15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Nyttige egenskaper av koriander og bruk i tradisjonell medisin

nyttige egenskaper av koriander Koriander eller kinesisk persille er en krydret urt med en rik smak og behagelig aroma, som gir første og andre retter, sideretter og salater lyse, pikante notater. De fordelaktige egenskapene til koriander har vært kjent fra gammelt av; den har en rik biokjemisk sammensetning. Takket være dette er velduftende greener mye brukt ikke bare innen matlaging, men også i folkemedisin..

Beskrivelse og sammensetning av koriander

unik sammensetning av grøntområder Cilantro er et grøntområde som er opprinnelig fra Middelhavet. Utad ligner krydrede urter persille. Planter har oppreiste stilker og løvverk med avlange petioles og bredflikede blader, som, når de gnis i håndflatene, avgir en bestemt lukt.

Cilantro inneholder et kompleks av biologisk aktive stoffer:

 • vitaminer i gruppe A, B1, B2, B4, C, E, PP;
 • mikro- og makroelementer – fosfor, natrium, jod, magnesium, kalsium, jern, kalium;
 • tanniner;
 • lett fordøyelige karbohydrater;
 • fettsyrer – stearinsyre, palmitinsyre, oljesyre, linolsyre, myristikk;
 • bioflavonoider;
 • vegetabilsk fiber;
 • pektiner;
 • alkaloider;
 • essensielle oljer.

Sammensetningen av krydret greener domineres av vitamin- og mineralelementer, eteriske oljer og organiske fiber, og det er ikke noe kolesterol. Kaloriinnholdet i produktet er bare 22 kalorier per 100 g.

Nyttige egenskaper av koriander

medisinske urter på bordetPå grunn av sine mange fordelaktige egenskaper, er koriander mye brukt i folkemedisin for behandling og forebygging av ulike sykdommer. I urtemedisin brukes ikke bare greener, men også plantens frø – koriander.hva er de nyttige egenskapene til koriander

Medisinske egenskaper av koriander:

 1. Har en effektiv avgiftende effekt, og akselererer eliminering av giftige tungmetaller og deres salter fra kroppen.
 2. Har en antiseptisk og antiinflammatorisk effekt. Styrker immunsystemet, øker kroppens motstand mot forskjellige virus og infeksjoner.
 3. Normaliserer blodtrykket. Forbedrer funksjonen til det kardiovaskulære systemet, reduserer risikoen for å utvikle hjerteinfarkt.
 4. Har en mild desinfiserende effekt på fordøyelsessystemets organer. Stimulerer arbeidet i mage -tarmkanalen.
 5. Aktiverer intestinal peristaltikk og hjelper til med raskt å løse problemet med forstoppelse.
 6. Fremmer effektiv hjerneaktivitet, styrker hukommelsen.
 7. Fremskynder utvinningen av kroppen etter forkjølelse og andre sykdommer.
 8. Forbedrer synsskarpheten, reduserer tretthet, rødhet og betennelse i øyekonjunktiva.
 9. Desinfiserer munnhulen. Bekjemper effektivt mot patogene mikroorganismer og dårlig ånde, stomatitt, karies.
 10. Forbedrer hudens tilstand med eksem, psoriasis, atopisk dermatitt og andre dermatologiske sykdommer.

Cilantro har en positiv effekt på sentralnervesystemets funksjon. Duftende greener forbedrer søvn ved å lindre søvnløshet. Reduserer følelser av angst og nervøsitet. Bekjemper effektivt stress og depresjon.

Hva er de fordelaktige egenskapene til koriander for menn

nyttige egenskaper av koriander for menn

Koriander er uunnværlig for menns helse. Regelmessig inntak av retter med tilsetning av friske urter eller koriander bidrar til å bekjempe mange sykdommer:

 • urolithiasis sykdom;
 • blærebetennelse;
 • pyelonefrit;
 • prostatitt.

Aromatisk krydder stimulerer blodsirkulasjonen i bekkenområdet, øker og styrker styrken og forbedrer erektil funksjon.

Nyttige egenskaper av koriander gjør at den kan brukes som en naturlig “energi” – den øker kroppens utholdenhet og hjelper den med å komme seg raskt etter hard sportstrening eller fysisk arbeid..

Krydret urter for kvinner

nyttige egenskaper av koriander for kvinnerRegelmessig bruk av koriander er veldig gunstig for kvinnekroppen, spesielt under kritiske dager. Krydret urter reduserer de ubehagelige symptomene på premenstruelt syndrom. Avkok og infusjoner av kinesisk persille lindrer tilstanden til en kvinne i overgangsalderen.

Cilantro har en hemostatisk effekt med kraftig livmorblødning, normaliserer menstruasjonssyklusen og forbedrer funksjonen til alle organer i reproduktive systemet.

