15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

For å tiltrekke svermer av bier, er stoffet Apira nødvendig (bruksanvisning)

apiroi bruksanvisning Den myldrende sesongen av bikolonier blir en reell test for birøktere, mens bier flyr fra bigården og tar med seg noen av insektene. Derfor er det nødvendig å ta hensyn til den unike lokken Apira, som viser bruksanvisningen deg hvordan du best kan bevare integriteten til dine “avdelinger”. Som det viser seg, er dette ekte kunst..

Sammensetningen av feromonpreparatet

unik sammensetning av stoffet For å trekke oppmerksomheten til elveblestene, er en frittliggende sverm, som hardt leter etter sin plass i livet, ikke en lett oppgave. I denne forbindelse ble et kraftig verktøy utviklet basert på analoger av bi feromoner oppnådd ved syntetisering.

Sammensetningen av Apiroya inkluderer slike potente komponenter som:

 • geraniol;
 • sitral;
 • geransyre.essensielle oljeekstrakter

Hjelpestoffer i preparatet er ekstrakter av sitronmelisse, mynte og sitron. Disse esterne forbedrer aromaeffekten av produktet.

bi feromoner for stoffetBiokjemiske forbindelser har en unik effekt ikke bare på bienes oppførsel, men også på tilstanden deres. Agnet tiltrekker seg insekter, spesielt arbeiderbier (dronninger), og bidrar til å øke individets produktivitet / arbeidskapasitet.biokjemiske forbindelser

Studier har vist at etter å ha brukt stoffet til å fange svermer av bier i 5-7 dager, var det en økning i:

 • flyaktivitet med 28-37%;
 • egglegging med 10-55%;
 • antall nyfødte med 1,4-8%.

Alt dette er mulig takket være virkningen av aktive stoffer. Feromonene som inngår i preparatet gir en behagelig lukt. Den konsentrerte aromaen virker beroligende på biene. Som et resultat viser insekter en spesiell interesse for den nyopprettede livmoren..

Overholdelse av alle anbefalinger for bruk av agn er et must. Hvis du bruker en stor mengde gel, kan du få motsatt effekt..

Apiroy: bruksanvisning, forbruk og lagringsforhold

apiroi bruksanvisningBehandling med et feromonpreparat utføres først etter fremveksten av en dronekylling. Prosedyren må utføres før du legger egg. Hvis livmoren allerede har lagt avkom i svermeskålen, blir larvene nødvendigvis fjernet. Det anbefales ikke å ødelegge boller, fordi insekter husker dem godt.

Bruken av Apiroya for bier er forbundet med noen funksjoner:

 • den gelignende massen påføres i en sirkel (med en sprøyte eller pinne) på scion, hvis diameter skal være 8-10 mm;
 • forbruksraten til midler i dette tilfellet er 1 g eller ¼ teskje;
 • gjennom hele svermeperioden oppdateres delen av den aktive gelen daglig.

bruker apiro i fellerEn unik løsning på problemet vil være bruk av Apiroi i feller. Det lages spesielle svermer, som er installert på trær eller på stolper. Enhetene er esker med et hengslet (eller bevegelig) lokk.

Krav til plasseringen:

 • på et nivå på 3-5 m fra jordens overflate;
 • innenfor en radius på 100-800 m fra biegården;
 • på leeward siden av bigården.

tiltrekker seg en sverm av bierEt feromonpreparat påføres innsiden av strukturen i en mengde på 10 g (eller omtrent 2 ts). Dette gjøres bare én gang for å unngå overaktivitet og som et resultat av uttømming av insekter. Det laget agnet inspiseres annenhver dag. De fangede svermene sendes til elveblestene, ellers kan biene bli forgiftet av stoffets aktive komponenter. Maksimal brukstid for slike svermer overstiger ikke 10 dager..sverm

Som instruksjonene for bruk av Apiroya viser, har det kjemiske preparatet ingen kontraindikasjoner og bivirkninger. De aktive stoffene i produktet påvirker på ingen måte kvalitetskarakteristikkene til den innsamlede honningen..

Spesielle instruksjoner for bruk av Apiroya

funksjoner i applikasjonen av apiroyaFlasken med stoffet åpnes umiddelbart før bruk. Birøktere anbefaler å utføre prosedyren på dagtid. Noen mennesker bruker en ikke-standardisert metode for påføring av gelen.

Den består i å utføre enkle handlinger:

 • bireden er demontert;
 • flasken åpnes;
 • en gelignende masse påføres i form av dråper på svermskåler (opptil 5-10 stk).ramme

Feromongelen brukes også til å “introdusere” familien for den nye livmoren. Før den plasseres i bikuben, smøres personen med en liten mengde av produktet. Ellers observeres avvisning.

bier i en bikubeEtter behandlingen slutter familien av bier å sverme. Videre begynner det å komme en vokskalkning på overflaten av bollene. I noen tilfeller er det en “uformell” erstatning av livmoren. I tillegg merker birøkterne at det er mye lettere å håndtere svermen etter å ha brukt mirakelkuren. Insekter beveger seg langs stien bestemt av birøkteren. Så han kan lede yngel til passende steder på biegården..

Legemidlet Apiroi er mye brukt i kombinasjon av flere familier. Anmeldelser viser at denne prosedyren er ganske effektiv og ufarlig..

Lagringsforhold

lagringsforhold for apiroGelen lagres i originalemballasjen til produsenten på et tørt sted beskyttet mot sollys. Temperaturforhold er tillatt innenfor området fra 0 til + 25˚С. Holdbarheten til Apiroya overstiger vanligvis ikke 2 år. Imidlertid angir produsenter ofte 3 år. Likevel trenger du ikke spare på dette verktøyet. Kjøp ferske prøver når det er mulig.

Former for frigjøring av feromongel – hetteglass. Volumet av beholdere kan være forskjellig: 20, 25 eller 40 g.

Effekten av Apiroya i birøkt avhenger i stor grad av riktig og rettidig bruk. Du bør ikke overskride de angitte dosene, samt bryte anbefalingene. Dette er beheftet med alvorlige konsekvenser..

Gjør-det-selv scion konstruksjon og sverming

bygge en sverm med egne henderÅ lage en scion er veldig enkelt. For dette tilberedes et brett (40 × 20 cm) og en stang (lengde 35 cm). Loggen er festet til den sentrale delen av plattformen. Den resulterende strukturen er dekket med et lerret impregnert med en alkoholoppløsning av propolis. En holder i form av en bunt eller wire er montert på toppen av brettet. Det er på det at enheten vil bli holdt..

Slike enheter tåler en vekt på opptil 3 kg. Av denne grunn må strukturen frigjøres fra insekter i tide..

å sette en felleSom allerede nevnt, er suksessen til fellen basert på overholdelse av de grunnleggende reglene for plassering av scion. Før arbeiderbier overmakter en familie, velger arbeiderbiene territoriet nøye.

De vil aldri ta med seg en yngel til stedet:

 • med høy luftfuktighet;
 • ubeskyttet mot den brennende solen;
 • for nær fuktig grunn.

Speiderinsekter kommer ofte tilbake til steder som har tjent dem som gode kilder til pollen og nektar. Tatt i betraktning denne egenskapen ved bienes oppførsel, er scion installert i glader eller i hager, hvor det er en massiv opphopning av biekolonier..

Agnet kan brukes vellykket på samme sted så lenge det fortsetter å være effektivt..

arbeider svermI andre tilfeller er det bygd en sverm. Enheten er laget av en vanlig eske. For enkel transport er et deksel festet til den ene siden av strukturen, og et håndtak for å henge på den andre. I tillegg er honningkaker installert i midten av boksen, samt rammer med fundament. Dette er nødvendig for sikrere overføring av bier til et nytt sted. Flytteprosedyren utføres før solnedgang, når hele familien er samlet. Samtidig bør man ikke forsømme anbefalingene fra bruksanvisningen for Apiroy. Da blir arrangementet med å tiltrekke og fange bier så vellykket som mulig..

Effektivt stoff Apiroi (bruksanvisning) – video

Previous Post
Hvordan bruke Solikox til kaniner
Next Post
Pentru repararea electrocasnicelor folosim un fier de lipit din China