15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan lage gode stasjonære bipaviljonger med egne hender

stasjonære bipaviljonger Stationære bipaviljonger er designet for det mest ergonomiske og komfortable arrangementet av bigården. Dette er en allsidig design som hjelper til med å lette arbeidet til birøkteren, redusere tiden som brukes på vedlikehold av bikube og forenkle overvintringen av bier. Hver birøkter kan uavhengig lage en stasjonær bipaviljong – for dette må du forberede materialer og “arme” med nøyaktige tegninger.

Stasjonære bipaviljonger – hva er det?

unikt design Den stasjonære bipaviljongen er en allsidig design som ser ut som et miniatyrhus eller en monter montert på en bod. Den er installert på et fundament, som kan være søyle eller tape.

Fordelen med en stasjonær bipaviljong er at den forenkler arbeidet til birøkteren betydelig, og gir mulighet for vannforsyning, belysning og oppvarming. På grunn av dette lettes ikke bare omsorgen for insekter, men det skapes også gunstige forhold for å styrke biernes immunitet og fra en behagelig overvintring.

Den stasjonære bipaviljongen har ikke hjul, så den kan ikke transporteres. Derfor installeres strukturen umiddelbart på et permanent sted..

Bygging av en stasjonær bipaviljong

bygging av en stasjonær bipaviljongHver birøkter kan lage en stasjonær paviljong for bier med egne hender, siden produksjonen ikke er forskjellig fra byggingen av et lite skur eller en bod. Først av alt, før byggearbeid, må du forberede tegninger og alle nødvendige materialer.

Bestem deg for størrelsen på paviljongen, for den vil ta mye plass i bigården og bør romme flere biekolonier. Erfarne birøktere anbefaler ikke å plassere mer enn 18-20 kassettkubber i en bipaviljong, ellers blir insektene overfylte.

Bipaviljongdesign

stasjonære bipaviljongerPaviljongkonstruksjonen bør omfatte varme-, ventilasjons- og avløpssystemer. Den kan bygges uten oppvarming, uansett vil bikolonier føle seg komfortable.bee paviljong tegning

Omtrentlig bygging av et stasjonært biehus:

 • esker for oppbevaring av honningkaker;
 • Desktop;
 • sammenleggbar bukseng;
 • reir;
 • eksosaksel;
 • kranhull;
 • ankomstbrett;
 • honning ekstraktor;
 • ventilasjonshull;
 • bruksblokk for oppbevaring av arbeidsklær og verktøy;
 • lukker dørene tett.

Når du bygger en stasjonær bipaviljong, er det best å velge strukturer med flatt tak og ventilasjonshull for ventilasjon..

Gavlversjonen er mindre populær, siden for å skape et behagelig mikroklima for bier, vil det være nødvendig å installere takvinduer med åpning av akterspeil.

Nødvendige materialer

konstruksjon av miljøvennlige materialerEtter at tegningene til bipaviljongen er klare, må du forberede alle nødvendige materialer og verktøy.

For bygging trenger du:

 • Treplanker;
 • kryssfiner;
 • flere ark sponplater eller fiberplater;
 • bjelker laget av metall eller tre for å lage en ramme;
 • metallmateriale eller maske med fine masker;
 • målebånd eller linjal;
 • bygningsnivå;
 • jern eller takpapp for taket;
 • sag;
 • hammer;
 • lim eller flytende negler;
 • skruer;
 • hengsler og festemidler for vinduskonstruksjoner og dører.

Du må også forberede materiale for isolering av et stasjonært biehus. Oftest bruker birøktere vanlig skum – et billig og rimelig materiale med gode varmeisoleringsegenskaper..

Produksjon av rom

produksjon av romRom for en stasjonær bihytte kan være av forskjellige typer, men oftest er de installert i samme retning. Mye sjeldnere fikser birøkterne kupéene i to motsatte retninger..

