15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Cum diferă gâscă-gâscă de păsări

gâscă gâscă

Gâscă de gâscă este o rudă sălbatică a faimoaselor păsări de curte. Aparține familiei Duck și se găsește în diferite regiuni din Eurasia și America de Nord. Genul Goose are 6 specii de păsări, care diferă prin mărime, culoare și comportament. Acestea sunt păsări rare, greu de găsit în sălbăticie. Cu toate acestea, populația lor este menținută, inclusiv datorită rezervațiilor naturale..

Cum diferă o gâscă de o gâscă domestică

gâscă de gâscă sălbatică

Gâscă de gâscă este ușoară, rapidă și rezistentă. Zboară și înoată frumos, iar în timpul migrației sezoniere parcurge distanțe impresionante..

În ciuda apartenenței la aceeași specie, gâsca are multe diferențe semnificative față de gâsca domestică:

  • dimensiunea este o pasăre mică cu o lungime a corpului de cel mult 60-70 cm și o aripă de până la 43 cm;
  • greutate – mică, de la 1 la 8 kg;
  • culoare – diferită pentru diferite specii, poate fi pestriță;
  • proporții – cioc mic, compact și gât scurtat;
  • caracteristici – nu știu cum să chicotească, dar pot scoate sunete neobișnuite, asemănătoare cu lătratul unui câine.

Toate speciile de gâște sunt enumerate în Cartea Roșie. Astăzi pot fi găsite nu numai în sălbăticie, ci și în parcurile și rezervațiile naționale..

Distribuție și stil de viață

habitat de gâscă sălbatică

Gâștele sunt omniprezente și cuibăresc pe coastele mărilor, pe stânci și în chei. Fiecare specie a acestor păsări are propriul habitat. Sunt erbivore, mănâncă alimente vegetale. Baza dietei lor este rogozul, patlagina și alte plante care cresc în locurile în care locuiește gâscă. În plus, mănâncă culturi pe câmpuri..

Ciclul de viață al gâștelor sălbatice este asociat cu migrația sezonieră. În sezonul rece, ei se mută în regiuni mai calde, iar pentru cuibărire urmează pe țărmurile corpurilor de apă. Fiecare specie are propriile rute de migrație, de-a lungul cărora se deplasează în colonii mari. Maturitatea sexuală la păsări are loc la vârsta de 2 ani, după care clocesc 3-5 ouă anual.

Tipuri de gâște

specii de gâște în natură

Gâștele sălbatice sunt diverse. Acestea sunt adaptate vieții din diferite regiuni, prin urmare sunt reprezentate de păsări de diferite dimensiuni, culori și forme. Pe teritoriul Rusiei, vânătoarea de gâște este interzisă, deoarece toate speciile sunt protejate.

Chiar dacă gâștele cuibăresc în grupuri, plasează cuiburi la o distanță mare una de cealaltă. Multe specii sunt monogame și păstrează o pereche pe viață..

Gâscă neagră

gâscă neagră

Gâsca neagră sălbatică este cel mai mic reprezentant. Are un penaj întunecat pe cap și gât, în timp ce spatele și gâtul sunt maronii. La adulți, o margine albă iese în evidență clar pe gât. Labe și cioc sunt negre adânci. Specia nu este numeroasă, nu există mai mult de 500 de mii de indivizi, dintre care până la 1000 se află pe teritoriul Rusiei.

Gâsca neagră se cuibărește în regiunile de tundră de coastă, Eurasia și America de Nord și dincolo de Cercul Arctic. Acestea sunt situate pe zone plate printre roci, în perechi sau în colonii mici. Ambreiaj complet – 3 până la 6 ouă.

Pentru iernare, gâscă neagră sălbatică = gâscă merge în Danemarca și Anglia. În timpul cuiburilor, păsările se hrănesc cu vegetație, mușchi și licheni, iar în sezonul rece, algele stau la baza dietei lor..

Gâscă de balcan

gâscă de balană

Gâscă Barnacle este o pasăre compactă care cântărește între 1 și 2,5 kg. Lungimea corpului este de 60-70 cm, iar aripa de până la 43 cm. Această gâscă este rapidă, ușoară, înoată bine, aleargă și zboară. O pasăre adultă are o culoare tricoloră cu predominanță de nuanțe de negru, alb și gri. Pe aripi sunt dungi negre, iar pe cap sunt zone albe pe frunte, laturi și partea inferioară. La pui, culoarea nu este strălucitoare, mai ales maro.

Barnacle Goose face cuiburi pe coastele Groenlandei și a altor insule mari, precum și în tundra arctică. Cuiburile pot fi văzute în zone stâncoase și munți abrupți acoperiți de vegetație. O colonie poate include până la 75 de perechi, care sunt situate la o distanță de câteva zeci de metri una de cealaltă. Ambreiajul conține 4-5 ouă. Pentru iarnă, gâștele sălbatice pleacă în Olanda, acestea putând fi găsite și în Germania, unele regiuni din Belgia și Franța..

gasca canadiana

gasca canadiana

Gâscă Canada este ușor de identificat prin colorarea sa variată caracteristică. Are gâtul și capul negru, cu pete albe contrastante pe părți. Burtica și coada inferioară sunt albe, iar laturile, spatele și aripile sunt gri, uneori cu o nuanță maro. Aceste păsări diferă prin formă și proporții, prin urmare, se disting 11-12 din subspecii lor. Gâștele adulte cresc până la 55-110 cm lungime, cântărind de la 2,5 la 6 kg, cu o anvergură a aripilor de până la 122 până la 183 cm.

Gâsca înoată și aleargă bine, dar nu zboară foarte bine. Locuiește în America de Nord, în principal în Canada și Alaska, precum și pe insule. Păsările aleg zone joase lângă râuri și corpuri de apă, preferă zonele umede. Se hrănesc cu plante, mușchi și alge..

Gâscă mică din Canada

gâscă mică

Gâscă canadiană mică diferă de gâscă canadiană ca mărime – este mai mică și mai ușoară. Gâtul poate fi complet întunecat sau poate avea un guler alb contrastant. De asemenea, această specie poate fi recunoscută prin vocea sa – este mai înaltă și mai sonoră. Habitatul natural al gâștei este America de Nord, Yakutia, Chukotka și Insulele Comandorului. Cuiburile pot fi găsite în Canada și Alaska, în tundră. Acestea sunt situate pe un deal lângă corpurile de apă.

Gâscă cu piept roșu

gâscă cu piept roșu

Gâsca cu piept roșu este cel mai strălucit reprezentant al familiei. Are un penaj alb-negru, pe gât și pe piept sunt inserții roșii aprinse. Pasărea este asemănătoare gâștei domestice, cu ciocul scurt și gâtul larg și gros. Această specie este ușor de domesticit. În natură, trăiește în Rusia și cuibărește în tundra de la est de Yamal. Iernarea se află pe lacurile Bulgariei, precum și în Delta Dunării din România.

Gâscă de gâscă este un reprezentant izbitor al familiei Duck. Acestea sunt păsări migratoare care acoperă distanțe mari de două ori pe an. Sunt puțini la număr, prin urmare se află sub protecția Cărții Roșii. Gâștele sunt luminoase, ușoare și compacte, diferă de gâsca domestică prin mărime, culoare pestriță și voce neobișnuită.

Gâscă de gâscă canadiană în natură – video

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta