15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Nær bekjentskap med representanter for morbærfamilien er kjent over hele verden

representanter for morbærfamilien Representanter for morbærfamilien er slående i en rekke former og består av omtrent 65 slekter og 1700 plantearter. Denne panropiske gruppen skiller seg fra andre planter ved den høye spesialiseringen av organer. Det er morbærene som danner regnskogen og ser ut som eviggrønne tropiske trær i første etasje, med søylestammer og kraftige røtter, noen ganger til og med luftige.

Mulberryblader, spesielt hvit morbær – matkilden til den berømte silkeormen.

Kort botanisk beskrivelse

representanter for morbærfamilien Morbærtreet er løvfellende, vindbestøvd. Den vokser ikke bare i subtropene, men også i de moderat varme områdene på planeten vår. Den er preget av rask utvikling i det innledende vekststadiet, og senkes gradvis. Noen representanter for morbærfamilien danner blomsterstand fra sovende knopper på stammene (caulifloria), så vel som på tykke grener (ramifloria).

Morbær inkluderer ikke bare trær, men også busker og gress. Bladene deres er som regel alternative, i sjeldne tilfeller – motsatt, av forskjellige former:

  • enkel;
  • hel eller dissekert;
  • med glatte kanter;
  • takket, med tverrgående parede vedlegg (stipulater).

Mulberry blomster er dioecious, små og alltid av riktig form. Gruppert i en slags dinglende øredobber. Hannblomster har fire støvdragere motsatt bladbladene. Vanligvis er det 4-5 løpesedler i perianten. Mindre er veldig sjeldent.

dannelsen av frukt fra kvinnelige blomsterstandStøvlene til hunnblomster er to-karpel og består av to deler, noen ganger ulik. I øvre eller nedre eggstokk er det alltid et egg. Frukt – nøtter eller druer, er dannet av gjengrodde blomsterdyr, samt beholder- eller blomsterstandsakser. Spirale eller buede embryoer.

De vanligste representantene for morbærfamilien

morbærtreAlle morbær – busker, trær, lianer og gress har et høyt innhold av melkesaft. Noen har blitt dyrket av mennesker i lang tid. Dessuten brukes de nyttige egenskapene fremdeles på forskjellige felt. Treet fra morbærfamilien er egnet for å lage musikkinstrumenter. Og på grunn av den høye tettheten, er den veldig verdsatt i byggebransjen og i produksjonen av kobber. Hvit morbær og svart morbær, med smakfulle og sunne frukter, vokser godt i de sørlige delene av Russland.

Ficuses

representanter for morbærficus -familienDen vanligste i morbærfamilien er ficus (Ficus). Han har mange forskjellige tegn. Forskere tilskriver opptil 1000 plantearter til denne slekten, som utgjør en spesialisert stamme. Den gamle gruppen har mange utviklingslinjer, med unike typer organer, former og kjemisk sammensetning. Modifikasjoner av tegn i denne slekten er mer uttalt enn i de andre fem stammene i morbærfamilien og overstiger variasjonen i alle andre brennesler. De har en utrolig kompleks symbiose med pollinerende insekter..

Ficus er de mest tallrike representantene for morbærfamilien i regnskogene i tropene. De har mange av egenskapene til tropiske trær. Evergreen tette kroner består av tøffe, skinnende eller pubescente blader. Stammene er kraftige, søyleformede. Lengden på de plankete røttene er 2–3 m. Type luftrøtter skyldes at individuelle ficuses i begynnelsen av utviklingen ligner epifytter.

De er:

  • løvfellende;
  • halvt løvfellende;
  • underdimensjonert;
  • klatring av vinstokker, luftrøtter som klamrer seg til støtter (finnes oftest i New Guinea).

Det er vanlig å dekorere veggene i hus i tropiske land med lianaformede småbladede ficuses..

Ficus blomsterstander er unike. Siconias er hule, runde eller pæreformede bær som vises på stammer og grener. I jordfikus befinner de seg på geotropiske skudd i jorda. Blomster er plassert inne i syconia. For å se dem må du bryte frukten. Hittil har forskere ikke klart å bestemme hvilke skapninger som pollinerer Siconia -blomstene som ligger under jorden. Og kan det være en forbindelse med parthenocarp i dette tilfellet?.

Noen ficuses har spesielle blomster eller blomsterstander generelt som kan fungere som inkubatorer for pollinerende insektlarver. Agaonid -veps tilbringer mesteparten av livet i ficusblomstrer og kan normalt ikke eksistere separat fra dem. Takket være dem forekommer pollinering og frødannelse i ficuses..

Sikimore

østafrikansk sykimore -treSikimora er østafrikanske trær av morbærfamilien. Kjent som bibelske fikentrær, men dette navnet kan referere til platantrær og sycamore (hvit lønn).

Sykimor har en sterk krone, veksten av individuelle trær overstiger 16 m. Tett trevirke brukes i snekkerproduksjon. Og tidligere gikk det til produksjon av gamle egyptiske sarkofager.

Selv i eldgamle tider satte folk pris på smaken av fikentreet av de spiselige fruktene. Fiken kan være opptil 50 mm i diameter. Sikimor vokser for tiden på Kypros, Israel og Jordan..

Brødfrukt

brødfruktMorbærbrødet er et monocecious tre som tilhører Artocarpus -arten. Den kommer fra Ny -Guinea, det var derfra de reisende polynesierne brakte den til Oseania. På 1600 -tallet i Europa ble det kjent at lokalbefolkningen brukte disse fruktene i stedet for brød. Det ga drivkraft til spredningen av brødfrukt i Vestindia, var begynnelsen på organiseringen av plantasjer på øya St. Vincent og Jamaica. Nå vokser den i de fleste tropiske land..

Brødfrukten har to typer – “vill”, hvis frukt inneholder frø og “dyrket”, hvor de er fraværende. Det regnes som en av de mest produktive fruktplantene. Fra ett tre kan du få fra 150 til 700 frukter i løpet av året..

Ofte, i noen regioner, kan en brødfrukt bære frukt i 9 måneder. Men hvis klimaet er varmt nok, blir det ingen pauser. Frukt kan vare i 70 år. I et år vokser planten, avhengig av forholdene, med 0,5 m eller mer. På dyrkingssteder bør nedbøren være regelmessig (fra 1000 mm per år). Lufttemperaturen bør ikke falle under 0 ° C og ikke overstige 40 ° C.

Representanter for morbærfamilien (maklyura) – video

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta