15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Proprietăți și utilizări ale uleiului esențial de lămâie

Ulei esențial de lămâie Lămâia este cel mai popular fruct din lume, renumit pentru suculență, aromă, gust acru răcoritor și numeroase proprietăți benefice. Dar nu mai puțin interesant decât fructul în sine este uleiul esențial de lămâie.

Proprietățile aromatice, gustative și bactericide ale lămâii au fost cunoscute oamenilor din cele mai vechi timpuri. Fructele au fost apreciate în China, India, Egiptul Antic și Marea Mediterană. Grecii considerau că lămâile sunt un remediu eficient pentru febră și un antidot natural. Uleiul de măsline și oțetul au fost infuzate pe coaja fructului, fructul a fost folosit și în scopuri de parfumerie..

De atunci, recunoașterea beneficiilor lămâii a crescut. Dar puțini oameni cred că o parte semnificativă a proprietăților sale este un fruct parfumat suculent datorat uleiului..

Compoziție de ulei de lămâie

Uleiul de lămâie se obține prin presare la rece sau distilare cu abur Uleiul esențial de lămâie este unic. După ce i-ați simțit aroma, este aproape imposibil să confundați produsul cu orice alt ulei similar. Lichidul transparent galben deschis sau verzui are o aromă strălucitoare, caracteristică fructelor acre, cu o amărăciune distinctă, dezvăluind imediat originea sa. Conține valoarea principală a uleiului obținut din coaja de lămâi..

Pentru fabricarea uleiului de lămâie se folosesc două metode:

  • presare directă la rece, care permite obținerea produsului de cea mai înaltă calitate fără încălzire sau folosirea substanțelor chimice;
  • distilarea sau distilarea cu abur, care ajută la creșterea volumului produsului obținut pe unitate de materie primă.

Proprietățile uleiului de lămâie și utilizarea produsului în medicină, parfumerie, cosmetologie și alte industrii sunt determinate de compoziția produsului. Componentele principale ale lichidului parfumat sunt substanțele volatile:

  • acetat de linalil;
  • limonen;
  • și alți compuși care determină proprietățile benefice și aroma elixirului natural.

Care sunt proprietățile uleiului esențial de lămâie și utilizările acestui produs?

Proprietăți de ulei esențial de lămâie

Uleiul de lămâie este utilizat pe scară largă în cosmetologieCel mai util și valoros este primul ulei presat, care reține în compoziția sa toate substanțele active inerente naturii. Acest produs:

  • are un efect bactericid pronunțat;
  • previne infectiile virale;
  • are un efect benefic asupra performanței inimii și a sistemului vascular;
  • stimulează activitatea creierului;
  • revigorează, eliminând semnele de oboseală mentală și fizică.

Utilizarea proprietăților uleiului de lămâie se găsește nu numai în medicină, ci și în cosmetologie în tratarea fisurilor, erupțiilor cutanate și a altor leziuni ale pielii însoțite de infecții bacteriene sau de altă natură. Este, de asemenea, un agent de albire eficient care ajută la uniformizarea tonului, ascunderea tiparului vascular sau îndepărtarea petelor de vârstă de diferite natură. Pentru păr, uleiul de lămâie ajută la scăderea mătreții, reducând secreția glandelor sebacee și prevenind dezvoltarea activă a seboreei uleioase..

Proprietățile aromatice ale produsului au predeterminat utilizarea acestuia în parfumerie, precum și în industria alimentară și de cofetărie..

Utilizarea proprietăților uleiului esențial de lămâie în scopuri medicinale

Uleiul de lămâie este solicitat de medicina oficială și tradiționalăUleiul de lămâie este solicitat de medicina oficială și populară ca remediu eficient pentru bolile respiratorii și virale, infecțiile bacteriene, tulburările metabolice, tulburările neuropsihiatrice și alte afecțiuni. Este capabil să suprime activitatea agenților patogeni ai herpesului și gripei, tuberculozei și hepatitei.

Uleiul esențial de lămâie este eficient împotriva multor tipuri de microflorei bacteriene, are proprietăți stimulante excelente. Această din urmă circumstanță ne permite să vorbim despre beneficiile uleiului de lămâie pentru disfuncționalitățile sistemului vascular vegetativ, suprasolicitarea, tulburările metabolice, precum și pentru ateroscleroză și varice..

Pentru durerile reumatice, băile cu ulei de lămâie sunt eficienteDatorită numeroaselor sale proprietăți benefice, utilizarea uleiului esențial de lămâie este practicată în diferite domenii ale medicinei. Mai mult, puteți utiliza un produs valoros în mai multe moduri:

  • Băile și băile topice cu ulei de lămâie sunt eficiente pentru durerea reumatică și terapia de slăbire.
  • Masajul cu adăugarea acestui remediu natural vă permite să ușurați rapid oboseala după activitatea fizică, cu o boală de reumatism, precum și cu durere și disconfort asociate cu varicele..
  • Compresele cu ulei sunt utilizate pentru herpes, alte infecții ale pielii, varice.
  • Clătirea cu ulei esențial de lămâie și spălarea dinților cu acest instrument combate eficient sângerarea gingiilor și inflamațiile din cavitatea bucală, ajută la eliminarea mirosului neplăcut și la rezolvarea durerilor în bolile nazofaringelui.
  • Inhalarea ca agent terapeutic și profilactic este indispensabilă în timpul bolilor respiratorii în masă.

În consultare cu medicul, uleiul esențial poate fi luat pe cale orală.În unele cazuri, uleiul esențial de lămâie este utilizat intern, dar această metodă de tratament trebuie convenită cu medicul curant, care determină necesitatea acestuia și prescrie doza.

Aroma uleiului de lămâie tonifică perfect, ameliorează oboseala cotidiană și ajută la începerea activă a unei noi zile. În plus, lichidul parfumat poate îmbunătăți calitatea aerului din interior și poate crea o barieră aromatică pentru molii, furnici și alte insecte nedorite în casă..

Aplicarea proprietăților uleiului de lămâie în cosmetologie

Astăzi, proprietățile acestui remediu natural unic sunt foarte apreciate de cosmetologii care folosesc ulei de lămâie pentru a trata și îngriji pielea și părul..

Înmoaie zonele aspre ale pielii cu ulei de lămâiePentru față, uleiul esențial de lămâie poate fi utilizat în situațiile în care este necesar:

  • curățarea și dezinfectarea pielii;
  • înmuierea zonelor întărite;
  • întinerire și refacerea tonusului pielii;
  • albire eficientă și sigură.

Uleiul de lămâie vă ajută să faceți față mai mult decât problemele pielii. Întărește unghiile, favorizează vindecarea timpurie a rănilor.

Dar cele mai semnificative sunt beneficiile uleiului esențial de lămâie pentru păr. Efectul acestui remediu asupra buclelor este eficient și versatil. Părul gras, prin reducerea secreției de sebum, devine mai pufos, îngrijit și voluminos. Buclele plictisitoare revin la strălucirea lor naturală, iar părul de nuanțe deschise devine deosebit de atractiv.

Uleiul de lămâie este folosit nu numai pentru față, ci și pentru păr.Iar cu mătreața, uleiul de lămâie pentru păr devine un adevărat elixir. Aici se descurcă bine cu sursa problemei – ciuperca, usucă și dezinfectează pielea sub linia părului, îngrijește și reface buclele.

Video despre cele 10 proprietăți principale ale uleiului esențial de lămâie

Previous Post
Remedii eficiente împotriva șoarecilor din țară
Next Post
Boabe dulci – cireș Turgenevka