15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hva slags frukt er kumquat og hva er fordelene for kroppen

kumquat Kumquaten blir noen ganger forvekslet med en merkelig slags mandarin, men det er en egen frukt. Det tilhører sitrusfrukter, har enorme fordeler for kroppen, men vi må ikke glemme begrensningene. Uforsiktig spising av eksotiske frukter kan føre til negative konsekvenser.

Kumquat – hva er denne frukten

deilig aromatisk kumquat En eviggrønn plante under dette navnet tilhører en stor familie av sitrusavlinger. Den når en høyde på 4 m. Det dyrkes 6 varianter, i tillegg til flere hybrider. Han kom til Europa i andre halvdel av 1800 -tallet..

Kumquat brukes til matlaging på mange restauranter rundt om i verden. Det er en integrert del av forskjellige desserter..

Fargen på kumquat ligner en oransje, men mye mindre. Det er frukt av varierende fargeintensitet: fra lysegulaktig til dyp oransje. Kumquat er ikke større enn plommen, den er den samme ovale. Vekten til en frukt er ikke mer enn 30 g. Skallet er ikke veldig tykt, men det er ganske spiselig. Hvis du ikke liker skallet, kan du tørke det og legge det til svart eller grønn te..

I midten er det flere frø fra 4 til 7 stykker, mengden masse er liten. Huden har en søtlig smak med en merkbar stringens, og midten av frukten har en uttalt surhet. Beina er også spiselige, men litt bitre. Aromaen av frukten er litt som lime..

Disse fruktene konsumeres ferske eller tørkede, tørkede. Som sådan smaker de akkurat som tørket mandarin. Hvis fruktene er røde, er det bedre å ikke kjøpe dem: den lyse fargen er et resultat av kjemisk behandling.

Hva er sammensetningen og kaloriinnholdet i kumquat

lavkalori fersk kumquatI naturlig form har frukten en lav energiværdi på 75 kcal per 100 g, inneholder opptil 2% proteiner og omtrent 9% karbohydrater. Fettinnholdet er ubetydelig – ikke mer enn 1%. Fuktighetsinnholdet i kumquat er omtrent 80%.

Når du kjøper en kumquat, må du ta hensyn til tilstanden til skallet. Frisk og sunn frukt vil ha et skinnende og glatt utseende..

Hvis fruktene tørkes, øker kaloriinnholdet sterkt på grunn av fjerning av fuktighet – opptil 280 kcal, og enda mer for kandiserte frukter, opptil 320 kcal per 100 g.

Sitrusfrukter inneholder:

 • sammensetning av essensielle oljer;
 • mettede og umettede fettsyrer;
 • pektinforbindelser;
 • karotenoid lutein;
 • Sahara;
 • en stor mengde vitaminer, spesielt mye askorbinsyre, mye karoten og tokoferoler, vitamin P og gruppe B.

Av mineralene er det kalium og natrium, kalsiumforbindelser, det er magnesium og jern, samt molybden med sink.

kumquat dessertDe fleste av de fordelaktige mineralene finnes i skallet av frukten, og det er derfor den spises uten å skrelle den først. Under tørkeprosessen fordamper bare fuktighet, de verdifulle komponentene i kumquat forsvinner ikke, derfor er de ikke mindre nyttige når de tørkes i hel form eller i biter.

Hvorfor er kumquat nyttig?

sunn og velsmakende kumquatDen rike vitaminsammensetningen, vellykket supplert med mineraler og essensielle oljer, og en overflod av kostfiber, gjør denne frukten veldig nyttig. Påfør det internt og eksternt.

Kumquat -frukt som ble plukket for noen uker siden mister halvparten av vitaminene og mineralene.

Slik kan du bruke den:

 1. Hvis du vrir fruktene med honning i en kjøttkvern eller i en blender, vil en slik blanding raskt kurere hoste, ondt i halsen, forkjølelse..
 2. Frisk frukt eller juice fra dem er et kraftig konsentrat av vitamin C, som forhindrer vinterplager og gir høy immunitet.
 3. Hvis du har en bakrus om morgenen, er det nok å spise 2 ferske kumquats.
 4. Karoten og lutein beskytter øynene mot grå stær.
 5. På grunn av det betydelige fiberinnholdet, brukes fruktene for vekttap, renser kroppen for giftstoffer, overflødig kolesterol, stråling.
 6. Bruk kumquat for å senke blodsukkeret.
 7. Bare et par frukter vil redde deg fra tyngden i magen som oppstår når du spiser for mye.
 8. Frukten er god mot kvalme. Hvis du ikke er allergisk mot det, kan det i små porsjoner konsumeres under graviditet for å eliminere symptomene på toksikose.
 9. Fersk juice brukes til å tørke de stedene som er rammet av en soppinfeksjon.
 10. På grunn av tilstedeværelsen av kalium er dette produktet godt for hjertet.
 11. Tørket eller tørket, det er gunstig å spise det mot forstoppelse..
 12. Ved daglig bruk vil frukten gi livskraft, gi kroppen B -vitaminer, noe som er viktig for normal funksjon av nervesystemet.

I tillegg til frukt, er essensielle oljer av planten mye brukt til SPA -økter eller innånding. Fruktjuice tilsettes sammensetningen av masker, det hjelper å takle fregner og pigmenterte områder. Når den konsumeres internt, fremmer frukten også en jevn hudtone, senker aldringsprosessen.

Ulemper med kumquat

kumquat oljeSom ethvert produkt er kumquat ikke feilfritt, og hvis det brukes feil, kan det være skadelig. Dette skyldes først og fremst at det ikke blir rengjort. Det er viktig å vaske de oransje fruktene grundig før du spiser. Dosering bør observeres.

En voksen bør ikke spise mer enn 8-9 ferske kumquats eller mer enn 130 g kandisert frukt fra den per dag. Det er bedre å spise mer enn 2-3 frukter om gangen..

Som alle sitrusfrukter tilhører tørket kumquat sterke allergener, individuell intoleranse er funnet for den. Hvis en person har et sår, gastritt eller andre alvorlige gastrointestinale problemer, er det best å slutte å bruke det. Det er mange organiske syrer i kumquat, som provoserer en økning i surhet..

Pasienter som lider av diabetes bør først konsultere legen sin. I denne sykdommen er kandiserte frukter kontraindisert, frisk frukt er tillatt i en liten dose. Eksotiske frukter bør ikke konsumeres av kvinner under amming.

Ikke begrens deg til bare mandariner og appelsiner. Tørket kumquat er et deilig og utrolig sunt utvalg av sitrusfrukter. Men det bør innføres i kostholdet ditt nøye, slik at det ikke er allergier og andre ubehagelige symptomer..

Fantastisk kumquat på sommerhuset deres – video

Previous Post
Este posibil să folosiți pepene verde pentru pancreatită, colecistită și gastrită
Next Post
Plantarea de cartofi cu un tractor cu spărgător