15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Å bygge et hus for enkeltbier

hus for enkeltbier Hemmeligheten bak et stort antall frodige blomster og en rik høst er god pollinering. For å gjøre denne prosessen mer produktiv, bør du vurdere å bygge et biehus i hagen din..

Hvordan et bie “hotell” ser ut

bi -hotell Slike boliger ligner fuglehus, bare i stedet for fugler tiltrekker de seg forskjellige lokale bier, for eksempel murerbier. I motsetning til myldre insekter, er disse ensomme insektene ekstremt føyelige og pollinerer tre ganger mer effektivt. Dessverre vil du ikke kunne få et eneste gram honning, men blomstene dine vil dufte og vokse, og grønnsaker og frukt vil bli fylt med styrke..

stort biehotellBeehus er laget av tre, hvorav innsiden er naturlige materialer egnet for birøkt: hule siv eller papprør. De er ideelle habitater for ensomme bier som liker å hekke der og pollinere plantene rundt..

6 tips for et vellykket biehjem

Vi vil dele erfaringen fra utenlandske gartnere og gi 6 viktige anbefalinger som lar deg leve fredelig sammen med summende insekter..

Unngå overdimensjonert

en bi fløy til hotelletSelv om den 1,2 meter brede og 1,8 meter høye designen ser bra ut, tiltrekker seg mye oppmerksomhet og øker veksten av lokale bier inne, vil denne størrelsen være altfor ambisiøs og sannsynligvis være en byrde å beholde. I tillegg til fuglehus som må rengjøres på slutten av hvert år, må insektboliger oppdateres med ferske hekkematerialer hvert år. Generelt tar dette ikke mye tid, men tenk på hvor problematisk det vil være å administrere alle “gjestene” som sitter inne.

Sørg for å velge størrelsen på huset som matcher området rundt. For eksempel kan en klynge med blomstrende trær og busker gi mer pollen enn en blomsterplen. Følgelig er en større struktur mer relevant nettopp for det første alternativet..

Beskytt hekkesteder mot vind, regn og fugler

husbygging for enkeltbierHekkeinsekter trenger et sted å bo som er tørt og trygt. Det ideelle biehuset vil ha et overheng på ca 7 cm, som beskytter innholdet mot vær og vind. Hvis fugler prøver å angripe hekkehull, ta et trådnett og pakk det rundt huset som en boble.

Ikke plasser garnet direkte på redeutgangene, da dette forhindrer at bier kommer inn. De trenger et sted å ta av og lande.

Bruk riktige materialer i riktig størrelse

bee hotel alternativNaturlige materialer i nærheten fungerer best. Kartongrør og innsjørør for beireder med riktige dimensjoner er lett å finne på internett.

Unngå sugerør av bambus og plast, da de ikke gir tilstrekkelig fordampning av fuktighet, noe som forårsaker problemer i utviklingen av bier. Hullene for reirene bør være 4 til 10 mm og gå omtrent 15 cm dype. Hvis hullene er for små, vil dette påvirke seksuell funksjon av neste generasjon insekter negativt..

Plassering og noen få ord om veps

Orienter biehuset mot morgensolen, da ensomme bier trenger varme for å få energien til å fly. Å plassere to bygninger, hver med en litt annen vinkel, kan gi bedre resultater..

bi -pupperDe fleste insekter foretrekker middagskygge, men store skyggelagte områder tiltrekker seg ensomme veps. Vanligvis regnes de som nyttige rovdyrinsekter, hagearter som angriper skadedyr som larver, larver og bladlus. Imidlertid kan de jakte på pupper ved å klatre rett inn i huset..

Bielarver trenger beskyttelse om vinteren

hus for bier i skogenSørg for at insektboligen er lett tilgjengelig, slik at du enkelt kan fjerne de fylte hekkerørene og oppbevare dem på et varmt og tørt sted. De må oppbevares under de samme forholdene og ved samme temperatur som utendørs, for eksempel i et hageskur eller en uoppvarmet garasje..

Noen bier kan produsere flere generasjoner per sesong, så følg med på fyllingen av hekkerørene..

Samle biekokonger hver vår

Etter å ha beskyttet og lagret hekkematerialer om vinteren, fjerner du dem og samler kokongene tidlig på våren. Hvis det er mulig, må du skille dem etter utseendet. Med riktig omsorg vil disse kokongene utvikle seg til en ny generasjon pollinatorer og fremtidige innbyggere i biehuset..

Nå vet du litt mer om disse fantastiske skapningene og hva slags ly de trenger for å bo i hagen din. Din innsats for å bygge og vedlikeholde hjemmet ditt vil lønne seg godt når det er på tide å høste.

Previous Post
Riktig fôring av smågris fra 1 til 6 måneder
Next Post
Plantarea și reproducerea mesteacănului într-un teren personal
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org