15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Elveblest for bier: enhet, varianter, gjør det selv

DIY tre bikube I naturen nøyer ville bier seg med livet i naturlige tilfluktsrom, som oftest blir sprekker og huler i trestammer. Livet i bigårder er mye mer behagelig, for her er hver familie utstyrt med sine elveblest for bier.

Hvordan er et menneskeskapt hus forskjellig fra et primitivt dekk? Hva er enheten til en bikube og er det mulig å bygge den selv?

Vanlige typer bikuber

Birøkt er en av de eldste menneskelige aktivitetene. Derfor er det ikke overraskende at det i løpet av den siste tiden har dukket opp mange typer og varianter av elveblest over hele verden, som konvensjonelt er delt inn i horisontale eller solsenger og vertikale eller stigerør:

 1. Vertikale strukturer øker oppover på grunn av utvidelser. Blant de vanligste alternativene er Dadants multi-skrog og bikube..
 2. Horisontale elveblader er bygget opp med rammer parallelt med bakken. Disse variantene inkluderer solsenger designet for 16-24 rammer, samt elveblader av ukrainsk design, som skiller seg fra de vanlige ved det vinkelrette arrangementet av rammene..

Styrofoam elveblest I dag er mange typer elveblest høyt verdsatt av birøktere, men de mest populære er solsenger, flerskrogsstrukturer og 12-rammers elveblader. Prisen på bikuber avhenger av størrelsen på huset, dets design og materialene som brukes til produksjonen. I tillegg til tradisjonelt tre og kryssfiner, brukes alle typer plast, tekstiler ofte når du arrangerer elveblest..Kryssfiner, bikube, tegning

Arrangement av bikuber

Strukturelt består typiske elveblest av en kropp, et deksel, en bunn, butikkforlengelser, rammer for bier.

Hovedelementet i bikube -enheten er kroppen som inneholder rammene for bikakene og selve bikolonien. Utsiden av saken er veldig enkel. Dette er en topp- og bunnboks med rammholdere.

For avgang og retur av bier på bikroppens frontvegg, er det åpning – et tappehull som kan være rundt eller spaltlignende. For enkelhets skyld kan tappehullet lukkes med en spesiell lås. Størrelsen kan enkelt justeres ved hjelp av spesielle innsatser. Og utenfra, under inngangen, er et ankomstbrett installert.

Bikube lounger for 20 bilderOvenfra er kroppen dekket med et lokk, som oftest er flatt. Formålet med denne konstruksjonsdelen er å beskytte det indre rommet til bevis for bier mot dårlig vær, penetrering av dyr eller parasittiske insekter. Noen ganger er et takdeksel installert under et flatt tak, noe som er nødvendig for å transportere elveblest og isolasjon.

Transport av elveblest til bigårdenNedenfra dekker kroppen bunnen av bikuben. Denne delen av strukturen kan enten være flyttbar eller tett festet til hoveddelen. Utvendig ligner bunnen av bikuben et skjold med kant langs kanten.

En butikkforlengelse er tilgjengelig for festing av halvrammer. Det er halvparten av høyden på bikubekroppen og kan brukes i løpet av massen med honninghøsting. Om nødvendig plasseres ikke ett, men flere blader på saken.

Begynnende birøktere er rimelig bekymret for spørsmålet: “Hvor mye koster en bikube med bier?” Kostnaden for et så viktig kjøp kan variere sterkt. Samtidig er valget av en bestemt enhet for en bikube avhengig av birøkterens individuelle preferanser, mengden honning som oppnås og størrelsen på familiene..

Tegning av en av variantene av bikubenHvis kostnadene ved ferdige elveblader virker for tyngende, bestemmer birøkteren å bygge bikuber med egne hender, tegninger for et så nyttig hjemmelaget produkt kan finnes i åpne kilder, samt dra nytte av erfaringene fra kolleger.

DIY -ledetråder for bier: materiale og monteringsfunksjoner

Tømmer for å lage bikuberUansett hvilken enhet av bikuben som ble valgt, bør du vite at bare materialer som er trygge for insekter må brukes til å bygge et hus..

Hvis tre velges som grunnlag, er det bedre å foretrekke arter som ikke avgir en viskøs luktende harpiks..

Plater og stenger må tørkes grundig, ellers, allerede under drift, er deformasjon og svikt i bikuben uunngåelig, det vil miste tettheten, rammene for bier slutter å falle på plass. Av de samme grunnene er det bedre å unngå treverk med mange knop, som har en tendens til å falle ut når det er tørt..

For å lime elveblestene tar de naturlige fuktresistente forbindelser som ikke bare har høy styrke, men også bidrar til å tette leddene.

Når du kobler deler av bunnen, kroppen, lokket og andre komponenter i et gjør-det-selv-bevis for bier, er det viktig å ikke tillate hull, og for å unngå deformasjon brukes 2-3 stykker brett for hver av delene.

Rammer for bierEkstern behandling av bikuben bør ikke bare omfatte dekorativ farging, men også den obligatoriske to-timers behandlingen med linolje, som sikrer treets motstand mot fuktighet, ekstreme temperaturer og penetrasjon av skadedyr. Det anbefales å male med maling i en hvit, gul eller blå nyanse, godt oppfattet av insekter. Det er nyttig å dekke dekselet til bikuben med metall, og i kantene er arkene gjemt opp for å beskytte kuttpunktene og endene.

Beviskrav for bier

Skjematisk fremstilling av bikubenNår du planlegger å lage en bikube med egne hender, velges tegningene for konstruksjonen slik at det nye huset blir helt komfortabelt:

 1. Et hus av høy kvalitet beskytter insekter fullt ut mot sesongmessige endringer i temperatur og fuktighet under alle værforhold. Hvorfor er bikuben utstyrt med elementer av tak og sidebeskyttelse, effektiv både om vinteren og om sommeren?.
 2. Familien i bikuben kan utvide seg uten hindringer, for hvilket det er gitt et system for å øke husets volum.
 3. Enheten til en bikube skal være praktisk, ikke bare for insekter, men også for birøkteren. Det vil si at strukturen lett skal rengjøres, desinfiseres, ventileres og revideres..
 4. Det må huskes at bikubene må bæres, settes sammen og demonteres..

Før du lager en bikube, må du bestemme størrelsen. Selv om mange erfarne birøktere har sine egne preferanser og praktiske alternativer, er det bedre for nybegynnere å fokusere på de aksepterte universelle dimensjonene..

Med fokus på tegningen av bikuben, lager de elementer av kropper, bunner og lokk, rammer og andre deler av strukturen med egne hender:

 1. For fremstilling av saken tar de tørkede brett med en tykkelse på 20 mm. På samme tid, for rammer, er det bedre å ta de samme brettene ikke fra bartre, men fra løvfell, for eksempel bjørk eller tett osp.
 2. Avstanden mellom rammene for bier med en typisk løsning er 37,5 mm, og et gap på 20 mm er igjen mellom bunnen av reirammen.
 3. Insektpassasjer er 12,5 mm brede.
 4. Et innrykk på 20 mm er laget fra bunnen til den nedre rammen av rammen.
 5. Fra forsiden eller baksiden av bikubekroppen til rammene er 7,5 mm.

Når du lager en bikube, ikke glem isolasjon. For dette formålet forbereder de isolasjonsputer med en side på 455 mm, som er fylt med godt tørket gress og mose..

DIY bikube samlingInngjerding av boarealet til bikuben fra området som ennå ikke er okkupert, er en membran. Dette flyttbare elementet i bikube -enheten er også laget for hånd av et slitesterkt 10 mm kryssfinerark..

Monteringen av en hjemmelaget bikube begynner med detaljene i kroppen, så er det på tide å feste rammene til biene. Etter å ha kontrollert at dimensjonene er riktige, får bikuben en bunn. Taket installeres sist på plass. Monteringen utføres på en flat overflate slik at strukturen er stabil og holdbar..

Hvordan lage en bikube med egne hender – video

Del 1

Del 2

Previous Post
Hvordan bruke Solikox til kaniner
Next Post
Pentru repararea electrocasnicelor folosim un fier de lipit din China