15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Ingefær under graviditet og amming

Forbruk av ingefærte under graviditet bør sjekkes med legen din. Ingefærens helbredende egenskaper har lenge blitt brukt av folkemedisin, og den brennende, forfriskende smaken av rhizomer er høyt verdsatt av kulinariske eksperter. Men for all nytte av produktet, er vordende mødre og leger bekymret for spørsmålet: “Vil ingefær skade under graviditet?”

Hvordan kan en plante med mange fordelaktige egenskaper bli farlig? Under graviditeten gjennomgår kvinnekroppen betydelige endringer. Metabolismen tilpasser seg behovene til det voksende fosteret, preferanser og vanlige oppfatning av verden endres. Enhver aktiv innflytelse i denne perioden risikerer å forstyrre den delikate balansen og forårsake en voldsom, ikke alltid positiv reaksjon..

Interessert i om ingefær er mulig for gravide, bør en kvinne først og fremst lytte til hennes velvære og søke råd fra en behandlende spesialist. Tross alt bør alle nyvinninger, tilskudd til kostholdet til gravide eller inntak av bioaktive tilsetningsstoffer være veldig gjennomtenkte og avtalt med legen..

Ingefærrotets sammensetning og egenskaper

Ingefær har mange virkelig helbredende egenskaper, som bestemmes av dens komplekse sammensetning, der det er omtrent fire hundre alle slags forbindelser..

Ingefærrot har mange medisinske egenskaper Den saftige roten som brukes i mat og til fremstilling av tradisjonell medisin inneholder:

 • opptil 70% av tsingiberen ingefær oppkalt etter det latinske navnet ingefær;
 • opptil 3% eteriske oljer;
 • et stort antall vitaminer, inkludert askorbinsyre, B1, B2, B3, B4, B5, B9, A, E og K;
 • stivelse og sukker;
 • mange essensielle aminosyrer;
 • opptil 1,5% gingerol, også først funnet i ingefær og oppkalt etter planten.

Takket være en så omfattende liste over biologisk aktive stoffer, har ingefær en bakteriedrepende, antiinflammatorisk, beroligende, vanndrivende, tonisk og smertestillende effekt..

Men er ingefær mulig under graviditet? For kvinner som forbereder seg på å bli mor, kan ingefærrot også være nyttig, fordi det i kraften er:

 • å styrke immuniteten, noe som er ekstremt nødvendig i løpet av fødselsperioden;
 • forsiktig regulere blodtrykket, underveis, ha en gunstig effekt på tilstanden til blodårer og blodsammensetning;
 • stimulere fordøyelsen og absorpsjonen av næringsstoffer fra mat;
 • fjerne giftstoffer og lindre hevelse;
 • lindre de smertefulle symptomene på toksikose for en gravid kvinne;
 • gi en belastning på livlighet og styrke for hele dagen.

Ingefær forbedrer kroppens immunitet perfekt, noe som er viktig for en gravid kvinne.Disse og andre egenskapene til ingefær under graviditet kan i stor grad lette bakingen av denne vanskelige perioden i en kvinnes liv. Det er imidlertid viktig å huske at du ikke bør misbruke ingefærrot, drinker basert på det og krydret krydder. Bare i dette tilfellet kan brennende, forfriskende ingefær bare dra nytte av de første dagene med å vente på babyen og til selve fødselen..

Ingefær for tidlig graviditet

I de første ukene av svangerskapet gjennomgår kroppen en alvorlig omstilling. Det var på dette tidspunktet at det overveldende flertallet av kvinnene merker kvalme som ruller om morgenen. Ingefær inkludert i den daglige menyen tidlig i svangerskapet vil bidra til å lindre symptomer som plager en kvinne. Faktum er at den skarpe smaken av ingefærrot og essensielle oljer ga produktet muligheten til å undertrykke oppkast. Det er nok å spise et stykke fersk ingefær eller tygge kandisert frukt fra tørket rot, helsetilstanden er betydelig forbedret.

Trangen til å kaste opp kan lindres med en tinktur av ingefærrot og honningDet hjelper til med å lindre trangen til å kaste opp infusjon av ingefærrot med honning. Men ingefærte under graviditet hjelper ikke bare med å håndtere kvalmeangrep, det fjerner giftstoffer og overflødig væske fra kroppen, og har en kraftig effekt på fordøyelsen og stoffskiftet..

