15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Foto og beskrivelse av honningbier

Arbeiderbi Bierasene som eksisterer i verden i dag dukket opp som et resultat av naturlig og kunstig seleksjon, startet av mennesker i utviklingen av birøkt og birøkt..

Som et resultat skiller insekter som lever i forskjellige deler av verden ikke bare i mange ytre tegn, de har sin egen disposisjon, motstand mot sykdommer og parasitter, samt produktiviteten til dronninger og selvfølgelig honningbærende evne..

Tegn på bier av forskjellige raser Ved å velge en rase av bier for et bigård, må birøkteren starte fra helheten av alle disse egenskapene og betingelsene for å holde seg under spesifikke klimatiske forhold. Sørlige bierarter, for eksempel, viser seg å være gode honningplukkere, men de vil ikke kunne overleve de lange vintrene i de nordlige områdene, så det er usannsynlig at det vil være mulig å sette pris på deres positive egenskaper..

I Russland, som ligger i flere klimasoner samtidig, har flere raser av honningbier som tilhører arten Apis mellifera blitt anerkjent.

Bieraser - gråfjell kaukasisk, gul kaukasisk, italiensk, karpatiskBierarter: 1 – gråfjell kaukasisk; 2 – gul kaukasisk; 3 – italiensk; 4 – Karpaten

Selv med så mange valgmuligheter er det imidlertid noen nyanser. På en eng der flere dusin planter blomstrer samtidig, vil den sentralrussiske bien ligge langt bak når det gjelder honningutbytte for kaukasiske slektninger.

Men hvis det ved siden av bigården for eksempel er en bokhveteåker eller planting av en annen avling, så vil den sentralrussiske bierasen være ute av konkurranse på grunn av den medfødte forpliktelsen til å motta bestikkelse fra en plante til blomstringen ender. Kaukasiske honningbier er mindre kresne og jobber flittig hvor det er det minste snev av nektar..

Beskrivelser og bilder av bieraser vil hjelpe deg med å få en ide om visse insekter, deres evner og egenskaper.

Mørk europeisk eller sentral russisk bierase (Apis mellifera mellifera)

Mørk europeisk eller sentral russisk bierase (Apis mellifera mellifera)Bierarten, urfolk i Nord- og Sentral -Europa, skiller seg ut i mørkegrå, uten et snev av gul farge. Dette faktum, så vel som utbredelsen på territoriet til de sentrale regionene i Russland, bestemte navnet på bierasen..

Dette er ganske store insekter som gleder birøkterne med sykdomsresistens og en utmerket evne til å overleve de kalde lange vintrene, og være i vinterhuset i opptil syv måneder i året. Dronningene av denne rasen kan legge opptil tre tusen egg per dag, noe som sikrer et raskt generasjonsskifte og vekst av familier. Samtidig er europeiske honningbier ikke tilbøyelige til å danne svermer og er ganske fredelige. Imidlertid er de merkbart nervøse hvis birøkteren viser uaktsomhet overfor dem eller tillater for frekk, hard inngrep i bikubeens saker..

Bier legger honningInsektenes spesielle tilslutning til å samle bare fra en honningplante, på den ene siden, gjør det mulig å skaffe deilig monokulturell honning, for eksempel fra akasie, bokhvete, lind og andre planter, men på den annen side fører det til en forsinkelse i overgangen av bier fra nesten falmede avlinger til nye, bedre. honningplanter.

Den sentralrussiske bierasen begynner å lagre honning fra den øvre delen av skroget eller lagrene, og først da oppstår det bestandene i yngelområdet..

Gråfjell kaukasisk rase av bier (Apis mellifera caucasica)

Gråfjell kaukasisk rase av bier (Apis mellifera caucasica)Den grå kaukasiske fjellbien skiller seg fra den sentralrussiske bierasen i sin evne til raskt å bytte fra en honningplante til en annen, i sin store størrelse, men mindre vinterhardhet. Denne befolkningen bor hovedsakelig i de sørlige delene av landet, er spesielt populær i bigårder i Nord -Kaukasus og ved foten av fjellene.

Dronningen av den grå fjellbien kan legge opp til halvannet tusen egg om dagen. I dagene med den mest intensive samlingen av honning flyr til og med bier ut av bikuben for å bestikke, andre ganger tar de vare på den fremtidige generasjonen. De grå kaukasiske biene er rekordholdere blant honningbiene i lengden på tungen og når 7,2 mm.

Denne rasen av bier er preget av tidlig avgang fra bikuben og veldig sen kveldsretur. Insekter er ikke redde for tåke og regnregn, selv i slikt vær, som ikke er det mest passende for bier, fortsetter de å samle, og de har ikke noe imot å tjene på de gapende brødrene.

Priokskaya -utvalg av den sentralrussiske bierasen

På grunnlag av de kaukasiske gråinsektene og den sentralrussiske bierasen ble det avlet en mellomliggende variant, kalt Priokskoy. Disse honningbiene har en litt mindre snabellengde enn kaukasierne, de er bedre tilpasset de frostige russiske vintrene, er mer motstandsdyktige mot sykdommer og litt mer aggressive. Utad ligner denne typen bier heller sine fjellforfedre. Hos insekter, den dominerende gråfargen, finnes gule merker bare sporadisk på de øvre delene av magen.

