15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Riktig fôring av smågris fra 1 til 6 måneder

Små griser på gårdsplassen Griseavlens effektivitet avhenger av riktig fôring av smågris fra 1 til 6 måneder. Den første måneden vokser suckers opp til 8-10 kg på morsmelk. I løpet av denne perioden suger smågrisene livmoren, og fra den femte dagen stikker de nesen i materen med mineraltilskudd. De voksne smågrisene har ikke nok morsmelk, ekstra fôring er nødvendig. Vietnamesiske griser – omsorg og vedlikehold!

Grisefôringsperioder

Så med smågriser Hver fôringsperiode skyldes evnen til babyens fordøyelseskanal til å absorbere mat. Ved slutten av dieperioden begynner saltsyre å bli produsert i magen til månedlige grisunger og dietten utvides.

Perioden med avkoms utvikling kan grovt deles:

 • melkesyre;
 • vokser;
 • fetende.

Melkemating varer opptil to måneder. Men etter en måned med melk har livmoren ikke lenger nok, og på dette tidspunktet er ledere bestemt som tar melk fra svakere individer. Samtidig dannes hierarkiet i flokken. Hvis hele avkommet i fremtiden faller på ett sted, kjemper ikke smågrisene seg imellom om lederskap..

I en måneds alder er magen til smågrisene fremdeles liten, og fôringen av en 1 måned gammel gris utføres 6-7 ganger om dagen. Fra den andre måneden blir melkekorn, melk og meieriprodukter introdusert på menyen.

Grisemating fra 1 månedPerioden for oppdrett av avkom anses å være etter avvenning av smågriser fra livmoren. To måneder gamle griser veier 20-25 kg og er klare til å spise tørr mat, urter og rotgrønnsaker. På dette tidspunktet bør boletus kastreres hvis avkommet er beregnet på kjøtt. For å avvenne smågrisene, er det avsatt en uke for å redusere antall amminger, etter at livmoren er fjernet fra rommet, får grisene stå på sitt vanlige sted i ytterligere 2 uker. Smågriser vokser intensivt fra 2 til 4 måneder.

Målet med fôringsperioden vil være å bruke fôret så effektivt som mulig og få mer kjøtt..

Avhengig av rasen av griser og det spesielle regimet for oppbevaring og fôring, får de:

 • kjøttprodukter;
 • bacon;
 • Salo.

Grisende som vokser i private bakgårder

Aktive grisungerDet er mulig å dyrke et kadaver på mer enn en centner fra en måned gammel gris om noen måneder. Det er nødvendig å mate smågrisene fra 1 til 6 måneder riktig, for å skape forhold for rask vekst. Balansert ernæring, rettidig vaksinasjon og spesielle kosttilskudd bidrar til dyrets produktivitet. Feil i grooming tidlig i utviklingen av suger vil hemme ytterligere vektøkning. Å mate smågriser hjemme er fordelaktig, ettersom matavfall brukes, og kostnaden for kjøtt reduseres.

Hvis gris er kjøpt for oppfetting, er det bedre å kjøpe et par. Dyr føler seg komfortable i en gruppe. Hvis gris kjøpes i en måneds alder, må de veie minst 8-10 kg. Slaktegriser til kjøtt hjemme begynner med en gradvis endring i det vanlige kostholdet. Du kan kontrollere utviklingen av smågriser, styrt av den daglige vektøkningen. Et sett på 400-700 gram per dag regnes som normalt for smågris 2-4 måneder.

For god ernæring bør unge dyr motta forskjellige fôr og kosttilskudd. Rotgrønnsaker kan brukes kokt eller rå. Ikke gi rå poteter til smågrisene. Hvordan mate månedlige smågriser hjemme hvis det ikke er ku i gården?

Meieriprodukter kan erstattes med blandinger:

 • fidolux;
 • laktose;
 • pulverisert melk til smågris;
 • mysepulver og lignende produkter.

Forblanding for smågriser BorkaKan smågriser gis gress, og hva slags? Helt fra begynnelsen av fôringen er urten en kilde til vitaminer. Belgfrukter regnes som de beste. For barn, før utdeling, må gresset helles med kokende vann og et fint snitt tilberedes. Opptil to måneder bør babyer motta premien “Piggy”. Det er denne sammensetningen som vil kompensere for mangel på jern i kroppen og forhindre anemi. Senere vil grisens helse bli lagt til ved bruk av Borka -forblandingen.

Veterinærer anbefaler å vaksinere smågriser mot ormer, leptospirose og pest hjemme. Gris er svært utsatt for smittsomme sykdommer, og vaksinasjon er et beskyttende tiltak mot vanlige sykdommer..

Vilkår for å holde kommersielle husdyr

Oppdrett av smågris fra 1 til 6 måneder på store gårder kjennetegnes ved spesielle metoder. Målet er å oppnå størst mulig gevinst ved å bruke de siste balanserte fôrblandingene. For å redusere tiden som kreves for å skaffe salgbare produkter, brukes sentralstimulerende midler. Formulerte smågris dietter inkluderer vitaminer for vekst, forblandinger.

Slaktefe for kjøttHer brukes gjærtilskudd, som stimulerer appetitten til dyr, noe som betyr en rask gevinst i masse. Det er i store gårder at den tørre metoden for å mate husdyr brukes, siden den er mindre arbeidskrevende. Etter 4 måneder mates grisene intensivt med en gevinst på 650-700 gram per dag. Etter seks måneder får grisen en centner av levende vekt. Det er viktig i produksjonen av svinekjøtt for å forhindre overbefolkning av dyr, gi dem gangområder og forhindre dødelighet på opptil 4 måneder.

Riktig ernæring for slaktegriser

Et balansert kosthold inkluderer fôrgrupper:

 • proteiner;
 • fett;
 • karbohydrater;
 • vitaminer og mineraler.

Proteiner er et byggemateriale for kroppen, som finnes i belgfrukter, frokostblandinger og matavfall. Melk er også en proteinmat.

For aktiv vekst og rask vektøkning får smågrisene spesielle tilsetningsstofferKarbohydrater finnes i rotvekster og grønt fôr. De er en energikilde. Dyr får vitaminer og mineraler i sin naturlige form eller i spesielle tilsetningsstoffer, forblandinger. Bruk av forblandinger sparer opptil 15% fôr på grunn av bedre absorpsjon.

Ved slaktegris brukes forskjellige tilsetningsstoffer som aktiverer metabolske prosesser:

 • amylosubtilin GZH – et vannløselig stoff som stimulerer vektøkning;
 • etonium – forbedrer smaken av kjøtt, øker utbyttet, sparer fôr med 7%;
 • natriumglukomat – øker grisenes appetitt og forbedrer kjøttsmaken.

Det er mange sentralstimulerende midler utviklet og tilbudt, det viktigste er å velge et passende tilsetningsstoff for fôr og ikke overstige anbefalte normer.

Det er viktig at griser har konstant tilgang til vann. I oppfettingsperioden er behovet for vann 6-8 liter per dag.

Kommersiell svinekjøttproduksjon er en lønnsom virksomhet hvis vilkårene for riktig husdyrhold er oppfylt.

Riktig fôring av smågriser – video

Previous Post
Melon syltetøy oppskrifter med appelsin, epler, vannmelon
Next Post
Creșterea caprelor acasă pentru începători
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org