15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan gåsgåsen skiller seg fra fjærfe

gås gås

Gåsgåsen er en vill slektning av det berømte fjærfeet. Den tilhører Duck -familien og finnes i forskjellige regioner i Eurasia og Nord -Amerika. Slekten Goose har 6 fuglearter, som varierer i størrelse, farge og oppførsel. Dette er sjeldne fugler som er vanskelig å finne i naturen. Imidlertid opprettholdes befolkningen, inkludert takket være naturreservater..

Hvordan en gås skiller seg fra en tamgås

villgås

Gåsgåsen er lett, rask og hardfør. Han flyr og svømmer vakkert, og under sesongmigrasjon reiser han imponerende distanser..

Til tross for at den tilhører samme art, har gåsen mange betydelige forskjeller fra tamgåsen:

  • størrelse er en liten fugl med en kroppslengde på ikke mer enn 60–70 cm og en vinge på opptil 43 cm;
  • vekt – liten, fra 1 til 8 kg;
  • farge – forskjellig for forskjellige arter, kan være variert;
  • proporsjoner – liten, kompakt nebb og forkortet nakke;
  • funksjoner – de vet ikke hvordan de skal cackle, men de kan lage uvanlige lyder, som ligner på en hund som bjeffer.

Alle arter av gjess er oppført i den røde boken. I dag finnes de ikke bare i naturen, men også i nasjonalparker og reservater..

Distribusjon og livsstil

villgåsens habitat

Gjess er allestedsnærværende og hekker på kysten av havet, på stein og i juv. Hver art av disse fuglene har sitt eget habitat. De er planteetere, spiser plantefôr. Grunnlaget for kostholdet er sedge, plantain og andre urter som vokser på steder der gåsen bor. I tillegg spiser de avlinger på åkrene..

Livssyklusen til villgjess er forbundet med sesongmessige trekk. I den kalde årstiden flytter de til varmere strøk, og for hekk følger de til bredden av vannmasser. Hver art har sine egne trekkveier, langs hvilke de beveger seg i store kolonier. Seksuell modenhet hos fugler skjer ved 2 års alder, hvoretter de klekker 3-5 egg årlig.

Typer gjess

arter av gjess i naturen

Villgjess er mangfoldige. De er tilpasset livet i forskjellige regioner, derfor er de representert av fugler i forskjellige størrelser, farger og former. På Russlands territorium er jakt på gjess forbudt, siden alle arter er under beskyttelse.

Selv om gjess hekker i grupper, legger de reir i stor avstand fra hverandre. Mange arter er monogame og beholder ett par for livet..

Svart gås

svart gås

Villsvart gås er den minste representanten. Den har mørk fjærdrakt på hodet og nakken, mens ryggen og nakken er brunaktig. Hos voksne skiller en hvit kant seg tydelig ut på nakken. Poter og nebb er dype svarte. Arten er ikke mange, det er ikke mer enn 500 tusen individer, hvorav opptil 1000 ligger på Russlands territorium.

Svartgåsen hekker i kysttundraområder, Eurasia og Nord -Amerika, og utover polarsirkelen. De ligger på flate områder blant steiner, i par eller i små kolonier. Full clutch – 3 til 6 egg.

For overvintring går villsvart gås = gås til Danmark og England. Under hekkende lever fugler av vegetasjon, mose og lav, og i den kalde årstiden danner alger grunnlaget for kostholdet..

Barnacle gås

fjærgås

Barnacle Goose er en kompakt fugl som veier fra 1 til 2,5 kg. Kroppslengden er 60–70 cm, og vingelengden er opptil 43 cm. Denne gåsen er rask, lett, svømmer godt, løper og flyr. En voksen fugl har en trefarget farge med en overvekt av svarte, hvite og grå nyanser. På vingene er det svarte striper, og på hodet er det hvite områder på pannen, sidene og undersiden. Hos kyllinger er fargen ikke lys, for det meste brun.

Barnacle Goose hekker på kysten av Grønland og andre store øyer, så vel som i den arktiske tundraen. Reir kan sees i steinete områder og bratte fjell dekket av vegetasjon. En koloni kan inneholde opptil 75 par, som ligger i en avstand på flere titalls meter fra hverandre. Clutchen inneholder 4-5 egg. Om vinteren drar villgjessene til Nederland, de finnes også i Tyskland, noen regioner i Belgia og Frankrike..

Canada gås

canada goose

Canada Goose er lett å identifisere på grunn av den karakteristiske spraglete fargen. Hun har svart nakke og hode med kontrasterende hvite flekker på sidene. Magen og underhale er hvite, og sidene, ryggen og vingene er grå, noen ganger med en brun fargetone. Disse fuglene er forskjellige i form og proporsjoner, derfor skilles 11–12 av underartene deres. Voksne gjess vokser opp til 55-110 cm i lengde, veier fra 2,5 til 6 kg, med et vingespenn på opptil 122 til 183 cm.

Gås svømmer og løper bra, men flyr ikke særlig godt. Hun bor i Nord -Amerika, hovedsakelig i Canada og Alaska, så vel som på øyene. Fugler velger lavtliggende områder nær elver og vannforekomster, foretrekker våtmarker. De lever av planter, mose og alger..

Liten canadagås

liten gås

Den lille kanadagåsen skiller seg fra den kanadiske gåsen i størrelse – den er mindre og lettere. Nakken kan være helt mørk eller ha en kontrasterende hvit krage. Denne arten kan også gjenkjennes av stemmen – den er høyere og mer klangfull. Gåsens naturlige habitat er Nord -Amerika, Yakutia, Chukotka og Commander Islands. Reir finnes i Canada og Alaska, i tundraen. De ligger på en høyde i nærheten av vannforekomster.

Rødbrystgås

rødbrystgås

Rødbrystgåsen er familiens lyseste representant. Hun har svart og hvit fjærdrakt, det er knallrøde innlegg på nakken og brystet. Fuglen ligner tamgåsen, med en kort nebb og en bred, tykk hals. Denne arten er lett tamme. I naturen lever den i Russland og hekker i tundraen øst for Yamal. Wintering ligger ved innsjøene i Bulgaria, samt i Donau -deltaet i Romania.

Gåsgåsen er en slående representant for Duck -familien. Dette er trekkfugler som tilbakelegger lange distanser to ganger i året. De er få, derfor er de beskyttet av Den røde bok. Gjess er lyse, lette og kompakte, skiller seg fra tamgåsen i størrelse, variert farge og uvanlig stemme.

Canadisk gåsgås i naturen – video

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta