15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kjære apokalypse. Sommerboeren er ansvarlig

Biedødelighet! I Russland er det registrert en tendens til en økning i døden til disse insektene. Birøkterne får panikk! De tar alle mulige tiltak for å forhindre denne katastrofen..

Biedødelighet

Dette problemet vil også påvirke sommerboere. På grunn av den kraftige nedgangen i pollinerende insekter, vil mange hageplanter bli påvirket. Det kan forventes nedgang i høsten neste år.

Ifølge statistiske data pollineres mer enn 80% av dyrkede planter av bier.

Å identifisere årsakene til problemet med 50% vil hjelpe til med å løse det

Bienes død

Folk var ansvarlige for bienes massedød. La oss se hvorfor:

Bruk av nitrater i dyrking av avlinger

I 2018, i EU -landene, ble det innført forbud mot bruk av legemidler – neonikotinoider. Men i Russland brukes de overalt. Selv om det har vist seg å være giftig for bier.

Konsekvensene av å bruke en slik behandling ville ikke vært så fryktelige hvis bonden på forhånd hadde advart birøkteren om den planlagte behandlingen av stedet. Men i dag eksisterer ikke denne praksisen..

Bier flyr til dyrkede åkre og dør i massevis og forgifter familiene sine.

Sommerboere bør slutte å bruke slike midler som: Aktara, Iskra, Corado, Commander eller lignende stoffer til fordel for biologiske produkter. Ved å bruke dem blir folk medskyldige i prosessen med pollinerende insekters død.

Invasjon av parasitter

Mikroskopisk drapsmann – flåtten slår et stort slag mot antall bi -kolonier.

Manglende overholdelse av karantene har åpnet døren fra asiatiske land for Varroa-midd. Denne lille skadedyret fester seg til bikroppen og tømmer sakte men sikkert insektet. På ganske kort tid forlater en fortynnet bikkoloni sin opprinnelige bikube eller dør helt ut.

Endring av klimatiske forhold

I dacha -miljøet er det allerede vitser om at Russland snart vil bli et land med et varmt klima. Følgelig vil vi plante frøplanter flere ganger i året..

Men vitser til side, tk. situasjonen er truende. Mange birøktere kan bekrefte at moderne bikolonier er dårligere i styrke enn de som var for flere år siden..

I den kalde vinterperioden fryser svermen og samler styrke for neste sesong. Og konstante temperaturer over null tvinger biene til aktivt å vise sin aktivitet, og til våren svekkes de allerede.

Sommervarme skader både honningplanter og bier. Planter brenner rett og slett ut under de brennende strålene. Dette gleder verken sommerboere eller insekter..

Folk er interessert i å øke antallet bier. Du kan være likegyldig til honning, men du bør glede deg over hver bie som kommer til stedet. De fleste planter plantet om våren kan ganske enkelt ikke pollinere uten disse slitasjene. Dette vil innebære et magert år..

En alvorlig kamp utspilte seg for hver bie

Omsorgseiere i hager og grønnsakshager tar allerede grep:

  • nekte å bruke plantevernmidler ved prosessanlegg;
  • duftende blomster plantes rundt omkretsen av stedet;
  • introdusere selvbestøvde avlinger i sitt arsenal;
  • honning, fortynnet i vann, påføres blomstene på hver plante ved hjelp av en sprayflaske. Denne duften tiltrekker bier;
  • bli kjent med naboer-birøktere. Informer dem om neste behandling av tomter med plantevernmidler.

Problemet med å redusere antall bifamilier bør alle sammen ta opp. Ikke rart de sier: “Hånden vasker hånden”.

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor