15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Regler for tilberedning og bruk av honning matet for helsen til en bikoloni

honning matet Honningfôr er en av de mest populære biefôrene, som er etterspurt blant mange birøktere. Av alle typer bikledninger er den den mest nyttige og naturlige. I motsetning til sukkersirup inneholder honningfôr, som er fortynnet honning, en enorm mengde vitaminer, mikro- og makroelementer og andre biologisk aktive stoffer. Slik tilleggsernæring hjelper til med å styrke bigården og stimulere dronningbien til å yngle..

Honning full – hovedtrekkene

hva gjør honning mett Om høsten og våren står birøkterne overfor det akutte spørsmålet om å mate bigården. Hvis om sommeren bier er mettet med nektar av fruktavlinger, trenger de ekstra fôring i lavsesongen, før honningplanter ser ut. En av disse bandasjene er honningfôret.

Næret honning kalles naturlig honning fortynnet med kokt vann til forskjellige konsentrasjoner. Dette er en naturlig toppdressing, hvis sammensetning er så nær som mulig naturlig nektar. Det gis til bier i vårmånedene, så vel som på begynnelsen av sommeren i fravær av blomstrende honningplanter. For å forberede toppdressing kan du ikke bare bruke fersk, men også fjorårets honning, noe som gjør den ganske rimelig.fôring av bier

Resultatene av å mate bier med honning:

 • en økning i antall bifamilier;
 • styrke immunsystemet og øke sykdomsresistensen hos insekter;
 • stimulering av egglegging hos dronningbier;
 • hjelpe befolkningen i tidlige avganger for å samle nektar.

På grunn av den naturlige sammensetningen av honning, spiser bier det villig og får all nødvendig tilførsel av vitaminer, mikro- og makroelementer i et optimalt forhold. Det er mindre sannsynlig at de blir syke og tolererer negative værforhold godt..

I tillegg er produktet som er avsatt i bikaken av biene naturlig, og ikke kandisert, som når det mates med sukkersirup..

Typer honning mett avhengig av konsentrasjon

honning matet i poserHonningmatede oppskrifter inneholder bare to ingredienser – naturlig honning og varmt vann. Konsentrasjonen av disse ingrediensene avhenger av sesongen. For eksempel, i vårsesongen, trenger bier et minimum av fuktighet, så fôring tilberedes i forholdet 1 del vann til 3 deler honning.

Honningmettethet varierer avhengig av konsentrasjon:

 1. Middels konsentrasjon – beregnet for insentivfôring, oftest brukt for bikolonier svekket etter overvintring. Topp dressing inneholder de nødvendige proteiner og karbohydrater som gjør at insekter kan bli sterkere og stimulere utvikling og reproduksjon. For godt matet honning og vann brukes i like store mengder..
 2. Tett konsentrasjon – en slik godt matet brukes av birøktere for å stimulere bikolonier til å fylle opp matreserver. Oftest gis det til insekter tidlig på våren, etter den første inspeksjonen av bikubene. For tilberedning blir honning og vann tatt i et forhold på 4: 1..
 3. Væskekonsentrasjon – laget av honning og vann i forholdet 1: 2. Denne toppdressingen er beregnet for sprøyting på to kolonier for å kombinere dem til en familie..

Flytende honningfôr er mer egnet for fôring av bier på forsommeren, før honningplanter blomstrer. Tykk metthet brukes om høsten.

Topp dressing oppskrifter

gjør honning metthetTil tilberedning av honning matet, kan du bruke både fjorårets kandiserte honning og et flytende birøktprodukt. Den viktigste regelen er at den må være naturlig og ikke inneholde tilsetningsstoffer og urenheter..

Hvordan lage honning for å mate bier fra flytende honning:

 1. Hell 220 ml rent, best filtrert vann i en kjele og kok opp.
 2. Fjern vannet fra ovnen og la det avkjøles til ca 40 ° C.
 3. Tilsett 130-150 g naturlig flytende honning i varmt vann og bland godt til det er helt oppløst.
 4. Etter at honningløsningen er avkjølt til romtemperatur, kan den brukes til å mate biene..

For tilberedning av honning matet, kan du også bruke fjorårets kandiserte honning. For å gjøre dette, oppløs 110-130 g av det kandiserte produktet i et vannbad, vær forsiktig så du ikke overopphetes.

Hell 220 ml vann i en kjele og la det avkjøles til 40 ° C. Rør inn smeltet birøktprodukt til alle kornene er oppløst. Når løsningen avkjøles til romtemperatur, kan den brukes til å mate bi -kolonier..

Ved bruk av gurthonning med voksrester til fremstilling av toppdressing, er det tilrådelig å øke volumet med ca. ¼ del. Når birøktproduktet er fullstendig oppløst i vann, må vokspartiklene presses ut for hånd eller filtreres..

forbereder honning matetSvært ofte legger birøkterne forskjellige tilsetningsstoffer til honningfôring som tiltrekker bier. Dette kan være malt pepper og nellik, baconbiter, tørkede maur og røtter av aromatiske urter..

Bruk av honning matet

bruk av honningmettInstruksjonene for å mate honningfôrede bier anbefaler å bruke dette naturlige middelet både tidlig på våren og om høsten. For hver fôring må du tilberede en ny porsjon full, da det ved varme temperaturer raskt blir surt.

Den første fôringen med honning som mates utføres tidlig på våren. På begynnelsen av vårsesongen, etter slutten av fly-by, kan birøkteren pålitelig bestemme hvor mye fôr som er igjen i bi-kolonien..

Hvis all vintermat er spist eller det er ekstremt lite igjen av det, og det ikke er helt fylte rammer, er det mulig å mate beefamilien med en godt matet honning.

Regler for fôring av matet honning:

 1. For en bikoloni vil det være nødvendig med opptil 1,2-1,3 liter honning. Det anbefales å tilberede 1-2 liter i tillegg ved frost eller regnvær.
 2. Fôr i et volum på 4-5 liter kan deles inn i flere porsjoner og mate beekolonien flere ganger med en pause på 2-3 dager.
 3. Fôring gjøres best om kvelden, helles honningsfôr i takkar eller plasseres på bikakestativer inne i bikuben. Om kvelden er det minimal risiko for at andre bier angriper den søte fôringen.
 4. Plastflasker med hull eller hull på boks kan brukes som matere..
 5. Fôring av bier med honning om våren utføres senest 35 dager før perioden med sverm av bikolonier. Denne tiden kan variere betydelig avhengig av de klimatiske egenskapene til en bestemt region..
 6. Sommer ekstra fôring er nødvendig for bier bare hvis de ikke klarer å fly ut av bikuben for å samle nektar på grunn av kaldt vær eller langvarige kraftige regnvær..
 7. Sommerfôring med honning mates utføres for biekolonier hvis bikuber ligger i områder med et betydelig gap mellom honninghøsting.
 8. Det anbefales å mate bier med honning om høsten ved fullstendig fjerning av honning fra bikubene eller i form av ekstra vinternæringsreserver..

vi styrker biernes immunitetÅ mate honningfôrede bier er en effektiv og trygg måte å styrke insektimmunitet og gjenopprette styrken etter overvintring. Naturlig fôring stimulerer dronningbier til å legge egg, noe som bidrar til en økning i antall beekoloni og aktiv samling av nektar.

Honning matet som en vårfôr for bier – video

Previous Post
101 pientä tatuointisuunnitelmaa tytöille
Next Post
Antracnoza cu căpșuni este o boală de carantină periculoasă