15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hva er en kjerne og funksjoner ved bruk i et bigård

hva er kjerne Kjernen er veldig viktig i birøkt, fordi den brukes ikke sjeldnere enn vanlige elveblest. Men ikke alle nybegynnere birøktere vet nøyaktig hva en kjerne er, hvilke varianter som finnes og hva den brukes til i et bigård..

Hva er en kjerne – hovedtrekkene

kjernefunksjoner Mange uerfarne birøktere er interessert i hva en kjerne er og hva den brukes til. Begrepet kjerne er oversatt fra latin som “kjerne”. Faktisk er dette en liten bikube, som bare inneholder noen få rammer..

Nucleus -elveblest har kun plass til en liten beekoloni med en befruktet eller ufruktbar dronning. Vanligvis består en bikoloni for en kjerne av 500-1000 arbeidere..

Slike elveblest har flere forskjeller fra standardutformingen.:

 1. En bi -koloni i en kjernehule er utsatt for angrep fra andre insekter.
 2. Familien inneholder få arbeidere som ikke kan gi den nødvendige mengden honning for overvintring av hele biesvermen..
 3. På grunn av sine egenskaper og de opprettede levekår, øker kjernen levedyktigheten til bier, som er tvunget til å aktivere for å overleve..

kjernekonstruksjonBirøktere må vurdere ikke bare hva kjerner er, men også hvordan de skal brukes riktig i et bigård..

Formål med bruk av kjernen

hva brukes kjerneklær til?Nucleus -elveblest forenkler arbeidet til birøkterne sterkt og brukes i bigårder til forskjellige formål..

Hvorfor trenger du en kjerne:

 1. Industriell avl av unge dronninger og flyging av droner.
 2. Gjødsling av dronninger – i vanlige elveblest på storstore bigårder er denne prosessen ulønnsom. Dette krever et stort antall droner, noe som ikke gir store fordeler. Det er derfor mange birøktere lager en bi -kjerne for å få ny, inkludert befruktede dronninger..
 3. Økning i antall arbeidere – i kjernen øker antallet mye raskere enn i fullverdige elveblest.

Kjernekuben gjør det enklere og raskere å danne nye familier. Dette kan gjøres i en vanlig bikube – men i dette tilfellet er det nødvendig med konstant overvåking av biene, deres tilstand og plassering. Ved bruk av en kjerne forsvinner dette behovet..

Typer kjerner

Nucleus -elveblest kan kjøpes i spesialforretninger for birøktere, eller du kan lage din egen. Det tar ikke mye tid, dette designet er enkelt, så selv en nybegynner birøkter kan klare det..

Men før du lager din egen kjerne, må du gjøre deg kjent med hovedtypene.:

 1. Mininucleus – en slik konstruksjon av ekspandert polystyren er oftest laget i 6 rammer. De kan kjøpes i butikker for birøktere eller lages med egne hender – for eksempel en prismatisk kjerne laget av polystyrenskum.mininucleus
 2. Micronucleus – denne typen bikube med doble bunner brukes til å fly rundt dronninger. Selve strukturen består av 4 livmorsteder med små rammer som ikke måler mer enn 75 mm.mikronukleus
 3. Flere kjerner – brukes til å holde infertile dronninger. Dimensjonene på rammene tilsvarer halvparten av størrelsen på standardrammen..kjerne med flere seter

En 12 -seters kjernekube skiller seg ut separat – den er inngjerdet med støtfangere som utstyrer kranhullene. Dette forhindrer at bier flyr fra en del av strukturen til en annen..

12-seters kjernehule

Selvlaget kjerne

egenprodusert kjerneKjernekuben kan lages uavhengig – designen er enkel, så selv en nybegynner birøkter kan håndtere den.

Først av alt må du forberede alle nødvendige materialer – kjerner kan lages av de samme materialene som standarddesign. Den mest brukte fiberplaten, ekspandert polystyren, polystyren.bruk av miljøvennlige materialer

Nødvendige materialer:

 • en bar laget av tre for å lage en ramme;
 • Trefiberplate for fremstilling av vegger i konstruksjonen;
 • et ark med kryssfiner for å skille bikuben inni;
 • galvaniserte metallplater for bikubeomslaget.

