15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan legge bier om våren: video og beskrivelse av metoder

Arbeidsdager på bigården Du kan få en ny familie av bier ved å fange svermen som har dannet seg, men det er andre måter. En video om hvordan man legger bier om våren vil hjelpe til med dannelsen av nye familier og, på forespørsel fra birøkteren, fylle opp bestanden av bikubene.

Våren er den beste tiden å få stiklinger. I løpet av en lang varm periode, når honningplanter blomstrer etter hverandre, er tilpasningen av bier lett, den nye familien klarer å bli sterkere, fylle opp med nye medlemmer og skaffe forsyninger til vinteren.

Hvilke metoder for å skaffe nye familier brukes i praksis? Hva er de positive og negative sidene ved de eksisterende metodene? En video om hvordan man legger bier om våren vil være en god hjelp i å løse disse og andre problemene..

Høsting av livmoren for dannelsen av en ny familie Først og fremst er det verdt å bestemme seg for hvilken livmor du skal ta for å danne en ny familie. I dag bruker birøkterne tre metoder for å danne lag:

  • fra en tredjeparts foster livmor anskaffet i en annen husstand;
  • med en ung ubefruktet livmor fra bigården eller nettopp som kommer fra moderluten;
  • med en voksen som legger egg med en livmor fra en sterk stor familie.

Blant annet dannes lag med bier både med voksne arbeidsinsekter og med den yngre generasjonen, som ikke tidligere har fløyet for bestikkelse..

Overføring av bier til en ny bikube: ung eller flygende?

Stort sett utføres lagdeling i henhold til den andre typen. En bikube med en ny familie er plassert ikke langt fra der insektene pleide å bo. Gradvis kommer flygende individer tilbake til sitt vanlige sted, og unge bier forblir underordnet den plantede dronningen. Hovedproblemet med denne metoden er etterslepet i utviklingen av den nye familien, men i løpet av våren og sommeren, med riktig omsorg og organisering av bestikkelsen, klarer familien å bli sterkere, fjerne yngel og oppdra en sterk generasjon arbeiderbier.Sterk sterk morlut

En video som forteller om lagdeling av bier vil hjelpe deg med å mestre en teknikk som er nyttig for enhver birøkter og om nødvendig raskt og smertefritt dele eksisterende familier.

Hvordan lage lagdeling av bier som allerede har fløyet ut tidligere for å bestikke? For at ikke bare unge, men også voksne skal forbli i laget, må birøkteren ta bikuben minst 3-5 km fra bigården. I dette tilfellet må alle biene bo på et nytt sted. Og familien begynner umiddelbart å samle honning og ta seg av brødet. Dessverre, i motsetning til unge, kan voksne flybier vise aggresjon mot den plantede dronningen, noe som uunngåelig fører til problemer. Det er av denne grunn at birøkterne ikke alltid villig bruker den tilsynelatende enkle og riktige måten å skaffe beelag på..

Birøkter lagdeling av bierHvordan legge bier om våren, og hva er fordelene og ulempene med denne eller den metoden?

Lagdeling på en “fremmed” føtal livmor

Det er mulig å danne et tidlig lag hvis en ny familie dannes rundt livmoren ervervet i et område der våren begynner tidligere..

Lagdeling på en Den befruktede dronningen begynner å legge egg allerede et par dager etter transplantasjon i en ny koloni, derfor kan en tilstrekkelig sterk lagring av bier motta den første bestikkelsen allerede i juni. Den svake siden av dette alternativet er:

  • høye kostnader for å få en ny familie;
  • alvorlig risiko for å miste dronningen hvis birøkteren ikke er erfaren nok, eller hvis biene viser aggressivitet mot den “fremmede” dronningen når de transplanteres inn i en ny bikube..

Legg bier med en ufruktbar dronning

Hvis en ufruktbar hunn blir grunnlaget for lagdelingen, eller når bier transplanteres til en ny bikube, plasseres en dronningbi i den, bør birøkteren være oppmerksom på den uunngåelige forsinkelsen i utviklingen av den dannede kolonien. Samtidig er arbeiderbier bedre i stand til å godta en dronning som kommer fra en dronningcelle enn et ufruktbart fremmed individ, så ytterligere forholdsregler kan ikke unngås..

Legg bier med en ufruktbar dronningNår biene har akseptert dronningen, må du være tålmodig. Å styrke lagdelingen med bier fra en annen bikube gir vanligvis ikke resultater, og noen ganger skader de allerede eksisterende koloniene som er engasjert i den viktigste honninghøsten. Vanligvis, over sommeren, får selv små lag styrke og kan blant annet brukes til å slå seg sammen med familier når de bytter ut gamle dronninger..

Lag med “innfødt” befruktet livmor

Lag med Hvis en del av kolonien med en dronning ble transplantert inn i en ny bikube, nekter de foreldreløse biene å heve den gjenværende yngelen og er aktivt engasjert i å samle honning, og lager en seriøs bestand. Denne omstendigheten brukes av birøktere:

  • å få det tidligste produktet;
  • å fornye familien og erstatte livmoren i den.

Det er viktig å ta i betraktning at kolonien, uten en dronning, svekkes og trenger spesiell kontroll og oppmerksomhet til en ny dronning dukker opp i den og flyr rundt, en ny yngel og en ung generasjon bier dukker opp..

Når man ser på videoen om hvordan man legger bier om våren, og når man planlegger dannelse av nye familier, må birøkteren ta hensyn til særegenheter ved honninginnsamling på stedet der elveblestene er installert. På våren og forsommeren kan blomstringen av honningplanter på grunn av værforholdene være uklar eller kortsiktig. Hvis det er en slik fare i regionen, bør du ikke gjøre lagene av bier kjent for å være sterke. Ellers vil mangel på honninginnsamling føre til risiko for sverming og oppløsning av bare en dannet familie..

Legging av bier – video

Previous Post
Hvordan bruke Solikox til kaniner
Next Post
Pentru repararea electrocasnicelor folosim un fier de lipit din China