15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Det viktigste om de medisinske egenskapene til sandeltre

sandeltre Sandeltre (pterocarpus) er en eviggrønn plante som tilhører belgfrukterfamilien. Folk kaller det også sandal eller gul sandeltre. Plantens hjemland er landene i India, Australia, Afrika og mange øyer i Stillehavet. Sandeltre har en rekke nyttige egenskaper. Den er rik på essensielle oljer, som brukes både i medisin og i kosmetologi..

Unike planteegenskaper

sandeltre i blomst Sandeltre har antibakterielle, beroligende egenskaper. Planten er rik på tanniner, sandalsyre, pterocarpins. Det er også fargekomponenter i treverket..

Sandeltre egenskaper:

 • sikrer god og sunn søvn;
 • undertrykker aggresjon;
 • fremkaller sympati;
 • fører til klar tenkning;
 • slutter å blø;
 • akselererer sårheling.

Sammen med lavendel og bergamot har midlet en gunstig effekt på sentralnervesystemet..

sandeltreoljeBlandinger basert på disse komponentene lindrer stress og forbedrer det generelle velværet til en person. Sandeltre duft tilhører gruppen av sentralstimulerende midler. Duften av denne planten stimulerer arbeidet til det syvende chakraet..

Mørke trær brukes til å utvinne sandeltreolje. De inneholder mer nyttige mikronæringsstoffer.

En blanding basert på denne planten brukes til å behandle:

 • genitourinary system;
 • hypertensjon;
 • skabb;
 • leddgikt;
 • bronkitt;
 • hoste.

Hyppig innånding av duft av sandeltre kan øke magesyreproduksjonen og lindre kvalme og kolikk..

Funksjon av essensiell sandeltreolje

sandeltrebarkDenne planten var populær for 4000 år siden. På grunn av sine unike egenskaper ble den brukt til balsamering. Sandeltre eterisk olje utvinnes fra sponene på røttene eller stammen.

For dette brukes en metode for destillasjon av vanndamp. Det tar 48 til 72 timer å få kvalitet sandeltreolje. Når du velger et tre, blir alder tatt i betraktning. Han må være minst 30 år gammel.

Å puste inn duften av oljen hjelper på å lindre hodepine.

Eteriske oljer i kosmetologi brukes til:

 1. Utjevning av rynker i øyet.
 2. Foryngelse og restaurering av hudfarge.
 3. Forbedre og akselerere hårvekst.

essensiell oljeDen essensielle oljen er 90% santalol. Væsken har en gul fargetone og en tyktflytende konsistens. “Hvordan lukter lukten av sandeltre?” – nesten alle stiller dette spørsmålet. Faktisk har planten en utpreget urteaktig og voksaktig aroma. Olje er uunnværlig for meditasjon. Stoffer som kommer inn i luften forårsaker ikke bare avslapning, men gir også kraft, hjelper til med å åpne opp kreativiteten i seg selv.

Sandeltre i folkemedisin

sandeltreolje i folkemedisinPlanteoljen brukes til en rekke hudtyper. Den brukes til produksjon av bad, salver og aromalamper..

Pterocarpus essensielle oljer anbefales ikke for de som har nyreproblemer.

Ansiktskrem

ansiktskremDette produktet fremmer restaurering av vev rundt øynene, samt strammer og fukter ansiktets hud..

For å lage en slik krem ​​må du ta:

 • 10 ml nøytral krem;
 • 2-3 dråper sandeltreolje;
 • 1-2 dråper imitert rosentre;
 • 2 dråper kamille.

Det anbefales å legge til en dråpe peppermyntejuice for å gjenopprette slapp hud. Bland alle komponentene grundig. Tåler produktet i tre dager. Påfør som en vanlig krem.

Ansiktsbad

dampbad for ansiktetEn av de mest effektive antialdringsmetodene. Dampbad kan brukes for tørr, slapp og sliten hud..

For å forberede dette produktet må du kombinere 0,5 liter rent vann, 2 dråper sandeltreolje, en dråpe mynte, to dråper kamille, en dråpe appelsinjuice. Dampbad bør gjøres daglig før sengetid. Noen minutter før prosedyren er det nødvendig å rense huden for sminke med en tonic.

Aroma lamper

aroma lamperFor 15 kvadratmeter rom må du kombinere to dråper en rose, en dråpe røkelse og to dråper sandeltre. Denne blandingen vil hjelpe berolige både voksne og barn fra overspenning..

For avslapning og god søvn, anbefales det å legge to dråper neroli til denne blandingen. Det anbefales å holde en slik aromalampe utilgjengelig for barn..

Hårstruktur restaureringsprodukt

sjampo med sandeltreoljeSandeltreekstrakt har en gunstig effekt på hårsekkene. For at håret skal slutte å dele seg og få en naturlig glans, må du legge noen dråper olje til sjampoflasken. De optimale proporsjonene er 4 dråper per 100 gram vaskemiddel. Bland sjampoen grundig. Bruk hver to til tre dager. Du kan også legge olje til hårbalsamen..

Korrekt bruk av sandeltreester hjelper til med å takle kviser, eksem og til og med psoriasis på kort tid. Men til tross for alle de fordelaktige egenskapene, bør du kontakte lege før du starter behandlingen.

Sandeltre rosenkrans – video

Previous Post
Funksjoner ved omsorg for caladium og en beskrivelse av varianter
Next Post
Caise Succes la cabana lor de vară