraindikasjoner. Unntaket er økt individuell følsomhet for bær..

Anskaffelsesregler

prinsen har modnetDe medisinske egenskapene til Khokhlushka er også bevart i emnene. Høsten er på topp midt på sommeren. Bærdyrkerne samler blader og bær. Spesiell oppmerksomhet rettes mot samlingen av delikate bær. For transport av frukt brukes vanligvis kurvkurver..

Tørking

plukke bærDe innsamlede råvarene tørkes best i skyggen utendørs. For dette er fruktene separat, og separat er bladene lagt ut i ett lag på en horisontal overflate. For at bladene og bærene skal tørke jevnt ut, snus de av og til.

Under gunstige forhold tørker bladene ut på 3 dager, og bærene – om 7.

Et alternativt alternativ for tørking er spesielle elektriske tørketromler og en ovn. Tørking i ovnen utføres ved en minimumstemperatur i flere timer..

Fryser

bær for frysingFrysing av bær er en god måte å bevare maksimal mengde næringsstoffer på. Før du legger i fryseren, bør du skylle bærene, fjerne de ødelagte og tørke de som er beregnet for høsting ved å legge dem på en sil eller i et dørslag. Tilberedte bær helles i frysebeholdere og plasseres i kulden.

Hvis bærene er frosset, lagt ut i ett lag, og bare deretter hellet i en beholder, vil de frosne fruktene bedre beholde formen, de vil ikke holde seg sammen.

Andre anskaffelsesmetoder

I tillegg til ovennevnte tilberedningsmetoder, lager de syltetøy av prinsessen, lager kompoter for vinteren og tinkturer. Men det må huskes på at varmebehandlede bær mister en betydelig del av næringsstoffene..

Oppskrifter på tradisjonell medisin

blader og bær av en prins i folkemedisinDet er et stort antall oppskrifter basert på prinsessens inntreden. Til tross for prinsessens gunstige egenskaper, er en kontraindikasjon en allergi mot dette bæret..

Te

te med prinsessenBladene til prinsessen, høstet om sommeren, kan med hell brukes hele året for å lage aromatisk te. For en porsjon av drikken må du ta en spiseskje av den tørre komponenten og helle et glass kokende vann.

Denne teen brukes for sykdommer i øvre luftveier, influensa og i den kalde årstiden for generell styrking av kroppen. For at drikken skal kunne tilføres, bør den pakkes inn og settes til side i en time. Først da vil den være klar til medisinsk bruk..

Den resulterende buljongen kan påføres ikke bare internt, men også eksternt – for sårheling, som komprimerer.

Juice

jenta drikker juice fra prinsessenFerskpresset arktisk bringebærjuice er bra for både voksne og barn. Det slukker ikke bare tørsten, men reduserer også varmen, og metter også kroppen med nyttige stoffer og vitaminer. Dessuten er bruken begrunnet for diaré..

Tinktur av blader for gastritt

prinsesse blader for tinkturKolitt, enterokolitt og gastritt krever spesifikk behandling og et strengt kosthold. Etter avtale med den behandlende legen kan du bruke en konsentrert tinktur av de flerårige bladene.

Til matlaging trenger du:

 • 1 kopp kokende vann;
 • 3 ss blader.

Komponentene blandes, dekkes med lokk og infunderes i 2 timer. Etter siling er tinkturen klar til bruk: 50 gram tre ganger om dagen etter å ha spist.

Tinktur av bær for å gurgle halsen og munnen

Tinkturforberedelsesprosedyre:

 1. En spiseskje tørkede bær tilberedes.
 2. Fruktene helles med et glass kokende vann.
 3. Insistere ¼ timer.

Det er nødvendig å gurgle halsen med tinktur flere ganger om dagen. Etter prosedyren er det tilrådelig å ikke spise eller drikke noe i minst en halv time..

Tinktur av bær for gastrointestinale sykdommer

Forbered en tinktur med en hastighet på to glass kokende vann for 3 ss bær. For å forbedre fordøyelseskanalen, blir infisert og anstrengt tinktur tatt i en tredjedel av et glass tre ganger om dagen før måltider.

Tinktur av bær for å øke immuniteten

For generell styrking av kroppen og forbedring av resistens mot virussykdommer, tilberedes en tinktur i henhold til den forrige oppskriften og brukes til terapi 3 ganger om dagen for ½ briller.

Prinsen i hjemmekosmetologi

Friske bær kan brukes til å tilberede næringsrike masker hjemme. En av de mest effektive er et foryngelsesmiddel tilberedt på grunn av rømme, prinsesse og cottage cheese. Sammensetningen, blandet til en homogen tilstand, påføres på renset hud og vaskes etter et kvarter med varmt vann.

Masker tilberedt på grunnlag av bær kan ikke lagres. De skal brukes umiddelbart etter tilberedning..

Når du høster bær og blader og lager drikke av dem, kan spørsmålet dukke opp, er prinsessen giftig eller ikke, hvis den blir samlet i naturen? Frukt og blader av planten er ikke farlige når de spises. Som et lager av næringsstoffer, vil denne planten bli et hyggelig og velsmakende tillegg til kostholdet til barn og voksne..

Fordelene med bær og blader av prinsessen – video

Previous Post
Este posibil să folosiți pepene verde pentru pancreatită, colecistită și gastrită
Next Post
Plantarea de cartofi cu un tractor cu spărgător