Bi -matere kan være bikube eller utendørs..

De første er etablert for overvintringsperioden for bier og er delt inn i flere typer.:

 1. Tak – de ser ut som standard esker som er fylt med mat for bier og krever konstant åpning av bikuben.
 2. Ramme – slike matere ser ut som en ramme, hvis sider er dekket med kryssfiner. En så praktisk og praktisk design er plassert ved bireden..
 3. Plast – brukes mye sjeldnere, siden insekter kan trenge inn i rommet med mat.

Utendørs matere er tilgjengelig som standard eller montert. Den første er festet i nærheten av stedet, den andre – i nærheten av sommerhuset.

Belysning i bipaviljongen

For behagelig arbeid i den stasjonære bipaviljongen, tilbys belysning. Oftest, for dette formålet, leveres elektriske ledninger fra en transformator i nærheten. Mange birøktere bruker en kombinert type belysning og installerer flere glødelamper og dagslys..

Lamper må dekkes med nyanser, ettersom insekter kan lide av for sterkt lys.

Paviljonger kan også bygges uten belysning, men i dette tilfellet må birøkteren bruke bærbare lamper eller kraftige lykter.

Installasjon av bipaviljongen

installasjon av bipaviljongenByggingen og installasjonen av en stasjonær bipaviljong utføres i flere trinn. Først av alt må du begynne med produksjonen av rammen..

Hovedstadiene i arbeidet:

 1. Lag rammen i henhold til tegningene. For å gjøre dette, bruk en metall- eller trebjelke. Vær spesielt oppmerksom på høyden på rammen – den skal være behagelig for birøkteren.
 2. Grunnlaget for en stasjonær struktur må være helt flatt. For å gjøre dette kan du bruke månnivået.
 3. Behandle treplanker med en fuktavvisende forbindelse og slå av gulvet fra dem.
 4. Fest et ark fiberplate eller sponplater til lektene og stenderne.
 5. Installer tak – det kan være gavl eller flatt. I det første tilfellet vil det være nødvendig å installere vinduer på veggene, siden taket ikke har ventilasjonshull. I det andre tilfellet er taket utstyrt med ventilasjonsluker..
 6. For et gaveltak, lag en ramme av metall- eller trebjelker. Fest en 5 cm takbjelke på toppen. Dekk taket med vannavvisende materiale. Hvis du installerer et flatt tak, kutt åpninger for ventilasjonsluker.
 7. Bygg en indre ramme som vil skille bikoloniene fra hverandre.bihytte inni
 8. Plasser bierommene på hver side av bihylsteret minst 80 cm fra hverandre. Rommene bør ikke plasseres for nært, ellers vil det rett og slett ikke være nok plass til honningstrakten.
 9. Installer dører og vinduskonstruksjoner med festemidler. For å unngå varmetap, ikke glem selene..
 10. På sluttfasen installerer du elveblestene – det er bedre å plassere dem på kort avstand overfor hverandre. Dette forenkler arbeidet med honningekstraktoren og stell av biene..bygging av en bipaviljong

Etter installasjonen av den stasjonære bipaviljongen kan du fortsette til isolasjonen. Den beste måten å gjøre dette på er å bruke en frigolit som er klemt mellom to kryssfinerplater. Behandle sprekker i vindus- og dørkonstruksjoner med konstruksjonsskum. Dette vil gi varme og komfort for biene om vinteren..

Stasjonære bipaviljonger er komfortable og kompakte design som hjelper til med å forenkle birøkterens arbeid. Du kan lage det selv ved hjelp av tegninger og skrapmaterialer. En slik paviljong kan installeres selv i et lite bigård – det tar ikke lang tid og gir beekolonier en behagelig overvintring..

Stasjonære bipaviljonger i bigården – video

Previous Post
101 pientä tatuointisuunnitelmaa tytöille
Next Post
Antracnoza cu căpșuni este o boală de carantină periculoasă