15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Egenskaper og bruksområder for mandarin eterisk olje

Mandarinolje Mandariner, som spredte seg rundt om i verden fra Kina, har blitt en av favorittene av sitrusfrukter i mange land, og i Russland blir de praktisk talt ansett som et symbol på nyttår som nærmer seg. Faktisk modnes hovedhøsten av disse søte saftige fruktene når kulden treffer landet. Mandariner gir derimot en følelse av feiring og glede, og en betydelig fordel ved å skape en slik atmosfære tilhører den essensielle oljen, som er hentet fra skallet av appelsinfrukter..

Stoffet tar helt over denne fargen og den søtlige delikate lukten fra fruktene, derfor kan ikke oljen fra denne typen sitrus forveksles med andre. Og de visste om de fordelaktige egenskapene og bruken av essensiell olje fra mandariner i antikken og brukte den dyrebare væsken ikke bare for å aromatisere rom og som en parfyme for potions, men også for å stimulere fordøyelsen, behandle betennelser og forbedre søvn..

I dag, takket være den godt studerte komplekse sammensetningen, kan vi snakke om en bredere medisinsk og kosmetisk bruk av mandarinolje og de betydelige fordelene som dette produktet kan gi for menneskers helse. Den positive praksisen med å dyrke fruktmandariner hjemme gjør det mulig å bruke miljøvennlige frukter for å forbedre helsen til alle familiemedlemmer.

Mandarin essensiell oljesammensetning

Eteriske oljer hentet fra naturlige plantematerialer er ekstremt verdifulle og har vanligvis et bredt spekter av fordeler..

Sunn olje er hentet fra mandarinfrukter Mandarinolje er intet unntak. På tidspunktet for oljeproduksjonen akkumulerer mandarinskallet opptil 2% av den verdifulle oljen, mens produktet oppnådd ved kaldpressing beholder alle aktive stoffer helt.

Frukt som finnes i skallet inkluderer for eksempel limonen med sterke antiinflammatoriske egenskaper, karyofyllen, alfa- og betapinener, myrcene og kamfen. Citral går fra zest til olje, som også forhindrer utvikling av infeksjoner, linalool og nerol, geraniol, aromatiske alkoholer og syrer, aldehyder og mange andre bioaktive stoffer. Det er ganske naturlig at på grunn av denne sammensetningen og egenskapene brukes essensiell olje av mandarin på mange medisinske felt, innen kosmetologi og i parfymeindustrien..

Nyttige egenskaper og bruk av mandarinolje

Mandarinolje vil bidra til å øke tonen og forbedre trivselDet er interessant at det er om vinteren, når en person ekstremt mangler sollys, varme og vitaminer, at eterisk olje av mandarin rett og slett blir en uerstattelig assistent for:

  • forbedre trivsel og øke tone;
  • aktivering av kroppens beskyttende funksjoner, bedre assimilering av vitaminer;
  • økt appetitt og stimulering av fordøyelsesprosesser;
  • renser kroppen for giftstoffer.

Og disse er langt fra alle mulighetene og bruksområdene for mandarinolje. Naturproduktet har en lys antiseptisk og soppdrepende, deodoriserende og antispasmodisk effekt. Olje er i stand til å aktivere metabolske prosesser, forbedre blodtilførselen til vev, og motvirke akkumulering av overflødig væske og fjerne vann fra kroppen, den kan brukes i kampen mot overvekt.

Virkningen av mandarinolje, i motsetning til andre lignende produkter, er mye mildere og har nesten ingen kontraindikasjoner.

Mandarinolje har blitt brukt med hell i pediatriI moderate doser kan den til og med brukes av gravide, så vel som brukt i barnelege. Mandarin eterisk olje er et kraftig aromaterapimiddel som hjelper deg raskt og uten konsekvenser å takle stressende situasjoner, sesongens depresjon og tretthet. På den ene siden har oljen en stimulerende effekt på nervesystemet, og på den annen side reduserer den irritabilitet og oppmuntrer forsiktig..

