15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Om fordelene og farene ved jordskokksknoller for menneskekroppen

Voksende jordskokk Høye jordskokkplanter som er synlige langt borte er vanskelig å gå glipp av på sommerhuset. Ikke bare er knollene i denne avlingen i ernæringsegenskaper ikke dårligere enn poteter, fordelene med jordskokk og skadene ved dårlig gjennomtenkt bruk av produktet har vært godt studert i lang tid..

Den innfødte amerikanske arten hjemme ble dyrket for flere tusen år siden av lokale stammer. Jordskokk ga essensiell mat, slitesterk fiber til matter og klær. I dag har verdien av planten blitt bevart. Saftige, søte, stivelsesholdige knoller som veier fra 20 til 100 gram er perfekt lagret og kan tjene som et komplett matprodukt fra høsten til neste høst.

De nyttige egenskapene til jordskokk er ikke begrenset til evnen til å tilberede deilige kulinariske retter. En av de viktigste fordelene med kulturen er den utrolige helbredende kraften til knoller..

Sammensetning og nyttige egenskaper av jordskokk

Ferske knoller er en kilde til askorbinsyre, vitamin B1, B2, B6, A og PP Hvis det i århundrer var mulig å snakke om den terapeutiske effekten bare på grunnlag av observasjoner og på et innfall, har forskere i dag tatt legenes side. Den biokjemiske analysen av jordskokk viste at de beskjedne knollene, som smaker som kålstubbe, inneholder rekordmange aktive stoffer og forbindelser..

Hvordan er jordskokk nyttig? Hvilke stoffer gir folk og offisiell medisin den nærmeste oppmerksomheten??

Ferske knoller er en kilde til askorbinsyre, vitamin B1, B2, B6, A og PP. Jordskokk anses med rette som leder blant rotavlinger og knoller når det gjelder innholdet i et element som er ekstremt viktig for mennesker – jern. Regelmessig forbruk av knoller hjelper til med å dekke behovene for kalium og kalsium, fosfor og natrium, magnesium og silisium. Alle disse mikro- og makroelementene er inneholdt i tilstrekkelig store mengder, noe som bestemmer produktets aktive effekt på menneskers velvære..

Derfor er de fordelaktige egenskapene til jordskokk eller jordpære, som planten ofte kalles av sommerboere og tilhenger av en sunn livsstil, etterspurt med mangel på visse elementer i kroppen:

 1. Systematisk kaliummangel kan for eksempel føre til utvikling av nevralgi.
 2. Å miste kalsium, tenner og bein begynner å forfalle.
 3. Magnesium er uunnværlig for arbeidet og utviklingen av hjertemuskelen, og opprettholder aktiv nervøs aktivitet.
 4. Natrium er ansvarlig for metabolske prosesser, og dets mangel fører til forstyrrelser i fordøyelsen og genitourinary systemet, til anfall og andre negative konsekvenser..
 5. Mangan, som påvirker vekst, bloddannelsesfunksjon, aktivitet i gonadene.
 6. Jernmangel fører til endringer i blodkvaliteten og til en forringelse av oksygentilførselen.
 7. Inntaket av silisium forhindrer utvikling av åreforkalkning og andre plager forbundet med metabolske prosesser.

I tillegg kommer fiber, pektiner, proteiner, organiske syrer, sukker og verdifulle aminosyrer som har antioksidantegenskaper inn i kroppen med knoller og retter fra dem..

Ved å passere gjennom fordøyelseskanalen renser fiber, som en børste, tarmveggene og tar ikke bare med seg giftstoffer, men også overflødig kolesterol som er skadelig for kroppen. Som et resultat av regelmessig inntak av knoller, reduseres risikoen for åreforkalkning, og avføringsprosessen blir bedre..

På grunn av jordskokkens evne til å ha en gunstig effekt på tarmmikrofloraen, kan vi snakke om effektiviteten av de medisinske egenskapene til jordskokk for dysbiose, dyspepsi og andre fordøyelsesforstyrrelser.

Knollretter kan inkluderes i dietten for å forhindre forverring av gastritt og pankreatitt. Jordskokk hjelper ikke bare skadelige stoffer med å forlate kroppen i tide, den undertrykker den vitale aktiviteten til slike typer mikroflora som stafylokokker, salmonella og enterokokker.Fruktene av t opinambur inneholder plantestoffet inulin

En slags “stjerne” i jordskokk er inulin, et plantestoff som ligner mye på insulin. Tilstedeværelsen av en forbindelse, hvis innhold i tørrstoff når 20%, bestemmer den aktive bruken av jordskokk ved diabetes mellitus, men legenes interesse er ikke begrenset bare til inulin.