Hvis begynnelsen av graviditeten skjer i høst-vinterperioden, står en kvinne overfor et svekket immunsystem og hyppig forkjølelse. De reflekterer ikke på beste måte om morens tilstand og fostrets fremtidige helse. Risikoen for infeksjoner er spesielt høy fra 6 til 8 uker, når kroppen aktivt tilpasser seg en ny tilstand for det..

Å spise fersk ingefærrot tidlig i svangerskapet lar deg raskt fylle på tilførselen av vitaminer og aminosyrer. De bakteriedrepende, antiinflammatoriske og stimulerende egenskapene til produktet vil gi naturlig beskyttelse mot sesongmessige luftveissykdommer og bidra til å raskt håndtere eksisterende problemer..

Kandisert ingefærEn lignende effekt bør forventes av ingefær under amming, når barnets immunitet ennå ikke er dannet, og mors forsvar fungerer for to.

Spiste ingefær i andre trimester av svangerskapet

I midten av svangerskapet forblir de ubehagelige manifestasjonene av toksikose tidligere, men ingefær, hvis det ikke er noen innvendinger fra legen, kan fortsette å ha en positiv effekt på kvinnekroppen, støtte immunitet og hjelpe til med å takle andre vanskeligheter med en viktig levetid.

Hvis du har en disposisjon for anemi, bruk ingefærFra 20 til 28 uker med graviditet vil ingefær bli en effektiv assistent for kvinner utsatt for anemi. En tilstand forbundet med mangel på jern i kroppen påvirker fordøyelsen, i tillegg forverres oksygentilførselen til vev, noe som påvirker både kvinnens tilstand og utviklingen av babyen.

Du kan styrke immunsystemet, forbedre fordøyelsen og assimilering av mat, øke nivået av hemoglobin og gjenopprette utmerket helse ved å konsumere en veldig liten mengde ingefær, noe som er nyttig under graviditet..

Ingefær i siste tredjedel av svangerskapet

Hovedproblemet i siste trimester av svangerskapet er forverring av helsen på grunn av barnets press på de indre organene. Dette gjenspeiles i brudd på peristaltikk, økt gassproduksjon og stagnasjon. Ikke bare mage -tarmkanalen lider, men også leveren, urinsfæren.

I slutten av svangerskapet kan ingefær hjelpe til med å regulere avføringen.Med konstant overvåking av en lege kan ingefær lindre tilstanden:

 • å etablere fordøyelsen av mat og avføringsprosessen;
 • redusere krampaktig smerte og ubehag fra gassakkumulering;
 • forsiktig lindre hevelse.

Bruk av ingefær sent i svangerskapet eller pågående graviditet med komplikasjoner er bare mulig etter godkjenning av lege. Dette gjelder bruk av roten som ingrediens i te eller krydder til alle kulinariske retter, syltede forretter og kandiserte kandiserte røtter..

De aktive stoffene i roten kan påvirke blodtrykket, tynne blodet og øke livmorens tone, noe som er farlig for både kvinnen og fosteret..

Kontraindikasjoner for å ta ingefær

Forsiktighet ved bruk av ingefær er også nødvendig for friske kvinner som venter baby, og spesielt for de som har kroniske sykdommer som påvirker graviditeten..

Ikke alle gravide kan spise ingefær.En kontraindikasjon for inkludering av ingefær på menyen under graviditet er:

 • tilstedeværelsen av allergi mot mat og ingefærroten selv;
 • hypertensjon;
 • tendens til blødning;
 • magesår og gastritt av forskjellige typer;
 • kolelithiasis;
 • toksisose i andre halvdel av svangerskapet.

Konsultasjon med en spesialist om inntak av ingefær er nødvendig på et senere tidspunkt, i nærvær av komplikasjoner, så vel som ved forskrivning av medisiner, hvis effekt forsterkes eller utjevnes i kombinasjon med rotkomponentene.

Er det mulig å amme ingefær? En ammende mor er fullt ansvarlig for sin egen helse og for babyens velvære. Derfor er det også nødvendig å koordinere inntaket av biologisk aktive produkter på dette stadiet av en barnelege. Dette er spesielt viktig hvis barnet har en disposisjon for allergi, fordøyelsesproblemer eller andre medisinske tilstander..

Oppvarmingsdrikk til forberedelse av drikke

Previous Post
Dracaena -problemer – bladene blir gule og tørre
Next Post
Ridichea petrolieră: gunoi de grajd verde, furaj, plantă de miere