Alle materialer som brukes må være miljøvennlige og trygge for bi -kolonien.

Nucleus lager trinn for trinn

kjernetegningFor fremstilling av strukturen er det nødvendig å utarbeide tegninger av kjerneklokken – de må angi strukturens overordnede dimensjoner, markere stedene for installasjon av innganger, matere og rammer. Ferdige bikubeordninger finnes på Internett eller spesialisert litteratur..

Hvordan lage en kjerne i henhold til instruksjonene:

 1. På et ark med ekspandert polystyren, fiberplate eller annet materiale som brukes, gjør du merkene i henhold til tegningene. Lag utskjæringene i henhold til diagrammet..
 2. Monter saken – fest endene til fiberplate med spiker, forsterk med selvskruende skruer, for utvidet polystyren – forhåndsfett med lim og fest.
 3. Lag hull som skal brukes ved innganger.
 4. Del innsiden av bikuben med like store partisjoner. Fest dem med selvskruende skruer til etasjeens sidevegger.
 5. I boksenes indre rom, utstyr utstyr for fester og rammer.
 6. Lag et lokk. Fest en galvanisert metallplate til den – den er nødvendig for å beskytte bikolonien mot fuktighet som trenger inn i bikuben. Lokket kan festes til kroppen med hengsler eller det kan tas av.
 7. Klipp ut kranhullene for hvert rom separat. Maksimal tillatt hullstørrelse må være 15 mm.
 8. Spikre bunnen til bunnen av saken. Bunnen av strukturen må være utstyrt med ben – det er mest praktisk å lage dem fra fire bjelker og feste dem til kroppen med selvskruende skruer.

Kontroller den ferdige kjernekuben for styrke. Hvis strukturen er stabil, kan du gå videre til siste fase – male den.

Nucleus Formation Rules

kjernedannelseNukleusdannelse utføres fra en sterk, stor og robust bi -koloni. Det er best å kolonisere kjernekuben på et tidspunkt hvor insekter svermer eller i løpet av den viktigste honninginnsamlingsperioden. Det er tilrådelig å foreta utvalget fra morgenen, da de fleste arbeiderne flyr rundt, og elveblestene er praktisk talt tomme..

En fôringsramme med yngel og to rammer med biebrød og honning brukes til å fylle kjernen. Du trenger også minst 300 arbeiderbier. I de nordlige områdene er det best å ta to rammer med brød, honning og biebrød. I slike tilfeller øker antallet arbeidere til 600 bier..

For å danne en bi -koloni tas en forseglet yngel, mengden fôr er minst 2 kg.

Inne i kjernekuben plasseres en moden moderplante. I tilfelle livmoren ennå ikke er befruktet, må den plasseres i et isolert bur i 5 dager. Etter det forblir et sted på stedet for fôret og den oppsamlede kyllingen inne i hovedhulen, som er fylt med honningkaker med fundament.

Vintrer i neukleus

år med bier etter overvintring i kjernen

Hvis en bikoloni vil overvintre i en kjernekube, må flere regler tas i betraktning.:

 1. Familien må få styrke til vinterens begynnelse. For å gjøre dette må livmoren plantes for siste gang senest i slutten av juli..
 2. Ved tidlig ferdigstillelse av honninginnsamling trenger bikolonien ytterligere fôring. Til dette formålet brukes sukkersirup – minst 300 g for hver bikube.
 3. Fra standard elveblest må du velge tre halvrammer med forseglet honning og omorganisere dem til kjerner.

Nucleus forenkler arbeidet til birøkteren sterkt, bidrar til å styrke sin egen bigård og øke produktiviteten. En slik design kan gjøres uavhengig av forskjellige materialer og enkle tegninger..

Hva er en kjerne og hvordan lage den selv – video

Previous Post
101 pientä tatuointisuunnitelmaa tytöille
Next Post
Antracnoza cu căpșuni este o boală de carantină periculoasă