Den lange listen med aminosyrer som finnes i knoller fortjener nøye oppmerksomhet. Blant dem er mer enn et dusin bioaktive forbindelser som påvirker:

 • aldring og metabolske prosesser;
 • om den nevropsykiatriske tilstanden;
 • Muskelform;
 • om immunitetens tilstand
 • på hastigheten på vevsregenerering.

Jordskokk vil bidra til å styrke immunsystemet i forkjølelsessesongenDet er interessant at forbindelsene i knollene danner naturlige kombinasjoner som gjør det mulig å bruke de medisinske egenskapene til jordskokk for en rekke plager og smertefulle tilstander, for eksempel for å forhindre slike formidable sykdommer som hjerteinfarkt, hjerneslag, med gikt og svekket naturlig forsvar av kroppen.

Retter og medisiner fra jordskokk: oppskrifter, fordeler og skader

Jordskokkfrukt kan brukes til å tilberede mange forskjellige retter.Jordskokk spises rå, kokt, stekt og bakt. På grunnlag av knoller tilberedes:

 • diett supper, puré;
 • originale sideretter til utsøkte fjærfe- og grønnsaksretter;
 • pålegg til paier;
 • potetgull.

Jordskokkmel, som ligner på potetstivelse, legges til bakeriprodukter, og for pasienter med diabetes er jordskokkoppskrifter et virkelig funn som gjør at du kan diversifisere menyen betydelig, selv tidligere utilgjengelig, og samtidig trygt konfekt.

Med de store fordelene med jordskokk, er det praktisk talt ingen skade av at det inkluderes i dietten. Hvis knollene har gjennomgått varmebehandling, spesielt baking og koking, vil de i moderate mengder være ekstremt nyttige. Jordskokk anbefales å være inkludert i diettmenyen:

 • med gikt;
 • med anemi;
 • med gastritt med høy surhet;
 • med pankreatitt;
 • med åreforkalkning;
 • med hypertensjon;
 • med dannelse av nyre- og blærestein;
 • med overvekt og fedme.

Jordskokk kan også takle hudproblemerEt nyttig produkt vil ikke være overflødig hvis en person jobber i farlige næringer eller bor i en region med en ugunstig miljøsituasjon. Når du studerer oppskriftene på tilberedning av jordskokk, fordelene og skadene ved ukontrollert bruk av knoller, må du imidlertid huske at det er mye mer aktive stoffer i ferske plantematerialer. Men forsiktigheten når du tar i denne saken bør være mer. Det er tryggere å tilsette rå jordskokkskiver i salater og vegetabilske snacks. Hvis du gjør dette regelmessig, reduseres risikoen for hjerte- og karsykdommer, tromboflebitt, åreforkalkning og hypertensjon dramatisk.

For behandling av de ovennevnte sykdommene anbefales det å ta et avkok av rotgrønnsaker, som også er effektivt mot urolithiasis og halsbrann..

Det finnes oppskrifter for fremstilling av jordskokk, med fordel og uten skade for å håndtere ytre hudproblemer. Masker og lotioner basert på knust knoll lindrer irritasjon, beroliger huden etter brannskader, langvarig eksponering for sol eller eksem.

Naturlige organiske syrer i kombinasjon med mineralsalter og stivelse bidrar til å takle manifestasjoner av akne, øker hudtonen, bleker og tørker. Bad med avkok av jordskokkblader lindrer gikt, leddgikt og osteokondrose.

Kontraindikasjoner for bruk av jordskokk

Jordskokkpuré suppeDe medisinske egenskapene til jordskokk og kontraindikasjoner, som kan høres fra leger, er av samme art. Det er en høy biokjemisk aktivitet av plantematerialer..

For ikke å utilsiktet skade helsen din, må du ta en beslutning om å bruke jordskokk for å behandle en sykdom bare etter å ha konsultert en lege. Legen vil kunne nøyaktig vurdere eksisterende risiko basert på diagnostiserte akutte og kroniske sykdommer og muligheten for slik behandling.

Ernæringseksperter og gastroenterologer fraråder overforbruk av rå knoller. Det er spesielt viktig å huske dette for gastritt med lav surhet og treg fordøyelse. Kokte, bakte eller tilsatte knoller til suppe eller lapskaus vil tilfredsstille sult og trygt fylle kroppen med alt det fantastiske jordskokken er rik på..

Video om de unike egenskapene til jordskokk

Previous Post
Det viktigste om de medisinske egenskapene til sandeltre
Next Post
Ce sunt pesticidele și care este clasificarea lor
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org