15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Urter, verdifulle for helsen, ekte sengetrekk (gul)

ekte sengetrekk Sengestrengen har lenge blitt brukt til fremstilling av medisinske avkok og tinkturer. For dette kalles det myse- eller honninggress, gul velling og bryst. Planten finnes nesten i hele Europa, Asia, Kaukasus, Sibir og Fjernøsten. Den vokser på skogkanter, tørre enger, ved bredden av naturlige reservoarer og utsatte kalksteinskråninger. La oss se nærmere på den medisinske urten. La oss først se på hvordan en ekte sengetrekk ser ut fra siden.

Biologiske egenskaper ved gresset

flerårig plante bedstraw Den flerårige medisinske kulturen tilhører Madder -familien. I løpet av sesongen vokser den til maksimalt 1,2 m. Den har en oppreist, forgrenet stilk av tetraedral natur, dekket med korte villi. På overflaten av jorden holdes den av et tynt, men sterkt rhizom med mange prosesser.

smal-lineære sengetrekkbladSmale lineære blader med skarpe spisser vokser i hvirvler på omtrent 10-12 stykker. Den fløyelsaktige siden på tallerkenen er grå. Den øvre delen av løvet til den nåværende sengestrengen har en dyp grønn fargetone og en blank glans. Lengden når 3 cm, og maksimal bredde er bare 2 mm..

ekte bedstraw blomsterUnder blomstring (juni-juli) vises tette pyramideformede panikler på gresset. De består av mange små knopper. Kronbladene er lyse gule. En behagelig honningaroma kommer fra dem. Etter pollinering dannes frukt som ligner nøtter.

Blooming bedstraw kan forårsake forgiftning hos tamgeiter og sauer, siden den i denne perioden inneholder stoffer som er farlige for dyr..

Hvordan lage en ekte sengetrekk hjemme

bedstraw høsttidAlle deler av planten brukes til medisinske formål. Skudd, blader og knopper høstes i perioden med frodig blomstring, når de inneholder maksimal mengde næringsstoffer. Rhizomet graves opp gjennom sommeren..

stilker med blomster for tørkingRåvarer tørkes i frisk luft under et baldakin eller i et lukket, godt ventilert område. Buskene legges ut på rent papir eller klut i ett lag. Snu den med jevne mellomrom og prøv å ikke krenke kulturens integritet. Den ferdige urten blir ført til et tørt rom, hvor den lagres i ikke mer enn 3 år..

Planten kan også tørkes i små bunter ved å henge dem fra taket..

Unikt sett med verdifulle komponenter

plante med en unik sammensetningDen medisinske urtbedstraw inneholder en rekke kjemiske forbindelser.

Regnes som fordelaktig for kroppen:

 • organiske syrer;
 • tanniner;
 • essensielle oljer;
 • flavonoider;
 • kumariner.

Organiske syrer er et naturlig antiseptisk middel, derfor har de en gunstig effekt på metabolske prosesser. Tanniner forårsaker død av patogene mikroorganismer som forårsaker forskjellige inflammatoriske prosesser. Som et resultat er utvinningen mye raskere..

essensiell olje av sengetrekkEteriske oljer hjelper immunsystemet med å bekjempe virus, spesielt under en epidemi. Flavonoider i den gule sengestrengen senker aldringsprosessen, roer nervene og normaliserer fordøyelseskanalen. Kumariner tynner blodet, normaliserer blodtrykket, forhindrer blodpropp.

Bruk av urter i tradisjonell medisin

sengetrekk tinkturDe verdifulle komponentene som finnes i den foreliggende sengetrekk gjør det mulig å bruke den til fremstilling av medisinske preparater. For eksempel er et urteavkok foreskrevet for å stimulere hjerte, tarm og lever..

Det tas som et tillegg i behandlingen:

 • lungebetennelse;
 • tuberkulose;
 • blærebetennelse;
 • uretritt;
 • gastritt.

avkok av sengetøyVed hjelp av denne tinkturen av bedstraw, psoriasis, urticaria, blir abscesser behandlet. Midlet “tørker” såret, takket være det det helbreder raskere. For å forberede den trenger du 1,5 ss tørre urter og 250 ml kokende vann. Råvarer helles i en emaljebeholder, helles med varmt vann og kokes på svak varme i ca 5 minutter.

For å bekjempe byller hjelper en salve hentet fra den gule sengestrengen. Det gjøres i henhold til ordningen:

 • tørre råvarer knuses til pulverform;
 • hell 10 g gress i en kopp;
 • litt oppvarmet i et vannbad 50 g kuolje;
 • bland komponentene grundig.

Den resulterende massen overføres til en glassburk og dekkes med et lokk. De sendes til kjøleskapet i 7 dager for å tilføres. Stoffet smører problemområder i kroppen og huden.

Ekte tørt bedstraw -pulver kan brukes som støvpulver.

sil den ferdige buljongenEn medisinsk buljong tas for ødem forårsaket av nyrene eller et brudd på hjertet. For å forberede den, ta 1 ss tørr urt og 0,5 liter varmt vann. Bland ingrediensene i en termos og la stå i 5 timer. Væsken filtreres gjennom en tesil eller 2 lag gasbind. Ta 100 ml før måltider 4 ganger om dagen.

Fersk gressjuice er en fantastisk måte å kontrollere blodsukkeret på. Planten, inkludert rhizomet, kuttes i biter. Pass gjennom en kjøttkvern eller blender. Vellinga smøres på osteklut og saften presses ut. Inntas oralt før måltider.

Dosen av det medisinske stoffet er foreskrevet av endokrinologen, etter å ha mottatt resultatet av en blodsukkertest.

Potensiell skade på stoffet

bedstraw er kontraindisert for gravideTil tross for de mange positive egenskapene, ble det også funnet kontraindikasjoner for den nåværende sengetrekket for kroppen..

På grunn av tilstedeværelsen av giftige komponenter i gresset, anbefales det ikke å ta det:

 • gravide kvinner;
 • ammende mødre;
 • små barn.

ved blokkering av vener er bruk av sengetrekk kontraindisertI tillegg er urten kontraindisert for tilstoppede vener, tømming av kroppen, lavt blodtrykk, nyrestein. Når den brukes eksternt, gul sengetrekk, får huden en tett struktur. Derfor bør det være ukentlige pauser i løpet av behandlingen..

Det er ikke tilrådelig å ta tinktur, juice og avkok fra sengetøyet til nåtiden til de som har en individuell intoleranse mot komponentene.

Etter å ha studert kontraindikasjonene og de medisinske egenskapene til den nåværende sengestrengen nøye, forstår vi dens verdi for kroppen. “Forberedelser” er forberedt ganske enkelt. Det viktigste er å følge oppskriftene fra tradisjonelle healere. Planten høstes under blomstring. Oppbevares kjølig og tørt. Dosen er foreskrevet av den behandlende legen.

Hvordan ser en ekte sengetrekk ut – video

Previous Post
Kjøp en elektrisk kultivator for en sommerbolig – fremskynd jordbearbeiding
Next Post
Alegerea unei pompe fecale pentru pomparea apelor uzate