Måter å bruke mandarinolje på

Mandarin eterisk olje brukes til å normalisere søvn.Ikke bare er mandarinolje mye brukt, det er mange måter å dra fordel av dette produktet. Avhengig av de eksisterende sykdommene og ønsket resultat, brukes den essensielle oljen ved innånding og bad, ved hjelp av dette stoffet utføres massasjer og hårmasker lages. Mandarinolje kan tas oralt og sprayes rundt i rommet for å skape en frisk, hyggelig atmosfære. Denne nyttige komponenten er beriket med ferdige og hjemmelagde kosmetikk og parfymer..

Mandarinoljekrem, badesalt og sjampo er mer effektive.

En massasje med noen dråper olje i et basisprodukt bidrar til å stramme huden, redusere forekomsten av cellulitter og redusere risikoen for strekkmerker hos gravide. Egenskapene til mandarin eterisk olje er også gjeldende for søvnløshet. I dette tilfellet hjelper innåndingsforløp med dette stoffet godt. Videre normaliserer oljen ikke bare søvn, men lindrer også tegn på overarbeid, begynnende stress eller depresjon. Som innånding er bruk av mandarinolje effektivt i forebygging og behandling av sesongens forkjølelse og virussykdommer..

Forbedre appetitten og aktivere alle kroppssystemer, er et naturlig middel uunnværlig for å komme seg etter sykdom.

Noen dråper mandarinolje kan lindre nervøsitet.Hvis du lider av hodepine, påføres mandarinolje lokalt. En dråpe av en blanding av denne komponenten, geranium og bergamotolje, påføres pekefingrene og gnis inn i tinningene. Eterisk sitrusolje, inkludert mandariner, kan tas oralt. For å gjøre dette, tilsett et par dråper olje til juice, urteavkok eller varm te. Deilig og sunn terapi:

  • hjelpe bli kvitt nervøsitet;
  • stimulerer fordøyelsen;
  • lindrer menstruasjonssmerter forsiktig;
  • vil redusere ubehag og magesmerter forbundet med fordøyelsesbesvær.

Det eneste kravet for et slikt inntak av olje er ekstrem forsiktighet og måtehold, siden en overdreven dose av stoffet kan irritere slimhinnene..

Påføring av mandarinolje på hår og hud

MandarinzestFor kosmetiske formål brukes mandarinolje til:

  • opprettholder hudtonen;
  • regulering av talgproduksjon;
  • lindrer irritasjon og bekjemper foci av betennelse;
  • forbedre hudens kvalitet, inkludert utjevning av pigmentering og hudfeil.

Mandarinolje brukes til pleie av fet, moden og porøs hud.

Dette middelet er effektivt for behandling av akne og betennelse, pigmenteringsforstyrrelser, uttrykkslinjer og ødem. Ekstern bruk av olje innebærer:

  • bruk av kompresser og masker med dette aktive stoffet;
  • tar aromatiske bad med olje;
  • gjennomføring av massasjer;
  • tilsetning av en liten mengde olje til produkter som brukes i dagliglivet, for eksempel fløte, melk for å fjerne sminke eller toner.

Siden mandarinolje har effekt på huden, kan denne komponenten ikke bare introduseres i produkter for ansikt eller kropp, men også for hår. Et par dråper er nok for en enkelt porsjon sjampo eller balsam..

På samme tid er mandarinolje for hår nyttig som et middel som bekjemper overflødig oljighet, styrker røttene og forhindrer vekst av sopp som fører til seboré. Hårmasker og forfriskende tonika er laget på grunnlag av essensielle oljer, som, i tillegg til mandarinolje, inneholder urte -avkok og andre naturlige ingredienser..

Koke sminkefjerner med mandarinolje – video

Previous Post
Este posibil să folosiți pepene verde pentru pancreatită, colecistită și gastrită
Next Post
Plantarea de cartofi cu un tractor cu spărgător