Krajinskaya rase av bier (Apis mellifera carnica)

Krajinskaya rase av bier (Apis mellifera carnica)Bier fra Kärnten og Kärnten fikk europeisk berømmelse for over hundre år siden. Et karakteristisk trekk ved disse insektene har blitt ikke bare en fantastisk fred, men også muligheten til raskt og effektivt å samle honning under forholdene i en flyktig alpin vår, når bestikkelser ikke er behagelige med en overflod. Videre, ifølge bildene og beskrivelsene, kjennetegnes denne rasen av bier av god vinterhardhet og utholdenhet på varme sommerdager. Å holde små familier av Krajina -bien om vinteren er veldig økonomisk.

I dag er krainsky -rasen av bier, eller karnika, en av de mest populære artene i Europa. Insektets kropp preges av en grå-sølv farge. Bier flyr tidlig ut av bikuben, noe som gjør det mulig å motta bestikkelser fra de aller første vårhonningplantene. Ifølge statistikk kan bare en tredjedel av familiene sverme, og hvis de begynner riktig arbeid i tide, er det lett for dem å gå tilbake til arbeidsånden. I landbruket er bierasen verdsatt som en pollinator for rødkløver. Snabelen når en lengde på 6,8 mm.

Krajinskaya rase av bier eller karnikaDronningebien legger fra 1,5 til 2 tusen egg per dag.

Det vil si at carnica, som en rase av bier, kombinerer de beste egenskapene til de grå kaukasiske og karpatiske insektene. Først av alt, under massen honninghøsting, fyller bier kammer med yngel, og flytter deretter til lagringsrammer..

Karpisk bi (Apis mellifera carpatica)

En annen rase av europeiske honningbier kalles Karpaterne etter opprinnelsessted og habitat. Den dominerende fargen i fargen på den karpatiske bien er grå. Insektet kjennetegnes ved en lang, opptil 7 mm snabel, god vinterhardhet, fredelig karakter og lavt sukkerinnhold i honning. Dronningene til denne typen bier legger opptil 1800 egg per dag..

Karpisk bi (Apis mellifera carpatica)Rasens særegenheter inkluderer arbeiderbienes tidlige beredskap til å samle honning. Imidlertid, med mye positiv kvalitet, har karpatiske bier også en rekke ulemper. Disse inkluderer tendensen til å underslå andres bestikkelser, hvis det er mangel på blomstrende planter i distriktet, samt fravær av motstand mot at voksmøll trenger inn i bikuben..

Italiensk rase av honningbier (Apis mellifera liqustica)

Italiensk rase av honningbier (Apis mellifera liqustica)Rasen av bier fra Sør -Europa, i sammenligning med andre slektninger, har en mer gylden farge, den høyeste fruktbarheten av dronninger, opptil 3500 egg per dag, utmerket motstand mot sykdommer og lav sannsynlighet for sverming.

Den sørlige opprinnelsen til denne rasen av bier bestemte ikke for høy frostbestandighet av insekter. Men bier av den italienske sorten bytter raskt fra honningplante til honningplante, på jakt etter de mest lønnsomme bestikkelsene, og er også ekstremt rene.

Oppdra den unge generasjonenDet enorme antallet egg som ble lagt av livmoren på forhånd bestemte en funksjon som må tas i betraktning når man arbeider med insekter. Kyllingen er av største betydning for denne rasen, og med en liten mengde honningsamling kan bier gi alle bestikkelser til den yngre generasjonen..

Asiatiske honningbier

Europeiske insekter som tilhører Apis mellifera -arten er ikke utbredt i Asia. Her har i mange årtusener utviklet sin egen bestand av bier og tradisjonen for birøkt og birøkt..

Asiatiske honningbierI dag teller eksperter opptil ni arter av bier som er urfolk i den asiatiske delen av verden. Blant dem er de mest kjente og interessante: Apis dorsata, Apis cerana, Apis floreа.

Himalaya fjellkjempe bi Apis dorsata laboriosaEn fremtredende representant for biefamilien er Himalaya -fjellkjempen bi Apis dorsata laboriosa med et mørkt underliv dekorert med tynne hvite striper. Denne rasen lever på bratte steiner, hvor den bygger enorme kammer etter europeiske standarder opptil 160 cm lange og omtrent 80 cm brede.

Bi -keeper fungererBiholderens arbeid under slike forhold blir beslektet med arbeidet til en ekstrem klatrer, som risikerer ikke bare å falle fra stor høyde, men også bli angrepet av en masse ikke de mest vennlige Himalaya-biene.Dverg asiatisk bi eller Apis floreа dverg

Dvergen asiatisk bi, eller Apis floreа dverg, lager honningkaker i trær eller busker. Den beskjedne størrelsen på insekter, som først ble beskrevet på 1700 -tallet, lar oss si at disse biene er en av de minste ikke bare i Asia, men på hele planeten. I et år kan en familie av disse honningbiene ikke samle mer enn et kilo honning, men samtidig beskytter de reiret og blir verdsatt i landbruket som pollinerende insekter..Kinesisk voksbi eller Apis cerana.

Den kinesiske voksbien eller Apis cerana kan betraktes som en lik konkurrent til den europeiske honningbien. Denne typen indisk eller Himalaya -bi er utbredt i de fleste regioner i Asia. Disse insektene finnes også i det russiske Fjernøsten. For eksempel i Primorsky -territoriet kan denne rasen av honningbier, inkludert i den røde boken, tidvis sees i skogsonen.

Bieraser – video

Previous Post
Hvordan bruke Solikox til kaniner
Next Post
Pentru repararea electrocasnicelor folosim un fier de lipit din China