Friske korianderblader eller korianderfrø kan tilsettes te – denne drikken lar deg kvitte seg med hyppig hodepine og kronisk tretthet, øker tone, aktivitet og gir godt humør, og spiller rollen som en naturlig “energi”.

Nyttige egenskaper av koriander for barn

nyttige egenskaper av koriander for barnCilantro er en uvurderlig kilde til vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer som er nødvendige for full vekst og utvikling av et barns kropp. Disse biologisk aktive stoffene kan forårsake fordøyelsesbesvær hos babyer, derfor er det lov å introdusere koriander i barnas diett først etter 10-12 måneder..

Medisinske egenskaper av koriander for barn:

 • har en immunmodulerende effekt, øker forsvaret til barnets kropp;
 • desinfiserer slimhinnen i fordøyelsesorganene, bidrar til å bekjempe helminthiasis;
 • reduserer magekramper og oppblåsthet;
 • øker effektiviteten av legemiddelterapi ved behandling av leversykdommer;
 • fjerner giftstoffer og giftstoffer fra barnets kropp, noe som kan forårsake forgiftning;
 • stopper blod fra gnagsår, sår og kutt.

Koriander kan forårsake allergi hos barn. Når rødhet, utslett, kvalme, oppkast eller lidelse oppstår, bør dette krydderet utelukkes fra barnas diett..

Under graviditet og amming

koriander under graviditetTil tross for de enorme helsemessige fordelene, kan koriander forårsake alvorlig skade under graviditet. Dette krydderet stimulerer livmor sammentrekninger, øker risikoen for blodpropp og spontan abort. Derfor, i første trimester, bør koriander utelukkes fra dietten..

I andre trimester kan duftende greener konsumeres i minimale mengder, og legge til en klype koriander til forskjellige retter. Men en gravid kvinne bør passe på å ikke spise krydder hver dag..

I løpet av ammingsperioden er bruk av fersk koriander veldig nyttig, fordi det metter kroppen til moren og den nyfødte med nyttige stoffer. Men greener kan bare inkluderes i menyen hvis barnet ikke har allergier..

Nyttige egenskaper av koriander for vekttap

gå ned i vekt med korianderCilantro inneholder en økt mengde plantefiber, som stimulerer mage -tarmkanalen, normaliserer avføring og fremskynder stoffskiftet. På grunn av dette er duftende greener ofte inkludert i mange dietter..

Regelmessig bruk av krydderet fjerner overflødig væske fra kroppen, bidrar til å bekjempe ødem og akselererer nedbrytningen av fettceller.

For å gå ned i vekt er det nok å spise en liten porsjon friske urter – ikke mer enn 10-15 g om gangen.

Koriander i folkemedisin

nyttige egenskaper av koriander i medisinI folkemedisin brukes koriander i form av avkok, infusjoner eller alkoholiske tinkturer. De kan brukes både til intern bruk og til medisinske kompresser og lotioner..

Tilberedning av korianderinfusjon:

 • skyll en haug med friske urter grundig og finhakk;
 • hell råvarene i en glassburk og hell kokende vann med et glass kokende vann for 1 ts hakket koriander;
 • la infusjonen stå for infusjon i 24 timer.

Den tilberedte infusjonen anbefales å tas 3-4 ss tre ganger om dagen, 20-30 minutter før måltider. Dette middelet brukes til behandling av sykdommer i mage -tarmkanalen, urolig avføring, oppkast, lever- og nyresykdommer..

Med gikt

Med gikt bør koriander fjernes fullstendig fra kostholdet ditt. Disse greenene inneholder en stor mengde organiske syrer som kan forårsake alvorlig skade på kroppen. Derfor, med denne sykdommen, er kinesisk persille forbudt, uavhengig av fremstillingsmetoden..

Med gastritt

Koriander for gastritt krever spesiell omsorg, siden dette produktet kan gi både fordeler og skade for fordøyelsessystemet. Bruk av krydder er bare tillatt ved sykdom med lav magesyre og bare i remisjonstiden.

Med pankreatitt

koriander for pankreatittKinesisk persille er en av matvarene som er tillatt for sykdommer i bukspyttkjertelen. Den inneholder essensielle oljer og fettsyrer, som forsiktig omslutter slimhinnen i kjertelen.

Koriander må bare konsumeres under remisjon av pankreatitt – ikke mer enn 1-2 ts per dag. Med en forverring av sykdommen må krydret greener forlates..

Ved behandling av diabetes mellitus

nyttige egenskaper av koriander mot diabetes mellitusCilantro er en del av mange folkemedisiner for behandling av diabetes mellitus. Disse greenene med lav glykemisk indeks reduserer blodsukkernivået, akselererer eliminering av overflødig væske, lindrer hevelse i ansikt og kropp.

Mange diabetikere møter fedme. Tilsetning av et duftende krydder til den daglige menyen forbedrer fordøyelsessystemet og stimulerer stoffskiftet, og bidrar til å opprettholde optimal vekt.

Korianderoppskrifter

knuste korianderfrø

Cilantro brukes til både behandling og forebygging av sykdommer i mage -tarmkanalen, leveren, nyrene og andre organer:

 1. Fordøyelsesbesvær – mal en spiseskje korianderfrø i en morter, dekk til med 4 kopper kokende vann og la det trekke i 15 minutter. Ta 200 ml tre ganger om dagen, etter måltider.
 2. Tannråte, stomatitt, dårlig ånde – hakk tørket koriander ½ hell en teskje råvarer med et glass kokende vann og la det småkoke på svak varme i 10-15 minutter. Brukes til skylling flere ganger om dagen.
 3. Halsbrann, oppblåsthet, raping, opprørt avføring – hell 2 ts krydderfrø med en kopp kokende vann, dekk til og la det trekke i 25-30 minutter. Filtrer og ta en kopp infusjon to ganger om dagen.

tilberedning av tinkturAlkoholtinktur av korianderfrø brukes ofte for å forbedre nervesystemets funksjon, bekjempe søvnløshet, nervøsitet og depressive tilstander. For å forberede den, hell 2 ss frø med 200 ml vodka, tett beholderen tett med væsken og la den trekke i 14 dager på et mørkt og tørt sted. Ta den anstrengte tinktur 40-45 dråper per dag i 10 dager.

Nyttige egenskaper av koriander i kosmetikk

nyttige egenskaper av koriander i kosmetikkCilantro brukes ikke bare i urtemedisin, men også i kosmetologi. Det har en positiv effekt på hudens tilstand. Gjør fargen friskere, jevn og matt, lindrer akne, forstørrede porer og aldersflekker.

Cilantro brukes til å lage:

 1. Forfriskende og mattende tonic – hell 2 ss hakket fersk koriander med 2 kopper kokende vann, dekk til og la det trekke i 25-30 minutter. Bruk for å tørke ansiktet ditt morgen og kveld.
 2. Nourishing & Moisturizing Mask – Bland 2 ss hakket fersk koriander med samme mengde yoghurt, kvern i en blender og påfør på renset ansikt og hals i 20-25 minutter.nærende maske
 3. Maske for forstørrede porer, akne og rødhet – Bland 2 ts hakket kinesisk persille med samme mengde ferskpresset sitronsaft, påfør blandingen på renset hud og la den stå i 4-6 minutter. Skyll av restene av masken med varmt vann.

egenskapene til koriander for hårProdukter med koriander er ikke mindre nyttige for hår. De bekjemper effektivt flass og fet hår, gir næring og styrker svekkede hårsekker, gir håret en attraktiv, sunn glans. Regelmessig skylling med buljonger og korianderinfusjoner opprettholder fargestyrken og metningen i naturlig og farget hår.

For å tilberede en medisinsk infusjon for hårets helse og skjønnhet, bland 2 ss hakket koriander med samme mengde fersk mynte. Hell 8 kopper kokende vann over blandingen og dekk til. La produktet trekke i 25-35 minutter, og skyll deretter trådene etter vask.

Mulig skade og kontraindikasjoner

koriander er ikke nyttig for alle

I noen tilfeller er bruk av koriander forbudt eller krever spesiell forsiktighet. Krydret urter har en rekke kontraindikasjoner:

 • forverring av gastritt;
 • pankreatitt i det akutte stadiet;
 • hjerte iskemi;
 • arteriell hypertensjon;
 • tromboflebitt, trombose;
 • restitusjonsperiode etter slag eller hjerteinfarkt;
 • individuell intoleranse.

Det høye innholdet av essensielle oljer og andre biologisk aktive stoffer i krydderets sammensetning forårsaker ofte allergiske reaksjoner. De manifesterer seg som kløende hudutslett, smertefulle magekramper, kvalme, oppkast og urolig avføring.

fersk korianderCilantro er et deilig, aromatisk og ekstremt sunt krydder som har funnet bred anvendelse ikke bare i matlaging, men også i folkemedisin. Duftende greener har antiinflammatoriske, antibakterielle og immunmodulerende effekter, forbedrer nervesystemets og fordøyelsessystemets funksjon, forbedrer hudens, hårets tilstand, gir kraft og godt humør. Når du bruker koriander, må du huske på moderasjon, siden denne planten har flere kontraindikasjoner og i store mengder kan være helseskadelig.

Nyttige egenskaper av koriander – video

Previous Post
Proprietăți și utilizări ale uleiului esențial de lămâie
Next Post
Vi studerer egenskapene til Zhukovskaya -kirsebærsorten i henhold til beskrivelsen og bildet