15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

DIY kaninmatere

Bunkermatere for kaniner i forskjellige størrelser Nybegynner kaninoppdrettere, før avl av eared kjæledyr, bør ta vare på burene og matere først og fremst. Hva er kaninmatere som oppfyller kravene til maksimal bekvemmelighet ved opptak av mat av dyr og minimum når det gjelder egne kostnader?

Se også: gjør-det-selv fuglemater laget av tre med foto!

Hovedtyper av matere

Matere selv er en spesiell enhet som hjelper til med å spare tid og energi som trengs for å ta vare på og justere kostholdet til dyrene. I tillegg vil riktig plassert matere holde buret rent så lenge som mulig..

Kaninmater - Keramisk bolle Det er et stort antall forskjellige kaninmatere, som er delt inn i følgende hovedtyper:

 1. Keramiske boller. Veldig vakre fabrikkprodukter, de ser på det høyeste nivået i bur. Praktisk for å sovne til mat, men kaniner slår dem ofte over, noe som resulterer i tråkking av mat og forurensning av buret.
 2. Barnehagematere – brukes til fôring av høy. De er veldig praktiske enheter. Krever konstant overvåking av mengden gjenværende høy i materen og påfylling.Barnehagemater for høy
 3. Gjennomformet kaninmatere. De har en rekke fordeler: praktisk fylling av mat, tilgang av flere individer til ett fôrbunn er mulig samtidig. Brukes til konsentrert fôr og rotvekster.Mater gjennom
 4. Kaninbeholder brukes til bulk eller konsentrert fôr. Den største fordelen med denne typen mater er at fôret helles i det noen få dager, noe som er spesielt praktisk for de oppdrettere som har en svært begrenset tid. I tillegg vil denne materen hindre kaniner i å spre og tråkke fôr gjennom buret, noe som sparer budsjettet..Bunkermater for bulkfôr
 5. Matere i form av kopper. Vanligvis brukes tomme bokser, som kan tjene som matere og drikkere for kaniner, det vil si at de kan fylles med pellets eller vann..

Drikkeboller for kaniner kan varieres:

 • Automatisk;
 • vakuum;
 • brystvorte;
 • kopp (alle boller, kopper, brett som du ikke har noe imot);
 • fra flasker (oftest brukt i kaninavl).

Hva er matere laget av?

For fremstilling av matere for fôring av kjæledyrene dine, anbefales det å bruke følgende materialer:

 • tynn tinn;
 • metallisk profil;
 • tre (dette kan være et tynt brett eller et kryssfinerark);
 • plast;
 • plexiglass;
 • rett skifer.

Som hjelpematerialer brukes oftest tynn tråd eller en stang.

Hvis det ble dannet skarpe kanter eller hakk under installasjonen av materen, må de glattes, slipes for å unngå kutt i kaninenes skinn..

Regler for bygging av en bunkermater

Før du starter konstruksjonen av kaninmatere hjemme, er det nødvendig å først sammenligne dimensjonene på buret og tegningene til den fremtidige materen. Hvis valget stopper ved produksjon av en mater i bunker-type, anbefales det å vurdere de mest lønnsomme og enkle alternativene for konstruksjonen.

Det raskeste og rimeligste alternativet for å lage en bunkermater vil være konstruksjonen fra en 3-liters boks.

Mater fra en stor metallboksHvordan lage en kaninmater, trinnvise instruksjoner:

 1. I utgangspunktet anbefales det å trekke en linje over boksen i en høyde på 1,5-2,5 cm fra bunnen av boksen.
 2. Skjær deretter av halvparten av glasset til linjen, uten å gå utover det.
 3. Etter det må et stort antall hull bores i bunnen med et bor..
 4. Fra den kuttede halvdelen av krukken er det nødvendig å lage et flatt ark (ligner veggen) og festes til materen.
 5. Den ferdige bunkermateren skal skrus til døren til kaninburet (DIY kaninbur).

Hjemmelaget fuglemater i et burSelv om en slik mater ikke ser veldig estetisk tiltalende ut, er den veldig enkel å produsere, økonomisk (siden den kan bygges av en boks der for eksempel tomatpuré var) og praktisk å bruke.

Kaninoppdrettere som har ferdigheter til å arbeide med galvanisert metall vil kunne bygge en sinkbunkermater uten mye stress. Selv de som ikke har erfaring med blikkarbeid, vil kaninoppdrettere kunne lage slikt utstyr for kjæledyrene sine, underlagt de nøyaktige instruksjonene og ordningene for fremstilling..

Instruksjoner for produksjon av matere i galvanisert jern

Tegning av platerbunkerDet første du må gjøre er å kutte ut alle nødvendige deler i henhold til diagrammet. Deretter bøyer du arket langs de stiplede linjene som er angitt i diagrammet ved hjelp av en tang.

For å gjøre arket lettere å bøye, anbefales det å gjøre små kutt på gulvet i tykkelsen på det galvaniserte arket ved hjelp av en kniv og en linjal.

Etter å ha laget alle delene, i henhold til diagrammet, kan du begynne å montere materen. Skarpe hjørner og kanter skal glattes eller slipes.

Ferdiglaget kaninmaterDet ferdige produktet vil se ut som bildet.

Verdifulle tips for å bygge matere hjemme

Før du starter produksjonen av bunkermatere for kaniner i henhold til tegningene, bør følgende anbefalinger tas i betraktning:

 • alle komponenter i arrangementet av bur, inkludert matere, skal være så praktiske som mulig for å opprettholde renslighet og hygiene;
 • hvis materen er laget av tynne materialer som kan gnages av kaniner, er det nødvendig å trekke kantene på materen med tinn for sin lengste levetid;
 • det anbefales å ordne materne slik at fôret blir minst mulig forurenset (bor hull i bunnen av materen, eller foret bunnen med et fint rist);
 • volumet av matere bør ikke være mindre enn volumet av den daglige fôringshastigheten til kaniner, ellers vil dyrene klatre inn i dem og gjøre skitne triks;
 • festingen av matere til burene skal være så sterk som mulig for å forhindre at de velter.

En kreativ tilnærming til avl av kjæledyr med eared kjæledyr vil gjøre kaninavl til en veldig interessant opplevelse. Hvis du bygger bur og matere for kaniner med egne hender av improviserte materialer, kan du spare imponerende mye før du starter i kaninbransjen.

Produksjon av en bunkermater av stålplater – video

Previous Post
Høsttid i hagen: gjødsling av druer og rips
Next Post
Ce să plantezi într-un pat de flori lângă casă?