15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Egenskaper og anvendelser av jasminolje i medisin og kosmetologi

egenskaper og bruk av jasminolje Jasminblomsten kalles nattens dronning for sin utsøkte duft, som er sterkere etter midnatt. De terapeutiske egenskapene og bruken av jasminolje som et afrodisiakum er kjent. En veldig intens blomsterduft virker på det følelsesmessige og fysiske nivået: det beroliger, løfter humøret, fremkaller en følelse av tillit, eufori.

Essensielle oljegenskaper

jasmin essensiell olje Jasmine i øst regnes som en hellig blomst av månen og Venus, et symbol på femininitet. Duften av planten i India er ofte forbundet med kjærlighet, erotikk og forførelse. Jasminoljemassasje er nevnt i Kamasutra. Siden 1000 -tallet har arabere brukt velduftende blomster for å fremheve brudens renhet ved et bryllup..

Kronbladene utsettes ikke for dampdestillasjon, men ekstraheres med n-heksan. For produksjon av 1 liter absolutt er det nødvendig med omtrent 1000 kg eller omtrent 8 millioner blomster. De mest verdifulle råvarene fås ved foten av Himalaya, Kashmir og Sør -Kina. Jasmine vokser i Egypt, Spania, Portugal og Frankrike.

jasminblomsterBlomstene til Jasminum officinale og J. grandiflorum høstes for hånd om natten eller tidlig om morgenen, før solen går opp. Kronbladene har en sterk aroma på denne tiden av døgnet, på grunn av det økte innholdet av flyktige stoffer. Egenskaper og bruksområder for jasmin essensiell olje er avhengig av ingrediensenes rikdom.

Duftende flytende jasminolje – den universelle helbrederen for sjel og kropp.

Viktige biologisk aktive ingredienser:

  • jasmon er en terpenoid som utgjør bare 5% av det totale volumet av det absolutte;
  • benzylacetat – 18-28%;
  • benzylbenzoat (14-21%);
  • linalool (3-8%);
  • isofytol (3-6%);
  • fytol (6-12%;
  • squalen (2-6%).

De viktigste egenskapene og bruksområdene for jasminolje er også avhengig av innholdet av indol, geraniol, nerol, vanillin, eugenol. Mange komponenter har en antiseptisk, antibakteriell, soppdrepende effekt.

Psykologisk effekt

jasminolje lindrerBlomsten ble opprinnelig hentet fra Nord -India, hvor den har blitt brukt som et afrodisiakum i mange århundrer. Jasmin essensiell olje har en sanselig myk, søt, eksotisk blomsterduft. Forskere har funnet ut at midlet stimulerer produksjonen av lykkehormonet – endorfin, som er ansvarlig for utseendet på positive følelser. Lavt hormonnivå er forbundet med depresjon, humørsvingninger.

For en sensuell massasje, bare bland 2 dråper jasminolje og 50 ml baseolje.

Forførende aroma motvirker depresjon, depresjon. Lukten hjelper til med å kvitte seg med byrden av negative følelser, angst og nervøs spenning, og gir en god søvn. Biokjemikere har funnet ut at jasminolje virker på de samme reseptorene som benzodiazepiner (beroligende midler), barbiturater. Samtidig avslører middelet sensualitet, øker libido.

Terapeutisk effekt

jasminolje som et terapeutisk middelMengden fysiologisk aktive estere i jasminolje er høy. Dette skyldes egenskapene og bruken av jasminolje for symptomene på forskjellige sykdommer..

Jasmin inneholder hormonlignende stoffer som fungerer som kroppens egne hormoner. Bruken av jasminolje for gynekologiske problemer er basert på denne egenskapen..

Jasminolje:

  • har en krampestillende effekt;
  • bidrar til å redusere intensiteten av menstruasjonssmerter;
  • lindrer symptomer på overgangsalder;
  • lindrer hodepine.

Jasmine brukes til å massere magen og korsryggen. Noen dråper essens tilsettes en bærerolje, for eksempel søte mandler. Hvis nervøs utmattelse oppstår, utvikler depresjon seg, tilbered deretter en blanding for en aromalampe fra 3 dråper jasmin, 2 dråper irisoljer og 3 dråper bergamot.

Studier har vist de positive effektene av jasmin på nervesystemet. Med forskjellige påføringsmetoder – inhalering av dampene i en aromalampe, gnidning i huden – hjertefrekvens, blodtrykk, stressrespons, pust er normalisert.

Egenskaper og påføring av jasminolje for hud, hår

jasminolje for hud og hårAbsolutt er egnet for tørr, fet, betent og irritert hud. Oljen fremmer cellefornyelse, styrker vev. Produktet har utpreget beroligende og antiseptiske egenskaper. Eterisk olje tilsettes kremer, ansiktsmasker.

De resulterende komposisjonene:

  • ha en antibakteriell effekt;
  • hjelpe bli kvitt hudormer, akne og andre inflammatoriske sykdommer i huden.

Påfør jasminolje i ansiktet for falming, treg, aldrende hud. Produktet bekjemper rynker, ettersom det gir bedre blodtilførsel til dermis. Forbedret hudnæring bidrar til økt tone, rask celledeling og foryngelse.

Jasminolje brukes tradisjonelt til å behandle sprøtt, tørt hår. Jasmon og andre ingredienser trenger inn i røttene og stilken, styrker og gjenoppretter håret.

Takket være bruken av jasminolje på håret, blir de elastiske, silkeaktige igjen..

Forebyggende tiltak

moderat bruk av jasminoljeJasminolje brukes eksternt. Den duftende væsken blandet med basesammensetningen har en mild effekt på huden. Imidlertid ikke overdose, da irritasjon kan oppstå..

Jasmin essensiell olje er ikke ment å tas i munnen.

En sensitivitetstest anbefales før første gangs bruk. En dråpe av sammensetningen påføres albuens indre fold eller huden bak øret. Hvis du er allergisk mot jasmin, vil rødhet, blemmer, kløe dukke opp innen 15-60 minutter.

Jasminolje har blitt brukt siden antikken for å øke libido, bli kvitt depresjon, angst og depresjon. En duftende væske tilsettes et hud- og hårpleieprodukt. Jasmine lukter ikke bare godt, men bekjemper også plager. Spesielt nyttig for kvinner.

Funksjoner ved bruk av jasmin essensiell olje – video

Previous Post
Este posibil să folosiți pepene verde pentru pancreatită, colecistită și gastrită
Next Post
Plantarea de cartofi cu un tractor cu spărgător